Zakaj moški postanejo mehkužci?

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Evo maloprej sem naletela na en zanimiv članek ..... Vaši komentarji? Realno gledano prosim
evil.gif

Za moje pojme rahlo pretirano, ampak vseeno dokaj resnično.
smile-1.gif

Zakaj moški postajamo mehkužci?

Ko so odraščali naši očetje, je bila beseda moža njegovo življenje in njegova čast najpomembnejša vrednota. Vmes smo prišli na Luno, moški pa so se pomehkužili.

Tudi ženske so opazile, kam gre zadeva … počasi postajamo ženske. Vendar one želijo nekoga, ki se bo obnašal kot moški, ki bo odločal kot moški, in ki bo k ženski pristopil kot moški, ne kot pomehkuženo bitje, ki mu je treba ponuditi ramo za presunljivo izpoved.

Moški se zlahka vdajo
Včasih je moral imeti moški v glavi dve krogli, da je odnehal s tistim, kar je pravkar počel. Ni iskal zasilnega izhoda za vsakim vogalom. Preprosto reči 'odhajam' ali 'ne grem se več' ob prvih težavah, postaja nekaj samoumevnega za vse več mladih moških in tistih v najboljših letih. Pravi šampioni so tisti, ki ostanejo v ringu sredi bitke. Ali pa se po padcu poberejo še preden sodnik prešteje do deset.

Moški ne prenesejo kritike
Se spomnite stavka ''Prenesi to po moško''? Se spomnite časov, ko je moški sprejel nekatere stvari in zraven ni tarnal, ker ''njegovih občutkov nihče ne upošteva''? Časov, ko je bila vojaščina uzakonjena in je vsakdo, ki se
je pritoževal zaradi jutranjega bujenja ob štirih, končal s čiščenjem stranišč? Če je bilo treba, tudi z jezikom. Moški so znali prenesti udarce, bolečino, kritiko. Danes mora biti vsak stavek ovit v celofan, sicer lahko tečejo celo solze. Pa kaj, če ti šef reče, da si idi.oz; mogoče celo si. Kaj če bi se naučili prenesti kanček neodobravanja?

Moški se pritožujejo
Pritožbe dežujejo z leve in desne. Kava ni dovolj topla, postrežba je prepočasna, razdalja prevelika … Sprejmite, da življenje ni popolno, in pojdite dalje. Ali pa si pokrijte mednožje in kupite modrc.

Moški se negujejo kot ženske
Saj ne, da bi želeli zaudarjati po postanem znoju in imeti črno za nohti. Toda bodimo odkriti, zakaj bi si z voskom pulili karkoli, kar je narava pustila rasti na tistem mestu? Zakaj bi šli na dopust v toplice in se pustili obložiti z morskimi algami? Bodimo čisti, zlikajmo si obleko, vse ostalo pa prepustimo ženi, mami ali tašči.

Moški govorijo o čustvih
Ta je dobra. Moški imajo od nedavnega potrebo, da vsi okoli njih slišijo, kaj čutijo. Ni dovolj, da so začeli jokati, zdaj se morajo še ''izražati''. Ni dovolj, da vprašajo ''Bi se poročila z mano in mi kuhala vsak večer?'' Ne, zdaj so v modi recitali in polurni govori.

Moški zagovarjajo feministke
Moški skupaj s feministkami v prvih vrstah vreščijo o enakopravnosti na delovnem mestu, enakopravnosti spolov in obožujejo ženske bende. Beseda 'mačo' je postala zmerljivka. Stare vrednote, da mora biti moški skrbnik družine in tisti, ki sprejema odločitve, ženska pa vzgajati otroke, so danes sovražno sprejete. Kje se je zalomilo?

Moški prevzemajo nemoške vloge
Meditirati, biti vegan, član društva proti pobijanju mrčesa, oboževalec Toma Cruisea … včasih je bil moški tabornik ali vsaj skavt. Na kmetih pa tako ni bilo časa za takšne moderne tvorbe.

Moški so neuporabni
Naši pradedje so znali zgraditi hišo z golimi rokami in stala je 200 let. Današnji moški ne znajo brez 200 strani debelega priročnika niti priviti straniščne školjke. Nekateri niti ne vedo, kje imajo shranjeno kladivo. Ali pa ga med orodjem s težavo najdejo.

Moški ne zmorejo biti odkriti
Današnji moški nimajo več težav, ko razlagajo o svojih otroških fantazijah in kosmatih medvedkih, toda povedati stvari naravnost in brez olepševanja, jim ne gre z jezika. Kakor da bi bili vsi pripadniki mirovnih sil. Veste zakaj? Če bodo brutalno iskreni do drugih, so lahko tudi drugi brutalno iskreni do njih.

Moški prevzemajo ženske vloge
Od kdaj je biti gospodinjec samoumevno? Od kdaj je poklic medicinske sestre nekaj, o čemer sanjarijo fantje? Od kdaj predstavlja mesto tajnice cilj ambicioznega kariernega načrta? Od kdaj je neizbežna prisotnost pri porodu postala zapoved?

