Zakaj je potrebno šparat?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Zadnje čase mi živce pijejo starejši, ki v vsaki trgovini gnjavijo za popuste in znižane artikle.

Pred časom sem kupoval špecerijo v Intersparu, pred mano na blagajni je bila ena gospa, kupovala je nek tepih. Ta tepih je bil očitno v akciji za 3 EUR, objavljen v reklamnem katalogu. Blagajničarka poskenira in je cena ene 8 EUR (tepih je bil cca. 140 cm, cena tekočega metra takih tekačev je v "tepih" trgovini 8+ EUR), baba se je začela razburjat, da je to zavajanje itd. itd.
V takem primeru se vprašaš, ali človek dejansko želi met tepih ali pa želi biti samo del znižane akcije, pri kateri v principu nič ne prišpara, ker gre vreč 3 EUR stran za tepih samo zato, ker je poceni/v akciji ...

Oziroma, da se vprašamo drugače, zakaj vsi naenkrat rabijo neko robo, ko je ta enkrat v neki akciji po znižani ceni?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
če je cena 3 evre je 3 evre če ti pobereš razliko na cesti in je ne rabiš ti lahko številko računa pošljem! To enim še vedno ne gre v glavo ne gre se za šparanja ampak če nekaj kupiš naj bo cena taka kot je!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
eh, sej to je zdej že kr stalna praksa, folk dejansko kupuje popuste, ne pa produkte.... totaln bullshit if u ask me ampak tko to je
crazy1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
ta starejša gospa se je imela vso pravico razburjati..jaz bi poklicala še inšpektorja..meni gredo namreč na živce trgovci, ki ti na vse možne načine želijo prodat neko robo in pri tem dejansko zavajajo in tratijo čas in energijo kupcev..
zakaj si pa nekdo želi nekaj kupit (al rabi al ne) pa sploh nima veze.. (razen morda dejstva, da si pač nekdo ne more oz. ne želi privoščit tepiha za 8 evrov ampak le za 3)..

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Ljudje so ovce in trgovci to s pridom izkoriščajo. Sam se držim načela, da kupujem izdelek in ne popusta.

Glede oglaševanih akcijskih cen pa se strinjam, da se jih držijo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Mah z inšpekcijo je tako, tako.

Jaz sem jim enkrat poslal pritožbo ker je Neckerman zavajal s ceno pa ni bilo nič. Mora bit še nekje na suxu tema.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Jaz pa zadev kupujem takrat k jih rabim ampak ponavadi takrat tud pogledam, če se da kje dobit zadevo ceneje, al pa unovčit kakšen popustič. Zakaj pa ne, če lahko. Da bi pa kar tako kupila 3 mikserje k so glih znižani mi pa na kraj pameti ne pade.

In gospa na blagajni je imela čist prav da se je vsajala. Večini folku je nerodno rečt, da bi morala bit cena taka in taka in je raje tiho in plača kolikor blagajničarka nabije ceno.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Saj to je meni vse jasno. Če nekaj stane X, mora bit zblokirana cena tudi X. V tem je smislu je ženska imela popolnoma prav, ampak ta tepih očitno zanjo ni bil enako zanimiv za 8 EUR kot pa tisti, ki je koštal samo 3 EUR.

Nazadnje je mercator talal tiste zastonjske vrečke za enkratno uporabo. Ena bica pred mano jo je očitno že prevzela s tistim dopisom in gnjavila na blagajni, če bi lahko še kakšno dobila kar tak, izpod pulta. Ko ji je prodajalka rekla, da ne, je baba začela pokat frise ...

Nikoli ne bom razumel, zakaj. Saj mene tudi razpizdi, če je cena visoka, ampak če sem od nekega artikla odvisen in ga moram kupiti prav v tem obdobju, moram biti sprijaznjen s ceno. Na koncu kupujem produkt, kot je že nekdo povedal, ne pa akcije ...

Pustimo inšpekcije, logistične napake in nakupe, kjer imaš množico ponudnikov in samo taktiziraš, kateri ti da boljše pogoje oz. boljšo ceno. To je normalno potrošništvo. Čudijo me taki, ki gredo v trgovino po tisti znižan doruček iz principa, ker je v katalogu 30 off ... Še en dan prej pa so jamrali, kako male so penzije.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
KSZ...

