Zakaj ne pustijo, da do konca pogori?!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ma ne mine dan, da okvirji ne bi podtaknili kakega požara. In to zaradi prenizkih socialnih podpor...

V Žabjaku nad gasilce s kamni in loki

Citat:
Gasilec GRC, ki zaradi varnosti pred Romi ne želi biti imenovan, je pojasnil, da je posredovala tudi policija, a zanjo meni, da je nemočna, saj lahko samo stoji in gleda ter napiše zapisnik. Ob tem je dodal, da v romskem naselju, ki je od njih oddaljeno le nekaj kilometrov, intervenirajo skoraj vsak dan, tudi do dvakrat dnevno. Dogaja se tudi to, da je v naselju istočasno več požarov in da so deležni romskih napadov z loki. "Običajno je tam kot na fronti, slišijo se streli, tako da nikoli ne veš, kaj te čaka," opisuje.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.143
3.196
113
Pa zakaj ne pustijo pa naj celotno naselje pogori itak je vse na črno postavljeno.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zato k ste papki, hlapci....

Komu ti to?
sprasujem se.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Mislim da imajo Mađari neko paravojaško skupino, ki se (je) ukvarjala z temi cigojnarji pri njih. In to precej uspešno... Mogoče bi prišli za dober denar na dopust na te težavne predele

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
http://www.nytimes.com/2006/11/27/world/europe/27slovenia.html?_r=1

Tile naj pridejo še gasit.

Je ta belgijski župan, Ignace de Baerdmaeker, že sprejel ponudbo beograjskega župana Dragana Ðilasa?

Ne verjamem.

Najlaže je gobcat...

Citat:
Gradonačelnik belgijskog Larnea Ignas de Berdemaker uputio je pismo gradonačelniku Beograda Draganu Ðilasu u kojem je izrazio zabrinutost za položaj i život Roma u Beogradu. On je posebno istakao zabrinutost za nasilno raseljavanje Roma u Beogradu, kao i za kršenje njihovih osnovnih ljudskih prava.IRONIJA - Dragan Ðilas se u pismu odgovora zahvalio gradonačelniku Larnea na iskazanoj zabrinutosti.

- Hvala vam na pismu kojim ste nam otvorili oči. Iz vašeg iskustva gradonačelnika grada od 12.000 stanovnika, koliko ima jedno manje naselje u Beogradu, sigurno ste u poziciji da razumete i sagledate potrebe 1,7 miliona stanovnika, od kojih su nekoliko desetina hiljada pripadnici romske nacionalne manjine - navedeno je u pismu gradonačelnika Beograda, prenosi telegraf.rs.

Gradonačelnik je istakao da zahvaljujuæi gradu Beogradu, pripadnici romske populacije sada imaju lična dokumenta, pa samim tim i moguænost da putuju kao svi ostali građani ove zemlje. Ðilas je naglasio da bi s obzirom na pokazano interesovanje, finansijska podrška belgijskog grada i pomoæ u zbrinjavanju romskih porodica bila od najveæe koristi.

- Ukoliko ste u moguænosti da primite neke od ovih ljudi, mi æemo im organizovati prevoz. U slučaju da se neko od njih uputi u Larne u sopstvenoj organizaciji, molim vas da me o tome obavestite - navodi se u tekstu pisma Dragana Ðilasa.

Gradonačelnik Larnea „otvorio oči" Ðilasu

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj?
edini v temi sem ti podal popolnoma realen odgovor na aktualno, preteklo aktualno in prihodnjo aktualno temo dolenjske.

ostali so se pol popraskal ob moj psot povsem brez potrebe. kar sem napisal je dejstvo. ali ni?

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
34
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zato k ste papki, hlapci....

.....imaš popolnoma prav. Papki smo in hlapci, tudi do takšnih kot si ti in tebi podobni. Saj veš, a ne?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Saj tudi tvoje masirajo v EU glde tega. Nisi videl članka?

Sicer pa sama EU okvirjem, ki so nomadsko ljudstvo, s schengensko mejo krati pravico do njihovih običajev in kulture.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
34
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
in kakšen sem jaz...sicer nisem doma na dolenjskem in tole zdej ni dolenjska tematika, ampak vseeno..

Poglej, nonstop očitaš kakšni smo, papki , hlapci ...pa še kaj. Ne samo v tej temi. A tudi ti živiš tukaj, kljub temu da se ne opredeljuješ kot Slovenec. Kaj pa ti narediš? Razen pod.je.ba.vanja in širjenja nestrpnosti. Saj imaš možnost oditi, tam kjer ni hlapcev, papkov...Tamo gde ste sami "jači".

Dost off-a-

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, jest če bi bil prostovoljni gasilec zihr ne bi prišel na intervencijo. Če bi bil poklicni bi se hudo počasi oblačil in peljal do mesta požara. Pa še potem bi curek kam zašel...

Čudno da ni v zakonu kakšne varovalke, k bi obvarovala gasilce, če se jih napada na mestu intervencije.