Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
A ves ISIS divjaki niso nekaj virtualnega. So ljudje, ki s silo uveljavljajo svoje verske zablode. In veliko teh ki sedaj prihajajo zivi v istih zablodah. Vprasanje je le kaj je tisti sprozilec, da se nekdo tak odloci da bo svojo voljo uveljavljal s silo. Ker nekdo ki meni da je njegova zenska manj vredna od moskega, da se mora zavijati v ruto ker jo lahko gleda le on za 4 stenami - no tak clovek je verski blaznez, samovsecnez in ni primeren za bivanje v druzbi kjer imamo ter stvari postimane zadnjih 100 let.
A ves vsi ti ISIS borci so nastali iz iste baze kot sedaj bezi.
ja, in ti ljudje bežijo pred ISIS-om. Ne vem zakaj bi njihove vojake dovolili med svojimi vrstami?
Ok, pač imaš ti svoje poglede na vero, oni pa svoje. To ni naš problem, niti ne moreš ti zahtevat od njih, da naj se ravnanjo po tvojem menenju. Ampak to je druga tema.
Ja, mogoče so res nastali iz iste baze, ampak so se na neki točki ločili. Dedci, ki so begunci, so rekli NE ISIS-u. In itak so edino tako lahko preživeli, da so zbežali. Očitno se ne strinjajo z njihovo ortodoksno politiko.
In tud te zahteve, da jih motijo križi in svinjina na meniju, ponavadi prihajajo od kakšnih drugerazrednih skupin muslimanske skupnosti. Jest v Slo še nisem slišal, da bi njihov vodja, kaj je že..., javno zahteval, da se mora odstranit krščanske simbole, da v šolah ne sme biti svinjine za malico. Če pa za vegeterjance prirejajo menije, pa ne vem zakaj jih nebi tud za njih.
Bo pa zelo težko za njih, saj imamo precej različno kulturo, ampak če so se obstoječi muslimani v EU uspeli socializirat, se bojo pa tud oni.
In ja, tudi jest nimam nič proti njim, dokler se brigajo zase. Zaenkrat me še ne noben ni posiljeval z islamom, medtem ko so me recimo jehove priče na vratih prepričevale. Tudi v tej begunski krizi še ni bilo kakšnih večjih incidentov zaradi vere. Pustimo proteste, ker jih niso spustili naprej, to nima veze z vero.
Na bruhanje mi grejo izjave nekaterih sokrajanov, k nočejo peljati otrok v vrtec, kateri meji na vojašnico, kjer so, al še bojo nastanjeni... mislim... tkole se šele vidi, kakšni omejenci so med nami. Pa tudi ni jih malo. Jest se skor bolj njih bojim.