Xiaomi Pocophone F1

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pocophone F1 ima navaden LCD zaslon, zato pomoje nima Always ON zaslona, ima pa Xiaomi Mi8 super amoled zaslon od Samsunga, kateri pa ima Always ON zaslon, vendar so ga z nadgradnjo na MiUi 10 zjebali in delujejo obvestila samo za zgrešeni klic, SMS in MMS, za ostale appe pa trenutno ne deluje push obvestila na ugasnjenem zaslonu. Jaz sem imel Mi8 natanko 1 teden in zaradi tega "zajeba" sem ga prodal, saj rabim push notifikacije, ker nimam vedno telefona pri sebi in ko pridem nazaj k telefonu, se mi ne da 100x na dan klikat in gledat, če sem kaj dobil. Sedaj imam Samsunga A8 2018, kjer push notifikacije delujejo brez problema. Res mi je žal, da so zajebali, ker telefon Mi8 je bil drugače odličen.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Always on zaslon (AOD) je ugasnjen zaslon, kjer ti prikazuje uro in datum in vse notifikacije (zgrešeni klic, sms, mms itd), pač od vseh aplikacij dobiš ikonco, če je kaj novega od te aplikacije. Med novodobnimi telefoni imajo to skoraj vsi Samsungi + sedaj se to razširja še na druge telefone. Prioriteta je seveda Amoled zaslon, saj delujejo le tiste diodice, kjer je prikazan znak. Iz play stora lahko daš tudi druge aplikacije na kak drug telefon z navadnim LCD zaslonom, samo ti bo izredno hitro porabilo baterijo, saj pri navadnem zaslonu, ko dobiš sporočilo, kljub temu, da je črn in imaš ikonco, odzadaj gori cel zaslon in ti kuri baterijo.

tule lahko vidiš tole "stvarco"

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Včasih so to imeli vsi telefoni (časi Sony Ericssonov, Nokij in Motorol)...potem je s pojavom pametnih telefonov to zamrlo. Jaz sem si pomagal z diodico in aplikacijo, pri kateri je ob zgrešenem klicu in ostalih notifikacijah diodica svetila za vsak app z drugo barvo. Sedaj pa je spet prišel v modo Always On.
Mislim, da so vmes (ene 7 let nazaj) imele celo nekatere Nokije AOD

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
V release notes za Mi8 Android 9 (Pie) – MIUI 10.2 – GLOBAL Stable V10.2.1.0.PEAMIXM je

– AOD now can display 3rd party app icons.

Hja, sedaj, kar je, je. Ker sem bil prepričan, da tole ne bodo tako hitro popravili, me je premamila prijateljeva ponudba za odkup in sem ga na hitro prodal, čeprav nisem imel ravno namena. (sem kolebal...bil sem za prodajo, čez 5 min nisem bil več, pa čez 10 min spet... :) Sem mu tudi povedal, zakaj naj bi mu ga prodal (zaradi nedelujočega AOD), vendar ga ni motilo, ker ga on sploh ne rabi)
Hvala vseeno...mu bom sporočil, pa bomo videli, če sedaj deluje. :)

Navid

Majstr
3. dec 2007
273
266
63
Sem zamenjal regijo na Španija, pa posodobitve še vedno ni od nikoder. Ni mi jasno, po kakšnem algoritmu "delijo" nadgradnje. Pri iOS je bilo pri vseh naenkrat...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
Če ga primerjamo z galaxy A7 2018. bistvena razlika med njima? za NFC vem da ga nima, niti ga zaenkrat ne potrebujem. Primerjava fotke na gsm areni pravi da F1 dela boljšo fotko. igric se ne bo igralo na njem. A7 bi vzel pri telekomu, ker kot kaže bom še nekaj časa obsojen na njega, ker optika bo do novega leta. so rekli lani spomladi, edino niso rekli do katerega novega leta. In glede na to da še niti sogalsij ne pobirajo, potem....lahko se en aneks sklenem. In seeveda je okoli 50 evrov cenejši, pa garancijo imam pri nas.

Nazadnje urejeno:

Primozb

Majstr
17. jun 2018
24.067
356
83
Če ga primerjamo z galaxy A7 2018. bistvena razlika med njima? za NFC vem da ga nima, niti ga zaenkrat ne potrebujem. A7 bi vzel pri telekomu, ker kot kaže bom še nekaj časa obsojen na njega, ker optika bo do novega leta. so rekli lani spomladi, edino niso rekli do katerega novega leta. In glede na to da še niti sogalsij ne pobirajo, potem....lahko se en aneks sklenem

Zame je razlika

Primerjava galaxy A7 & pocophone
antutu 116.370 proti 281.412
ekran 6" proti 6.18"
baterija 3300 mAh proti 4000 mAh

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Ne skleneš aneksa ampak greš na bob/hot za 10€. ČE upoštevaš to razliko je poco pomojem cenejši.

• Všeč mi je
Reactions: Primozb