za koliko oddati 67 m2 dvosobno stan. v Dravljah

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Ja, vem, žal, beda naše države - birokracija. Jaz tudi šparam za hiško, ne dam za en golobnjak v LJ tolk denarja pa konc. Itak sem bolj free spirit in tudi jaz nimam obstanka na enem mestu.

A nezazidljive parcele se ne da komunalno opremit? kako pa to delajo vrtičkarji? potem pa zgradiš eno bivalno brunarco gor in tam živiš, kaj ti pa morejo.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik oko pravi:
podedoval sem stanovanje, zdaj pa imam problem, oodal bi ga najraje študentom(bivalna kuhinja, 2xsoba z balkonom delno opremljeno, obnovljena kopalnica)
Ali naj čakam na par pa malo spustim, ali naj vzamem 4 študente, ali celo več?

LP

oprosti, ker smo se oddaljili od teme. jaz ti svetujem, da narediš ogled in se odločiš za tiste, ki ti bodo najbolj všeč. Tudi študentje niso tako slaba alternativa. Postavi pa eno normalno ceno, ker če boš ti fer do podnajemnika bo tudi on do tebe. Pa ne pozabi, da moraš lastniške stroške (investicije, stroški vzdrževanja in upravnika, ipd. sam kriti).

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
KSZ

Sam, bom od 1.8. naprej podnajemnik. Lokacija -Celje, 53 kvadratnih metrov, na novo opremljeno + vse kar spada v stanovanje (pralni,sušilni,pomivalni stroj, klima, sesalec,...) Cena:350€+ stroški

lp

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Se strinjam, da so cene totalno prenapihnjene.

Sprašujem se, kje živi recimo večino trgovcev, delavcev,... ki zaslužijo okoli 500 eur mesečno??

jah nekateri živijo v vukojebinah (večina se vozi iz hribov v doline na obveznost), nekateri so podedoval, nekateri so kupl pred 20 leti čist pocen stanovanje in so danes že lastniki, jaz bi rekel, da je takih 10% k plačujejo najmnino al pa odplačujejo kredit.
Vsaj taku je v naši občini.

Kaj pa ti mlajši?
Mladi trgovci...mladi, ki pač nočejo študirat in gredo delat...in nimajo stanovanja izpred 20 let?
Kje ti stanujejo?

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Pri mamici in atiju.
smile-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ja pa da ce dajes banki si lastnik in bos ko odplacas nekaj imel, ce pa si najemnik pa pac placujes ampak nikoli ne bos lastnik tega. Ah bo ze, delat mormo pa bo =)

KO odplačaš, čez xx let... Če ne boš takrat že 2m pod zemljo. In kaj ti bodo takrat tiste stene, krediti za katere si garal celo življenje in se odrekal potovanjem, itd????
uf-1.gif

Samo, da je naše pa čeprav smo za to zapufani do zadnjega centa, a ne? slovenskisindrom.press

V Avstraliji lahko v 5 letih postaneš lastnik hiše, pri nas pa po izračunih po minimalnih 30-ih letih ja, drugas zgodba je ta, če imap free parcelo, free les in še kaj druzga.

Mene čaka parcela + les (ostrešje, okna,) + gradbeni material (pesek). Samo problem je, ker ni zazaidljiva in bi mogu notri dat vlogo (bi pa sigurno čakal 10 let). Ni mi pa jasno, kako lahko nekatera podjetja gradijo vse v prek bajte.

Ne zidajo na zaščiteni kmetiji

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Hm, ne vem, predvidevam - naša statistika že pravi tako. Poleg tega trenutno pišejo tudi o tem, da so se vplačila v igre na srečo povečala v zadnjem času. Mogoče živijo doma, pa vplačujejo loto, z mislijo: enkrat se bo že kaj uresničilo.
wink-1.gif

Jaz sem se že davno osamosvojila, si niti ne predstavljam, da bi živela 'doma'.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kdo pravi, da se stanovanja ne prodajajo. dobra tri elta nazaj je bil 23 mio, pred enim letom sem ga dal za 33,5. danes je čez 36 takratnega denarja. no, preračunano v sit tudi takrat.

in cene gredo dol, mogoče kje daleč od centrov. v j gredo gor. to da nekdo hoče za flat 250k€, potem ga da za 220 ni apdanje cene, ampak precenjenost za trenutno situacijo. na letnem nivoju gre pa še kar gor.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dol so šle zaradi eltnega časa. sedaj s ene prodaja in ne kupuje, oz se slabše. počakaj jesen. poglej si okoli novega leta letni pribitek. ali pa danes, glede na lanski julij.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Ja, vem, žal, beda naše države - birokracija. Jaz tudi šparam za hiško, ne dam za en golobnjak v LJ tolk denarja pa konc. Itak sem bolj free spirit in tudi jaz nimam obstanka na enem mestu.

