Zakaj ne pustijo, da do konca pogori?!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ko pa ze omenjas LJ upravo - ce bi na PU LJ iz nekega naselja vsak dan slisali strele bi se na to naselje izvajal presing kot ga nek zabjak v svoji zgodovini se ni dozivel.
Po pisanju enih so Fužine tak kraj. Baje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
21 let sem zivel na meji med fuzinami in stepcem. No razen tekem in novega leta ni bilo pokanja. Pa se to je slo za pokanje petard... Lahko da je kdo kdaj streljal, to moznost dopuscam vendar izjemno dalec od tega da bi to bilo na dnevni bazi. Brez baje.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
No, saj sem napisal, da sem to na Alterju prebral...
smile-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.075
6.264
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
pises neumnosti. Zvezdas o katerem govoris spada pod GPU in je aktiven v vseh ciganskih naseljih v sloveniji. Ce bi on bil tak tezek problem potem bi tudi ostala naselja bila problematicna.

Pises o necem o cemer nimas pojma. Nimas pojma kako je delat v naselju niti nimas pojma kako je prav delat v naselju. Za razliko od marsikoga na tem forumu si upam na glas povedat kar me moti in ce me moti nekaj znotraj nasih vrst bom to tudi napisal. V NM enostavno ne ukrepajo. In to na vseh nivojih - policisti so apaticni in skoraj nic ne porocajo sefom, kar pa pride do sefov pa potem se ti zatuskajo. Nisem noben serif ampak trdim da ce sem jaz sposoben it cez cigansko naselje (jaz ki sem fizicno gledano povsem povprecno bitje) potem so tega sposobni tudi ostali.

In nicesar internega ne resujem tu gor ampak povem tako kot je.

Ko pa ze omenjas LJ upravo - ce bi na PU LJ iz nekega naselja vsak dan slisali strele bi se na to naselje izvajal presing kot ga nek zabjak v svoji zgodovini se ni dozivel.

No sej enkrat se je izvajal. Pa smo skoraj mi "zunanji ki smo prisli samo na pomoc" dobili po grbi ker smo ornk nardili zadevo.

Ampak softi ima tu na nek nacin prav - v NM so vecinoma domaci policisti ergo: dolenjci so prpe.

Naslednjic ko me bos pa cesa obtozeval se bova pa v zivo dobila pa mi bos v zivo povedal kaj je profesionalno in kaj ni. Sveznalac.

aplauz.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.332
7.091
113
pri taščici
Apollo: nimas se familije, nisi lokalc da bi vsi cigani vedel v katerem voglu dnevne imas tv. Se pa strinjam s tabo, da bi genaralno policija izdala ukaz da bi cigane "civiliziral" in da bi odgovarjal za svoja dejanja tako kot drugi drzavljani.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.332
7.091
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Po pisanju enih so Fužine tak kraj. Baje.
to nisem jaz napisal, ceprav zivim v centru fuzin, baje. Vsaj jaz se nisem nikogar videl z AK, pa tudi kaksnega pogostega streljanja ki bi bistveno pogosteje bilo kot drugod nisem slisal. Razen ce se vsi streljajo z denferji(dusilci)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
ce je problem v tem da so lokalci naj to povedo. In se bo premestitve naredilo al pa bo prislo v pomoc mostvo od drugod. Sej to ni nic slabega ce poves da te je strah za druzino. Ni pa prav da zato ker te je strah za druzino nejč; naredis nicesar in trpijo ljudje ki bi jih moral scititi. A stekas? Nihce se ne bo norca delal ce povedo da jih je strah, se pa vsem zdi neumno da ne delajo nic, ko pa jih vprasas zakaj ne delajo nic pa vsi trdijo da sploh ni take problematike... Navadno sprenevedanje

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.332
7.091
113
pri taščici
Lepo si napisal...
Sem ravno kar slisal neko "zgodbo" kako kocevarji izsiljujejo nek denar od nakupa avta pri znancu. Ce je to res, potem moram sedaj se pazit komu prodam rabljeno robo? Zadeva je ze na policiji, ki pa tudi ne ve kako se zadeve "lotit", dokler so samo groznje po gsm (tudi ob obisku PP) in "prijazni" obiski kupca na domu. Moram kaj vec zvedet o tej zadevi.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Pa sej verjetno tudi Lj. pozna stvari, ker glede na to da se tudi javno toliko o tem piše se verjetno ne da skriti? Ali pač?

