Za koga vse je reševalni pas?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Si bil s suzukijem ali z bmw? Ali mogoče tisti z belim mercedesom ki je šel po odstavnem naprej?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
dobil tudi lekcijo s kletvicami in preprečitvijo vožnje po odstavnem.

ni jih večjih pizdunov na cestah kot ste samooklicani šerifi.
grims-1.gif

pa verjem da se ne špilam šerifa ampak če bi vsi izkoristili priliko kot jo je ta z bmw-jem nebi bilo več reševalnega pasa ampak 3 kolone...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Tole je bistven del sporočila:
Citat:
. Ein Problem sei auch, dass viele Fahrzeuglenker im Stau knapp auffahren und dann "Stoßstange an Stoßstange" stehenbleiben. Dann habe der Fahrer keine Möglichkeit mehr, das Fahrzeug auf die Seite zu manövrieren, wenn ein Einsatzfahrzeug herannaht. "Eine Bitte an Fahrzeuglenker wäre daher, im Stau immer einen Abstand zum vorderen Fahrzeug zu lassen. Das betrifft Autos, aber vor allem auch Lkw, die sonst gar keine Rangiermöglichkeit mehr haben", sagt Heiß.

"Povzetek" po naše - ko se začne promet upočasnevati ali celo ustavljati, si pustite dovolj "varnostne" razdalje, da bi se lahko ob popolni ustavitvi sploh lahko umaknili. Vožnja ozr. ustavitev "odbijač na odbijaču" ne omogoča obikovanje reševalnega pasu!!!

edit:
A tu si mislil, da bodo Slovence omenili?
Citat:
"Allerdings gibt es immer wieder schwarze Schafe, die glauben, die Rettungsgasse wurde für sie gebildet, und die vorfahren. Dann ist dreispurig alles versperrt."

Nazadnje urejeno:

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Ta teden sem bil spet v gneči od Graza proti Dunaju in zanimivo, takoj ko se je začel delat zastoj so šli vsi na skrajne robove ceste. Ja, tudi na odstavni pas.

V zastoju pri Domžalah, pa vsi križem kražem, potem ko so se le umaknili avtovleki da je nekako šla cik cak po sredini mimo, pa so se spet postavili na sredino pasu.
bonk.gif

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Se vidi, da imajo v deželah severno od nas rešpekt pred policijo, da se znajo vsi pravilno razvrščati ob zastojih.
Red se pa konča, ko ti "avstrijci , nemci, nizozemci, danci, švedi", You name it; prekoračijo našo mejo.
Potem se začne veselica: odstavni pas imajo tile c.igani za voznega in cela četa južnjakov prehiteva po desni. To sem doživel tako v HR kot v SRB, celo na obvoznici okoli BG, kjer je večinoma dvopasovnica, so prehitevali in to ne počasi po desni, praktično po bankini precej hitro. Škifof pa nikjer, da bi kasirali in red delali

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Tu se lepo vidi reševalni pas po meri Darsa.
61653894.jpg

Gasilce na skirce pa bo.

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
zmaga.gif

Tale slika res lepo prikazuje nesposobnost DARS-a in ministrstva za promet. Obnašajo se kot da se nihče od njih ni še nikoli peljal po AC.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.929
113
Gasilci in reševalci vozijo skuterje/mini morrise iz-6tih , to si verjetno predstavljajo nekatere bolane glave na darsu in prometnem ministrstvu.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
to isto slikco ko sem videl sem se spomnil na to temo. sem vedel, da jo bo nekdo sem prilepil,
Naj DARS razloži kak bo gasilski tovornjak prišel lepo mimo.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Pa naj že nehajo lepi tisto debilno sliko glupega darsa, kako naj se vozila umaknejo.
Tisti na levi naj se umaknejo čim bližje ograji, tisti desno pa na odstavni pas in bo mir....