Zakaj je tako narobe bivati pri starših?!

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
ksz

V bistvu ni ekonomske računice, da bi en, ki ima starše v veliki bajti v LJ; šel v najem, da je kao samostojen. Logično, da so ljudje pr starših. V najem mora iti en priseljenec v LJ, pa ko pokrije vse stroške, mu nič ne ostane.

V Sloveniji načeloma velja kultura sobivanja generacij, govorim za lastnike družinskih hiš.

Življenje samo nima računice. Predrago! Ni variante, se ne splača.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Kaj si zdaj ciničen, samo realnost ti razlagam. dejstvo je, da večina Slovencev živi pri starših, ali pri tašči, sem štejem tudi tiste, ki imajo ločen vhod v isti nepremičnini. Tako pač je. In vedno bolj bo tako. ker vedno več folka ima tako slabe plače, da si nikoli ne bodo mogli kupiti stanovanja in zakaj bi šli v najem, če ni treba.

Najem je nujna opcija za priseljenca v Ljubljano ( maribor, celje...), za domačina pa ne, če ni treba in če doma dobro funkcionirajo v velikem gospodinjstvu.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
ksz

V bistvu ni ekonomske računice, da bi en, ki ima starše v veliki bajti v LJ; šel v najem, da je kao samostojen. Logično, da so ljudje pr starših. V najem mora iti en priseljenec v LJ, pa ko pokrije vse stroške, mu nič ne ostane.

V Sloveniji načeloma velja kultura sobivanja generacij, govorim za lastnike družinskih hiš.

467716-post_slo.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Rajs hotel mama pa 30 let zapufan za hude avte :D

Kaj pa da živiš s starši v večdružinski hiši, ampak zaradi tega nimaš nič pufov nad sabo, dober avto, dober motor, ostale moške igračke, familijo pelješ parkrat letno na dopust itd..., s prjatli greš jadrat, na motofure, greš smučat ko se ti [cenzura] dvigne itd....

Al je bolš imet 30 let pufa in imeti od življenja nič, si pa na svojem.
Ker ljudje, ki so celo življenje pod stresom v službi in doma, ker ne vedo če jim bo speljalo, dvomim, da ful uživajo življenje.

To je super, zakaj pa ne. Drgac pa....boli te kurec kaj si folk misli, kje si ti kes dobis, pa kje zivis, pa tko naprej.....to je tvoj lajf. Folk naj se pa sekira, zakaj ti zvis pod isto streho kot starsi....who da [cenzura] cares? Noben noce bit zapufan, eni morjo bit, eni pa so, ker se sekirajo zarad drugih...
grin1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Kaj si zdaj ciničen, samo realnost ti razlagam. dejstvo je, da večina Slovencev živi pri starših, ali pri tašči, sem štejem tudi tiste, ki imajo ločen vhod v isti nepremičnini. Tako pač je. In vedno bolj bo tako. ker vedno več folka ima tako slabe plače, da si nikoli ne bodo mogli kupiti stanovanja in zakaj bi šli v najem, če ni treba.

Najem je nujna opcija za priseljenca v Ljubljano ( maribor, celje...), za domačina pa ne, če ni treba in če doma dobro funkcionirajo v velikem gospodinjstvu.

Ciničen? Pravim, da se splača nič ne. Splačajo se ne niti počitnice niti kavica.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ce uzivas v pocitnicah in kavici je to bistvo lajfa
smile-1.gif
Vazn, da si srecn....

Ubistvu sploh ni bad bit zapufan za 30 let za stanovanje......ce ti ostane se en kup denarja, za lagodno zivljenje :D

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Kaj se nekomu splača, je njegova osebna ocena, ne tvoja. Eni pač ocenjujejo, da se z 700 - 800 ne splača v najem, če ni treba.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Saj je logicno.....prvo kot prvo, stran meces denar, da si nekje drugje, ceprav imas kje za biti....drugo je, ce je nuja. ti drugega ne preostane....
Razn, ce je nekomu najvecja sreca u zivljenju, da bo bival v lastnem stanovanju in se gre zapufat in garat cele dneve, da si bo to uresnicil. Uredu, saj je njegovo zivljenje in vazno, da je srecen. Ampak zmeraj se bodo nasli ljudje, ki bojo takega povelicevali, ces lejga kaj je dosegel....medtem ko bo kolega Jure bival doma, sel smuckat, pa izletkoval naokoli pa tko....ta je pa nicvreden..... Vsak ma svoje prioritete in zmoznosti. Ce je tako srecen, pa naj tako zivi. Zakaj bi mu nekateri skusali ubit v glavo, da je pa on manjvreden, ker zivi doma?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Seveda ni s tem nič narobe. To je najbolj pametno in ekonomično - svoje stanovanje v skupni hiši. Če zdržiš.
smile-1.gif

Jaz nisem. Dobila sem all inclusive - recepcijo in kup vprašanj; kam greš in kdaj prideš. Ter seveda - s kom.
wink-1.gif

Imam pa srečo - dobila sem en zelo fajn najem in ni mi hudega. Vendar vem, da bom na koncu končala v domači hiši - tedaj upam da s svojimi otroki, ki mi ne bodo postavljali pogojev. Kakor jim jih tudi sama nisem nikoli.
cheer.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
HA HA HA
cheer.gif

Ti ne veš, česa se so zmožni upokojenci, ki imajo cajta 24ur na dan.... pa nobeden noče, da se kaj posodobi ali prenavlja........ker so obstali v letih, ko se je to delalo na roko, nimajo pojma o sodobni gradnji in do moderne arhitekture imajo apriori odklonilen odnos. To je tudi razlog, da jih ne vabim v "svoje" stanovanje. Bili so tu cirka 2x v dveh letih. Dovolj. Jaz grem domov vsak teden na kavo, iz hčerinske pozornosti in hvaležnosti.
wink-1.gif

Itak vem, da jih bom morala negovati.Pa bistvu mi ne bo težko....če ne bojo težili naprej.
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.758
1.565
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Nekdo z mojim priimkom je tudi zelo poznati sportaš, pa kaj imam jaz s tem?