Ker če se toliko govori v medijih, bi lahko prišel ukaz iz Ljubljane da se naredi red na tem delu Slovenije, sedaj kako rešiti se mi zdi da bi bile zadeve lahko zelo hitro rešljive če bi bil interes, namreč poslali ekipo specialne enote da naredi mir predvidevam je lahko zelo hitro..ampak sam vidim problem drugje in ne na policiji ampak sodiščih...no ja mogoče se pa motim.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
nehajte ze s to specialno enoto. Povecat bi morali stevilo policistov tam in potem dosledno kaznovat krsitelje in pa kriminalce. Ljubljana (GPU) tega problema ne vidi tako ker oni spodaj (NM) nocejo da kdo misli da so nesposobni, ti zgoraj (LJ) se pa tresejo kaj bo javnost rekla ce bodo koga bolj na trdo prijeli.... Sej morda se pa s casom kaj spremeni... Bomo videli... Problem vidim tudi v dvojnih merilih kar se tice priklopa na elektriko in vodo...asfaltiranja cest v naseljih ki so uradno travniki itd...

Glede sodisca pa brezveze zgubljat besede.

Hanzi to kar kolegu delajo je ali izsiljevanje ali pa vsaj ogrozanje varnosti..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.332
7.091
113
pri taščici
In kaj lahko policija lahko naredi v tem primeru. Kot recemo, groznje po telefonu, obiski na domu, ko je bila zena z otroci doma... Pocakaj da kaj vec zvem, potem pa zs

B81

22. jul 2007
37.956
11.112
113
Policija pok.iče tega, ki prijavi, naredi zapisnik, obišče onega, ki je bil na obisku...on pove, da ni nič hudega mislil, da je šel samo nekaj vprašat ali kaj podobnega in potem je bolj kot ne konec, kar se tiče policije.
Ne zastopim, če je frka, zakaj si ne dajo onih kap na glavo in naredijo red. Zmago bi že naredil red, o ja.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Pises o necem o cemer nimas pojma. Nimas pojma kako je delat v naselju niti nimas pojma kako je prav delat v naselju. Za razliko od marsikoga na tem forumu si upam na glas povedat kar me moti in ce me moti nekaj znotraj nasih vrst bom to tudi napisal. V NM enostavno ne ukrepajo. In to na vseh nivojih - policisti so apaticni in skoraj nic ne porocajo sefom, kar pa pride do sefov pa potem se ti zatuskajo. Nisem noben serif ampak trdim da ce sem jaz sposoben it cez cigansko naselje (jaz ki sem fizicno gledano povsem povprecno bitje) potem so tega sposobni tudi ostali.

No ravnokar si potrdil to kar sem povedal ze jaz. Sefi bremzajo zadeve, in ne sefi na postajah ampak tisti na SUPu. Bojijo se javne kritike in da bodo izgubili svoje stolcke zaradi ciganov. Spomni se Ambrusa in reakcije ljudi kateri ne poznajo tovrstne problematike. Ce pa kdo zadeve ne pozna, si pa v tej temi verjetno ti. Verjetno sem v naselju bil veckrat kot bos ti kdajkoli v zivljenju, pa ce bi si tam vikendico naredil.

Citat:

hoho pogumne besede, vredne hollywooda. Dejstvo pa je da bi se ukenjal glih tko kot ostali, ko bi vas zaceli masirati odvetniki, sodisca, mediji....

Citat:

Naslednjic ko me bos pa cesa obtozeval se bova pa v zivo dobila pa mi bos v zivo povedal kaj je profesionalno in kaj ni. Sveznalac.

