x-trail vs. crv

skalar

Pripravnik
9. dec 2008
35
0
6
Živjo, ima kdo izkušnje s temi dvemi SUV-i? Kateri je udobnejši med vožnjo, bolj zanesljiv. X traila gledam prvo generacijo, CRV pa drugo, se pravi nekje letnik 2006.

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik miha013 pravi: je boljši od honde

Ker?

Imamo CR-V 2008 in ga ne bi menjal za nobenega x-traila
wink-1.gif

skalar

Pripravnik
9. dec 2008
35
0
6
Kako pa je s pogonom? Crv ima stalni štirkolesni X trail ima možnost ročnega vklopa in reduktor? Podobno kot navara?

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Ne. CR-V je v bistvu cestni terenec, ki ima v osnovi prednji pogon. Ob izgubi stika spredaj, pa do 35% moči oz. navora pošlje na zadnja kolesa.

X-trail je že malce bolj resen terenec. A žal z renojevim motorjem
smirk-1.gif

skalar

Pripravnik
9. dec 2008
35
0
6
Aha CR-V ima podobno kot 4-motion? Kaj pa samo vzdrževanje, je stroškovno pri obeh avtih podobno?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
kolk sem gledal in čital teste za crv jo vsi grajajo. vsaj kar se pogona tiče. ni sposobna prenest navora na zadnji kolesni par. se pravi da je v osnovi malo vzdigjen fwd avto.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Sicer bo kdo usekal na to mojo izjavo: kaj pa Freelander 2?

Sicer me pa iz firbca zanima razlog za nakp takega avta?

Jaz imam Freelanderja 1 zaradi vleke prikolice (je žal še nisem vlekel z njim
frown-1.gif
) in se dobro obnese, Freelander 2 je pa po izjavah lastnikov fenomenalen ...

skalar

Pripravnik
9. dec 2008
35
0
6
Sem gledal tudi freelanderje...dvojko res hvalijo..vendar je cenovno predraga zame:) Enko pa nekako vsi odsvetujejo (okvare), čeprav mi je po faceliftingu zelo simpatična.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Enka je kar OK še posebej s TD4 motorjem ...

Največkat pri Freelander 1 nastane problem zaradi narobe montiranih gum in pa pri 1.8 motorju, ki je imel slabo dihtungo glave ...

Okvare so drugače kot pri vseh drugih avtih če ne paziš ...

Kolk so zdej Freelander 2 ti res ne znam povedat vendar bistveno dražji od X-trail in pa CRV pa tud ne more bit ...

Če te kaj več zanima glede LR avtov, si dobrodošel na: http://forum.landrover-klub.si

A ja ... Kaj pa kaj Discovery 2?

Sploh pa za koliko denarja se gre?

skalar

Pripravnik
9. dec 2008
35
0
6
No pa dajmo še freelanderja v igro:) Gre se pa nekje do 14 - 15k €. Discovery mi je pa že prevelik.

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Odvisno je tudi od gum. CR-V je kot rečeno cestni terenec, temu primerne so tudi gume. Ni za brezpotja in kakšne hude blatne podvige, običajne napore (ki jih dvokolesno gnani avti ne zmorejo), pa dobro prenese.

Vzdrževanje ni drago (beri: nič posebnega), dragi pa znajo biti pooblaščeni serviserji.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Sam sem skoraj doktoriral pri tej vrsti avtomobilov - in na koncu izbral Foresterja
grims-1.gif

CRV me je "terensko" zelo razočaral, čeprav so mi ostale stvari vlivale zaupanje.
Freelander je pojem nekvalitete po pripovedovanju mnogih.
RAV je zelo dober sklop, vendar preveč šminka in podvozje je nižje kot pri Foresterju (čeprav na prvi pogled ni videti tako).
X-Trail je bil resna alternativa.
RX4 - razen tega, da je Renault in ima dizel nekoliko podhranjen motor ni večjih pripomb.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Evo malo izbire iz DE: http://suchen.mobile.de/fahrze...rstRegistration

Pri nas je izbira slaba ...

Freelander mk1 je res renome za veliko napak vendar kdor ga ima rad ga vozi in vzdržuje tako kot je potrebno ...

Zelo problematični letniki so bilo do 2000, po 2000 pa se je kvaliteta popravila in niso več tolk nezanesljivi ...

Td4 motor je od BMW-ja in ga načeloma zelo hvalijo ...

Vse ostalo je pa tako kot pri vseh ostalih znamkah ...

Letniki ki jih ti gledaš 2004 - 06 imajo večino otroških napak odpravljenih,

Freelander 2 pa bo zanimiv čez kako leto ko bodo stari cca. 4 leta, je pa bistveno boljši kot pa Freelander 1 ...

Veliko slabe reklame temu avtu so naredili uvoznik in njegovi prodajalci, predvsem zelo peša poprodajna podpora ...

Drugače pa ni slab avto ne za po asfaltu (čeprav je LAND ROVER in ne ASFALT ROVER
wink-1.gif
)ter zelo suveren na terenu ... Tako 1 kot tudi 2, ki ima zaradi dobre elektronike precej prednosti ...

Dobro se odloči, pojdi si pogledat in se po možnosti peljat s kakšnim od teh avtov ...

Kar se pa tiče, da ti je Disco prevelik me pa čudi ...

X-Trail je skor tako velik kot Disco ...

Pri Discotu glej Discovery 2 ne Discovery 3, ki je res velik in drag ...

Pa še primerjave X-Trail in Freelander 2: http://www.autoexpress.co.uk/c...an_xtrail.html#

skalar

Pripravnik
9. dec 2008
35
0
6
Kako pa je s pogonom pri freelanderju? Ima stalni štirikolesni? Slišal sem da imajo težave z diferencialom, do katerega letnika so se pojavljale te težave?

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Freelander ima stalni 4x4 pogon ...

Večina gre na prednja kolesa, ko pa te spodrsnejo pa se prenese nazaj na 50:50 spredaj zadaj ...

Problemi so nastajali zaradi tega, ker so ljudje dajali nove gume spredaj , stare nazaj ...

Načeloma po letu 2000 ni toliko teh problemov, lahko pa imaš 2005 letnik in boš zaradi narobe montiranih gum uničil visko sklopko in potencialno IRD (sprednji dif) ali zadnji diferencial v 100km ...

Drugače pa so leta 2000 ali na začetko 2001 spremenili to razmerje in s tem zmanjšali možnost odpovedi visko in pa IRD.

Razen visko sklopke se da vse dokaj ugodno popraviti/obnoviti ...