A nezazidljive parcele se ne da komunalno opremit? kako pa to delajo vrtičkarji? potem pa zgradiš eno bivalno brunarco gor in tam živiš, kaj ti pa morejo.

starši imajo parcelo ki je s treh strani obdana s cesto z ene strani pa z bregom. velika je nekaj pod 1000m2 To se pravi za njo ne dobivajo subvencij, ni primerna za kmetijsko obdelavo ker je premajhna za Kmete, ne moreš jo zdržužit s sosedov parcelo ker je breg,,,,. naselje je odaljeno levo in desno ob cesti oddaljeno med 50 in 100m. vsa infrastruktura je ob oziroma na parceli.
Dal vlogo na občino za stavbno zamljjišče pa so mi odgvoorili da je to najbljše kmetijsko zemljišče. Mengeško, kamniško in Vodiško polje bodo pa pozidal.....
bonk.gif

Razmišljam da bi nasadil drevesa in spremenil v gozd. Mogoče bi potem prej spremenil v zazidljivo.....

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ne, pol te bo pa gozdno gospodarstvo še bolj zaj...
Da se pa spremenit kategorijo zemljišča v nižjo oz. slabšo in tako počasi naprej...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Ni naprodaj
evil.gif

Sem jeseni ko so ponovno sprejemal predloge za spremembe še na KS v zvezek vpisal pritožbo.
Sicer dvomim da bo kaj iz tega ampak ne stane me ne veliko
Kak je postopek za "zbijanje" razreda parcele?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zanemarjanje. iz njive v travnik al pašnik in tako dol

ampak če ni v načrtu za gradnjo, potem boš težko kaj premaknil. po normlani poti.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ni naprodaj
evil.gif

Sem jeseni ko so ponovno sprejemal predloge za spremembe še na KS v zvezek vpisal pritožbo.
Sicer dvomim da bo kaj iz tega ampak ne stane me ne veliko
Kak je postopek za "zbijanje" razreda parcele?

Bilo je neko pooblaščeno podjetje, ki ti je šlo malo "na roko" za nekaj plačila in so z ugotovitvijo "dejanskega" stanja le to sprovedli.
Sicer s tem že nekaj let nimam izkušenj, lahko pa ti grem jaz malce "na roko" in se pozanimam.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:

Ce bi bili pametni bi naredili neprofitna stanovanja za mlade družine in socialno ogrožene. Cena takega stanovanja bi bila za LJ naprimer cca 2000EUR kvadrat.
Stanovanje bi lahko kupil le kupec ki bo v njem živel pod določenimi pogoji:
- stanovanje ne mora prodati sam (lahko ga proda le sklad ki je ta stanovanja financiral in od katerega ga je kupe kupil, tako bo novi lastnik plačal isto ceno za tako stanovanje (glede na leto nakupa ( inflacijo) oziroma oblikovane cene za taka stanovanja v letu nakupa,))
- v primeru selitve lahko stanovanje naprej uporablja le družinski član sin,hčer
- stanovanje je prepovedano dati v najem,
- v primeru prodaje dobi lastnik takega stanovanja kupnino , ki jo je plačal + pribitek vrednosti kot bi imel denar naložen v državnih obveznicah oz. vrednost po kvadratu določeno v letu prodaje.
- stanovanje lahko podeduje le dedič 1 dednega reda za svojo uporabo ali uporabo svojih družinskih članov (stanovanje se ne sme dati v najem)
-....pogoji opremljanja, vzdrževanja + pribitek vrednosti glede na investicije v stanovanje glede na starost po določeni tabeli,....

in tako naprej

Če bi bilo to formalno vpeljano bi bile cene stanovanj veliko nižje in bolj dostopne.
Saj ni res !Maš domišlija!
bonk.gif

In ti misliš da bi tvoja pravila preživela
stupid-1.gif

Vlada kriva za cene na nepremičninskem trgu
bonk.gif