In se vedno te obtozujem da nisi profesionalen. Ce se ti zdi da se policijske tezave resujejo na javnem forumu, ki ima taksno obiskanost kot alter, potem verjetno tebi nekaj manjka v glavi. Ce so pa tole slucajno tvoje groznje, ti ni potrebno izgubljati besed in casa, le na pm napisi cas in lokacijo.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.075
6.264
113
blizu močvirne prestolnice
Verjetno sem v naselju bil veckrat kot bos ti kdajkoli v zivljenju
O to pa verjamem!
grims-1.gif

Ce so pa tole slucajno tvoje groznje, ti ni potrebno izgubljati besed in casa, le na pm napisi cas in lokacijo.
hysterical-1.gif

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
nehajte ze s to specialno enoto. Povecat bi morali stevilo policistov tam in potem dosledno kaznovat krsitelje in pa kriminalce. Ljubljana (GPU) tega problema ne vidi tako ker oni spodaj (NM) nocejo da kdo misli da so nesposobni, ti zgoraj (LJ) se pa tresejo kaj bo javnost rekla ce bodo koga bolj na trdo prijeli....

No sej tole si nekak lepo povedal, tako nekako je. Tole ni isto kot "Novomeski policisti so nesposobni"
wink-1.gif

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Pa sej verjetno tudi Lj. pozna stvari, ker glede na to da se tudi javno toliko o tem piše se verjetno ne da skriti? Ali pač?

Ker če se toliko govori v medijih, bi lahko prišel ukaz iz Ljubljane da se naredi red na tem delu Slovenije, sedaj kako rešiti se mi zdi da bi bile zadeve lahko zelo hitro rešljive če bi bil interes, namreč poslali ekipo specialne enote da naredi mir predvidevam je lahko zelo hitro..ampak sam vidim problem drugje in ne na policiji ampak sodiščih...no ja mogoče se pa motim.

Ti problemi so resljivi, vendar na dolgi rok. Zal so zakoni spisani tako da policisti v naseljih pac obravnavajo krsitev JRM ali kaznivo dejanje tako kot pri vsakem drugem drzavljanu, kljub temu da bi za delo tam potrebovali drugacne ukrepe. Ker cigo prijavi da njegov sosed kuri kable, verjetno ne bos poslal notri horde specialcev ki bodo naselje zravnali s tlemi. Na sreco ali zalost, kakorkoli pac vzames, nismo Rusija ali Kitajska ki bi recimo brez problemov izvedli taksne ukrepe kot jih predlagas ti. O taksnih ukrepih se jaz pa ti lahko pogovarjava ob piru, realno pa taksni posegi niso mozni.
Tezave morajo resevati na visjih instancah. Dokler pa imajo cigani denar za Ceferina in ostalo odvetnisko bando zaradi katerih se potem tresejo hlace se sodnikom, kateri imajo dejansko moc kaj ukreniti imamo takle kot je.
Zacudil bi se ko bi videl kolikokrat policisti zasezejo vozila ciganom, koliko poloznic je spisanih( ce bi izterjali ves ta denar, krize v SLO ne bi bilo) koliko hisnih preiskav je opravljenih v ciganskih naseljih. Policisti svoje delo opravijo. Vendar ga drugi ne.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Dejtvo je, da ukazi vedno pridejo od zgoraj. In če centrala v LJ reče, da je treba cigane dol potolč, jih bojo potolkl. Lokalci al pa neki šerifi iz centra. Če pa je centrala neodločna, pa pol še pritisk politike (spomnimo se pokojnega dr. Drnovška, ki pomoje ciganov nikol v živo prej ni vidu in jih pol zagovarjal, kot da so sveti gral Slovenije (hja, sej je mel po svoje prov, ker smo bol zani po ciganih kt Bledu)), pol pa maš sranje in pa ovadbe ljudi, ki so ogromežni ne pa tistih, ki jih ogrožajo.

lp

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Najbol da se med sabo prepucavate v notranjih vrstah,namest da bi se spravli naredit red tja kjer je treba.

Hvala bogu da ne zivim blizu teh ciganov,če pa bi,bi pa vsak dan klical policijo, vse možne medije in svega in svasta,dokler nebi kdo dojel da je treba nekaj narediti.

In če se domači polcaji res bojijo ciganov, poslati z druge enote, kape na glavo in to je to.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.639
215
63
Kranj
lost1: sej je treba nekaj narediti, žalostno v lastni državi smo ujetniki.