Pomakni se iz svojega mehurčka. Kdor je res reven, tudi ne pride na TV - ker ne pozna nikogar, še najmanj novinarjev.
Tukaj bi malo popravil. Veliko revežev, ki po TVju iščejo pomoč, so si sami krivi za situacijo.Da, obstaja višja sila. V otroštvu smo pristali na dnu. Smo splezali ven. Ampak večina revežev si je sama kriva za nastalo situacijo. In kako boš takemu človeku potem upal pomagati?
Očitno imaš zelo izbrano družbo, obenem pa si odkril nišo dvornega svetovalca revežem. Pošiljam pavšalne čestitke.Beri še enkrat počasi. Poznam take. Ni za nov pralni stroj. 2.5l dizel SUV pa pri hiši.
Kako je že oni pregovor. Nauči reveža loviti ribe, pa bo večno sit. Ampak ti naši reveži bi raje svinjino.
Tukaj se kar strinjam z @Mr_Wolf tudi jaz sem že nekaj v tem smislu zapisal.Telefon si jim ti gladko vtaknil v žep. Položnice so pa dejstvo.
Ne dolgo nazaj so bile raziskave, koliko ljudi si lahko privošči nenačrtovan krizni izdatek 400€. In veliko jih je zatrdilo, da bi to bila težava.
p.s. a smo nazaj?
valjda da je težava, zagotovo za 2/3, ker se vse spička sproti. To sicer ne pomeni da nebo naklamfali skupaj, samo bi bila pa težava. Da ni težava moraš pač imet 4 kilo na strani.. To imajo samo alterjevci.Telefon si jim ti gladko vtaknil v žep. Položnice so pa dejstvo.
Ne dolgo nazaj so bile raziskave, koliko ljudi si lahko privošči nenačrtovan krizni izdatek 400€. In veliko jih je zatrdilo, da bi to bila težava.
no pa pridemo do naslednje fundamentalne problematike pri slovencih, da lahko mizar na prste ene roke prešteje procent takih ki imajo recimo za 6m na strani.A ti misliš da položnice pa počakajo?
Večina jih ne je svinjineNauči reveža loviti ribe, pa bo večno sit. Ampak ti naši reveži bi raje svinjino.
Ja, ker delavci v amazonovih skladiščih pa vozijo nove Tesle. Vsi. Ker Jeff bazos živi v kolibi, vozi starega jugota ostalo pa razdeli.Iz aviona zdaj tole...
A je merilo skrb za delavca, ko vidis da lastnik podjetja recimo v obdobju 10 let kapitalsko tako ojača, da hočeš nočeš dobiš občutek manjvrednosti ? Govorimo tri hiše v Ljubljani, vikend Zlatibor, vikend morje, vikend Gorenjska plus vse kar se še ne ve... Vozni park se niti ne sledi več. Top kader v tej isti firmi je uspel recimo v tem obdobju zamenjati avto in to je to nekako. Placa vrsto let minimalna, ostalo je na realizacijo plus mutenje preko potnih stroškov, izplačila na roke oz razlicne oblike s.p.
To je samo en primer slovenske zgodbe o uspehu. Jih je pa malo morje, ki se jih zlahka aplicira kot štampiljke. Še od tranzicije je zakoreninjeno, da moraš vse imeti že v eni generaciji. Sploh ni tistega, old money. Vse je bolj new money in napuh.
Kriza bo tudi streznila delojemalce da služba ni samoumevna.Zgrešil namen oz ciljno publiko. Tveganja se prenaša in obvladuje z ukrepi, vlaganjem, odpravo pomanjkljivosti, inovacijami itd.
Gre se za miselnost. Tudi, če imaš podjetje, ne pomeni, da je pod nujno imeti besna kola v roku enega leta, vikendice in malo morje kar ti kapital omogoča oz imej samo ni vse na tvojih plečih. Kako bi ti opredelil razmerje? 1:1000 v korist lastnika, 1:10. Ne vem, jaz ne spim, da pridem s premijo pred firmo, zaposleni mi pa tolčejo minimalca oz mutim z izplačili.
Verjetno se tudi premalo vprašamo kdaj je dost. A boš na petih skoljkah hkrati sedel? Iščemo nek ekvilibrijum, ravnotežje razuma in še marsičesa. Ampak ja, daj čim več za mojo rit. Saj bo kriza pokazala kdo je pravi šef.