Jaz sem zadnjič kupil en CD v BigBangu v BTC-ju. Na njem je bila cena 12.99 EUR. Baba pa mi na blagajni zaračuna 13.99 EUR. Pa sem lepo vljudno vprašal v čem je štos. In ona je začela telefonarit, brskat po računalniku, spraševat druge trgovce... Po kakšnih desetih minutah mi zamomlja, da so se verjetno zmotili ko so limali cene. Ja, OK, to se mene ne tiče. Cena je pač taka, kot tam piše. No, potem mi je dala nekaj procentov "kao" popusta, da se je izšlo. Seveda o kakšnem opravičilu ni bilo govora. CD bi sicer kupil tako ali tako, ampak če je taka cena napisana, potem je to to. Če oni nimajo pošlihtano, se mene kot kupca to ne tiče.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Odkar imajo na naši trgovci popuste, pike, točke zvestobe, nagradne igre, je na blagajnah obupno.
Sploh starejši nimajo pojma kaj to pomen, moja stara mama recimo v Tušu blagajničarki "turi" Mercator pika kartico itd...

Lep primer, mesec nazaj v Mercatorju stojimo v vrsti že enih 5 min, ker ena mam komplicira okoli pik, nakar se spomni, da je pozabila vzet Poli, gre nazaj v trgovino po salamo, na blagajni ugotovi, da je predraga, nakar se en model v "notranjščini" oglasi iz ozadja:
Pus't tukej salamo, ne huo'd nazaj, t jo bom jst kupu jebemumater"

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Mislim da je cas, da trgovine poleg blagajne do 5 izdelkov uvedejo glagajno "Ne kompliciram", kamor lahko prides, ce bos robo zlozil na pult, placal in odsel
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
na letališču maš zdej polno kappa kufrov.
grin1.gif
folk nima pojma ker je njegov pol eni kr ene dodatke gor dajejo da laži najdejo. in to vse sam zarad spara in njegovih zabitih pik

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Mislim da je cas, da trgovine poleg blagajne do 5 izdelkov uvedejo glagajno "Ne kompliciram", kamor lahko prides, ce bos robo zlozil na pult, placal in odsel
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Recimo v Londonu po večjih štacunah s prehrano sem parkrat kupovala na blagajni kjer si sam kasiraš. Sicer je blo nekaj omejeno pri št. izdelkov, sam zadeva je bla ful fajn, nobenega čakanja. Se mi zdi, da sem ta sistem vidla tud že nekje pri nas, sam škoda da tega ni več.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Novi Mercator Postojna ima dve taki blagajni, sem ravno v soboto na ta način plačeval
zmaga.gif

Kadar vidim avtomatski terminal si grem sam kasirat.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
V Mečkatorju imas to.

Ves kaj bi jaz v letu 2008 rad imel? Samodejno skeniranje na blagajni.

Ker zdaj: zlozim aktikle v vozicek. Zlozim artikle na tekoci trak. Zlozim akrtikle v vrecko/v vozicek. Zlozim akrtikle v avto. Zlozim artikle iz avta v bajto.

Ne mi rect, da ob vsej tehnologiji ni mogoce, da mi skener pobere vso robo v vozicku, kar pomeni, da lahko blagajnicarke odpravimo
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
...pa ni omejen na število izdelkov, ker sem imel enih 20 artiklov v vrednosti 60€.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
samopostrežna blagajna nima omejitev je pa vseen zamudno. najboljš bi blo tko kot pic prav, ker to prekladanje v voziček, iz vozička, v voziček, v avto..je res obup. maš pa tut opcijo nakupa prek interneta pr mercatorju, ti naročeno lepo na dom pripeljejo pa odpade dost tega
smile-1.gif
nekje v zda imaš pa na pol sistem, o kerem pic sanja, sam je definitvno predrago, ker morš vsak izdelek s čipom opremt

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Saj to je meni vse jasno. Če nekaj stane X, mora bit zblokirana cena tudi X. V tem je smislu je ženska imela popolnoma prav, ampak ta tepih očitno zanjo ni bil enako zanimiv za 8 EUR kot pa tisti, ki je koštal samo 3 EUR.

Mogoče je teta rabla prav ta tepih in so ga v npr. Mercatorju meli za 7, v Tušu za 6, v Sparu pa je vidla ceno 3 EUR in je šla tja ponj. Valda, da jo je razkajfalo, če so ji hotli zaračunat skoraj 200 % več. OK, zate 5 EUR ni neke razlike, zanjo pa mogoče je, ker ima mogoče 300 EUR penzije.

Zdaj si pa predstavljaj, da kupuješ TV, ki ga imajo v eni trgovini za 1000 EUR, v drugi za 900, v tretji pa ga imajo za 400, ampak se je treba ponj peljat kakih 30 km, tam bi ti ga pa potem hotli prodat za 1.100. Bi ga vseeno kupil, 'ker pač TV kupuješ in ti je vseeno za kako ceno ga dobiš', al bi vsaj malo zarobantil?