Moški spremljajo tv žajfnice in Oprah
Je potrebna razlaga?

Moški so brez zadnje besede
Moški nobene odločitve ne morejo več sprejeti brez posvetovanja z žensko. Zadnja beseda je zgolj s posmehom sprejeta slaba šala, moški pa najšibkejši člen verige.

Ni treba biti šovinistična svinja, a kam nas to pelje? Pojdite v lokalno videoteko in si sposodite kakšen film s Frankom Sinatro, Stevom McQueenom ali Seanom Conneryjem iz najboljših časov, videli boste, kaj pomeni ''sprejeti stvar kot moški''. Če je to preveč za vas, je tukaj nekaj preprostih pravil: ugriznite se v ustnico, ne pritožujte se in pojdite naprej. Bodite moški, naj vas ne bo strah izreči nekaj seksističnega, če odraža resničnost. Joga ni več v modi in biti hotelska sobarica ni pojem prestiža. Ne bojte se povedati ljudem, kaj mislite, predvsem pa ne stecite takoj k mami ali dekletu, če je bil nekdo ''grd'' do vas.

Vir: Žurnal24

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Če bi lahko zbirala, koga bi imela raje;
1. copato,
2. mehkužca,
3. kur*birja,
4. pijanca

bi si zbrala mehkužca
grin1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Se ne vidim v nobenem odstavku..

Čeprav lahko rečem, da bi se kakšen mestni tipček lahko prepoznal
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Se bojiš, da si si našla mehkužca?
Se ob branju tega članka počutiš prizadetega?
smile-1.gif

Mehkužci pri meni nimajo kaj iskati, ker tudi sama nisem taka, tako da brez skrbi.

papa
roza.gif

Mislim, da je bilo korektno vprašanje, glede na to, da si odprla temo "Zakaj moški postanejo mehkužci".
smile-1.gif

Sorry sam tema izžareva eno tistih "gremo spluvat tipe".., tipi so taki in taki... neki v tem stilu k na forumu (katerega se tukaj briše link), ko je bila ustanovljen podforum KURNIK.

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Morda nisi opazil, da je naslov članka isti naslovu teme?
Tudi tema ni bila odprta z namenom pljuvanja po moški populaciji, ker nisem neka feministična lezbika .... Članek sem skopirala sem, ker se mi zdi da precej dobro kaže današnje stanje nekaterih moških in da bo folk napisal svoja videnja, ne zato, da bi se mehkužci počutili prizadete, tko da če imaš kakšen pameten komentar ga napiši, sicer pa ne išči nekih skritih pomenov in ne vem česa še, ker JIH NI!

LP

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Aha, tako potem.

Ne poznam nobenih mehkužcev ali pa se nočejo izpostaviti.
Sicer mi je pa prav vseeno, vsi držimo v rokah niti lastnega življenja in tako vsak odloča o svojem življenju.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Tip naj bo tip. Lepo je, da pokaže, da te ima rad, vendar naj osladnosti pusti za takrat, ko sva med štirimi stenami.
Naj skrbi zase, ampak naj ne ima več kozmetike kot jst. Prav tako je čudn, če je njegova omara z oblekami bolj založena kot moja.
Naj naseka modela, ki me šlata že cel večer vpričo njega
tongue-1.gif

Be a MAN!

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Takšnih člankov kjer se posplošuje (za ženske in moške) je na tone. Pišejo jih pa ponavadi tisti, ki si niso sposobni najdit vredu pratnerja (razočarani) in potem vso krivdo zvalijo na druge. Ampak ponavadi je problem ravno v tistih, ki take članke pišejo...

Ni prav, če je pussy, ni prav če se ga ob vikendih mal napije, ni prav če je ne upošteva vedno pri vsaki stvari...

Priznajte si, da je z vami treba delat v rokavičkah in znate bit hitr užalene, če kdo kdaj povzdigne glas in reče da bo tko in nič drgač. Pol si pa že nasiln in nisi za kompromise... Bla bla bla... In če ne govoriš o svojih čustvih si pa že zaprt v sebe in nedostopn. Če se trudiš ugajat ženskam in bit čimbolj všečen si že pogoru v štartu. Si kakršen si. Če ji nisi všeč takšen, si naj poišče drugega, ki bo idealn pa bo srečna.

Vsi se mormo trudit, da je obema čimbolj lepo in se morta oba zavedat svojih felerjev.

nahrung002.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Vprašanje je, kdaj se konča moška ustrežljivost in pripravljenost enakovrednega sodelovanja v skupnosti ter kdaj se začne pomehkuženost. Po moje takrat, ko moški ne razmišlja več z lastno glavo in nima mnenja, temveč v vsem pritrdi ženski, ki ima včasih tudi absurdne želje in pričakovanja, ki kar kličejo po uporu s strani tipa. Sicer pa jaz vedno pravim - če deluje in obema paše ... why not. Zunanji opazovalec si pa misli
stupid-1.gif
. Nekako ni zdravo, da 2 razmišljata z 1 glavo.
P.S. Se strinjam, da pravi moški izumirajo.