A ni Koširjev mau preveč...

...ampak ta je dobr sej dela crap...ma racku moj dober pod nosom je še mokr...to da del crap še ne pomen daj spusobn...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Saj je logicno.....prvo kot prvo, stran meces denar, da si nekje drugje, ceprav imas kje za biti....drugo je, ce je nuja. ti drugega ne preostane....
Razn, ce je nekomu najvecja sreca u zivljenju, da bo bival v lastnem stanovanju in se gre zapufat in garat cele dneve, da si bo to uresnicil. Uredu, saj je njegovo zivljenje in vazno, da je srecen. Ampak zmeraj se bodo nasli ljudje, ki bojo takega povelicevali, ces lejga kaj je dosegel....medtem ko bo kolega Jure bival doma, sel smuckat, pa izletkoval naokoli pa tko....ta je pa nicvreden..... Vsak ma svoje prioritete in zmoznosti. Ce je tako srecen, pa naj tako zivi. Zakaj bi mu nekateri skusali ubit v glavo, da je pa on manjvreden, ker zivi doma?

Word up...tudi meni ni jasno, čemu taka gonja proti tistim, ki živijo 'doma'...zato sem odprl to temo.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.170
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ja, žalostno, da nas je samo toliko.

Normalno da gre vse u 3pm, če ste vsi ostali jajčkoti.

Glavna protagonista te teme sta brez babe in frocev in propagirata življenje pri starših.
bonk.gif

V bistvu socialna slika kaže, da imajo največ frocev socialni reveži. Tako da, bahati se s froci kot uspehom, je bolj tako.

Kar se bab tiče pa v bistvu tudi ni nekega razloga za zvezo, razen za copatarko usmerjene. Nisem še srečal babe, ki mi po pol leta znanstva ne bi šla na živce.

Tradicionalisti ste malo zaspali, zdaj je že dolgo na zahodu trend samsko življenje, pr starših, ali na svojem, babe so to malo prej pogruntale, dedci prihajajo z zamikom. Konec koncev pa se itak skor vsak par loči, zakaj torej imeti familijo, če je velika verjetnost, da bo itak razpadla.

Zato je pomembno ti bumbar, da gre nacija naprej, se razvija in krepi...

Taki kot si ti, so na nek način paraziti v sistemu. Na tak način kot ti prikazuješ razviti narodi izumirajo, zato nas bodo povozili razni ½begunci½.

Pa tudi želja normalno psihično razvitega človeka je imeti potomstvo. Ostalo ste neke čudne deviacije, egoisti, pesimisti, pedri...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ja, žalostno, da nas je samo toliko.

Normalno da gre vse u 3pm, če ste vsi ostali jajčkoti.

Glavna protagonista te teme sta brez babe in frocev in propagirata življenje pri starših.
bonk.gif

V bistvu socialna slika kaže, da imajo največ frocev socialni reveži. Tako da, bahati se s froci kot uspehom, je bolj tako.

Kar se bab tiče pa v bistvu tudi ni nekega razloga za zvezo, razen za copatarko usmerjene. Nisem še srečal babe, ki mi po pol leta znanstva ne bi šla na živce.

Tradicionalisti ste malo zaspali, zdaj je že dolgo na zahodu trend samsko življenje, pr starših, ali na svojem, babe so to malo prej pogruntale, dedci prihajajo z zamikom. Konec koncev pa se itak skor vsak par loči, zakaj torej imeti familijo, če je velika verjetnost, da bo itak razpadla.

Taki kot si ti, so na nek način paraziti v sistemu. Na tak način kot ti prikazuješ razviti narodi izumirajo, zato nas bodo povozili razni ½begunci½.

Pa tudi želja normalno psihično razvitega človeka je imeti potomstvo. Ostalo ste neke čudne deviacije, egoisti, pesimisti, pedri...

hysterical-1.gif
Ce si ti ovca s crednim nagonom,ne pomeni,da morjo bit vsi. Druzba narekuje,da je treba met avto,hiso,potomce,put.....da lahko funkcionira,da lupijo. Tko da....da nisi ti [cenzura],ker ti pase da pece a?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ni kosir

Sicer pa ne vem od kod ideja da se moras zapufat za 30 let. 10 zadostuje
smile-1.gif

Nisi opazil, da sta na alterju magični dve cifri: 100.000 eur in 30 let.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:

Od vaših frocev ne bo nič kaj uporabnega nastalo. Večina jih bo dolgotrajno brezposelnih. Že sedaj imamo 100 tisoč takih, zakaj delate nove? Froce tistih, ki še malo bolj zabluzijo, še z metadonom zdravimo, ne samo socialno in pol boste predavali, kako korist ima družba od vaše mularije..
hysterical-1.gif

Ko vas babe načevljajo, pa se itak zjočate, kot zadnje seronje in pritožujete čez sistem...