Zakaj je potrebno šparat?

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Če trgovina oglašuje izdelek po znižani ceni, zaračunajo ti pa 'originalno' ceno, je to zavajanje potrošnika. Pa naj si bo 3 evre ali pa 200. Mislim, da se je bici tudi šlo predvsem za princip, tudi jaz ponorim ob takih 'uf, nismo vedeli'. In naslov teme je čisto neprimeren, ker je odgovor lahko več kot na dlani: ker nekdo nima denarja? Ali je to tako težko verjetno?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a ni noben pomislil, da je vzela napačni tepih? Ponavadi je nad izdelki, kjer je akcija tud kakšna tabla/tablica, k opozarja na popust. Ampak eni vseen vzamejo izdelek zraven, ker je lepši. Ne pomislijo pa, da je na unem izdelku popust zato, ker je grd, in jih ne prodajo...

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Za debato to ni pomembno, ker govorimo na splošno. Kar se mene tiče, so lahko tudi vesoljčki pomešali artikle pa v tem primeru to ničesar ne spremeni.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ja, znižanja so pravi magnet, res. Včasih drži, da trgovine nimajo lepo označenih stvari in so določene zadeve zavajanje potrošnikov.
Jaz nimam neke take želje za kupovat sano zato, ker si pač neke poceni kupim.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no vem, sam tuki se vsi na trgovce kregate, ker kao nategujejo. Mogoče v tem primeru niso oni krivi...

Je pa res, da kdaj tud ne spremenijo cen v blagajnah in jih obračuna po normalni.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Gre tudi za to, da prodajalci v veliko primerov ne vedo, kaj imajo v trgovini ali pa kaj imajo po znižani ceni. Ker se jim pač ne da s tem ukvarjat za male pare, ki jih dobijo. Tudi niso plačani za prijaznost, torej niso prijazni. Nekateri dajejo celo občutek, da jih nadleguješ, ker si prišel v njihovo svetišče. Ampak to je že druga zgodba. Tretja zgodba so pa oznake 'akcija' za izdelke, ki sploh niso znižani. Če še kdo verjame, da so trgovci (ne prodajalci) pošteni, naj še enkrat dobro premisli.
smirk-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Mislim da je cas, da trgovine poleg blagajne do 5 izdelkov uvedejo glagajno "Ne kompliciram", kamor lahko prides, ce bos robo zlozil na pult, placal in odsel
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Mogoče bi bilo bolje da bi poleg naredili še: blagajne do 5 izdelkov z dopisom znam brat in vem koliko je število 5.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Mislim da je cas, da trgovine poleg blagajne do 5 izdelkov uvedejo glagajno "Ne kompliciram", kamor lahko prides, ce bos robo zlozil na pult, placal in odsel
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Mogoče bi bilo bolje da bi poleg naredili še: blagajne do 5 izdelkov z dopisom znam brat in vem koliko je število 5.
Se strinjam !

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
To se pa popolnoma strinjam!
Prejšno soboto sem šel v Leclerca po tekočino za šipe (za avto). Vzamem 2x po 2l, grem na `blagajno za 5 izdelkov`. Pred mano pa en ata&mama, pa začneta raztovarjat cel voziček robe na tekoči trak.
Pa sm čist lepo blagajničarki reku, da je tista tabla pred blagano s nekim namenom in če se kšnim da čakat, kar naj-meni se neda. Je ata začel neki jamrat, pa sm mu lepo povedu, da če bi bila obratna situacija, bi on isto tečnaril.
No, blagajničarka je bila tolk dobra, da me je `spustila` pred ateja, ter poračunala. Ko sm pa odhajal, sm pa slišal, da se je še ena mlada mama pritožila, da 5 izdelkov pač ni 30... pol sm bil že predelč in nism sličal do konca...
grin1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Starim ljudem ni ravno lahko, ko so v trgovini. Počutjo se kot, da bi bila trgovina namenjena samo njim, nekaj najhujšega je čakat v vrsti in morajo tistemu, ki je pred njimi, nujno "dihat za vrat", ker bojo mogoče tako prej na vrsti...
smirk-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
v šparu v velenju, čim vidi prodajalka, da je nekam preveč izdelkov, takoj opozori, da je to hitra blagajna do 5 izdelkov, preden stranka začne zlagati na trak

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
če je cena 3 evre je 3 evre če ti pobereš razliko na cesti in je ne rabiš ti lahko številko računa pošljem! To enim še vedno ne gre v glavo ne gre se za šparanja ampak če nekaj kupiš naj bo cena taka kot je!

cheer.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
v šparu v velenju, čim vidi prodajalka, da je nekam preveč izdelkov, takoj opozori, da je to hitra blagajna do 5 izdelkov, preden stranka začne zlagati na trak

Ja se spomenm, ko ej enkdo na blagajno do pet izdelkov prinesel cel plato piva sigurno 20 komadov + 2 druga izdelka in ga je prodajalka napizdla.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.665
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Ker zdaj: zlozim aktikle v vozicek. Zlozim artikle na tekoci trak. Zlozim akrtikle v vrecko/v vozicek. Zlozim akrtikle v avto. Zlozim artikle iz avta v bajto.
Ne mi rect, da ob vsej tehnologiji ni mogoce, da mi skener pobere vso robo v vozicku, kar pomeni, da lahko blagajnicarke odpravimo
RFID - imajo nekateri Wall Mart-i. Problem je, ker mora proizvajalec opremiti proizvod z RFID chipom

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
jaz pa bom zvest nakupovalec v tisti trgovini, kjer bo posebej blagajna z napisom: tukaj ne gnjavimo z pikami, točkami, karticami,...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Podpis. Pol pa se vsakic razlaga kolk je to dobro zame. Poleg tega vzamem se blagajno, kjer bo pisalo: "Ne bom se poizkusala pogovarjat z vami."

Prav tako vzamem tudi tihega Frizerja (ostrizi me tako kot me ponavadi, in ne, boli me kur*c kaj je novega v svetu Lady), ter nekomunikativnega taksista (Ves kam me peljat? Vozi misko.)