WIFI nastavitve

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Zdravo.

Nabavil sem pci wi-fi kartico asus. Sem se že pobvezal itd, imam pa problem, da izgubljam povezabo. Signal je 66 % in več tako da, to ni problem. Imam pa v nastavitvah kartice nastavljeno pod NETWORK TYPE: infrastrukturo, druga opcija pa je Ad Hoc . Mislim, da je druga opcija boljša, samo trenutno ne morem nastavit tega v nastavitvah.
bonk.gif

Na qteku 9100 uporabljam tudi wifi knive in wi-fi companion,kjer lepo pokaže povezavo, signal, nato pa gre kar sam dalje iskat in se povezovat na druga omrežja.

Kako naj naredim, da ,ko bom vklopil lan na qteku, se bo avtomatsko povezalo na Home wi-fi (kot se imenuje moja mreža) in nikamor drugam.

hvala in lp

5* ( če so, hehe)

cool-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Naj dodam. Na obeh omrežjih (wifi in internet lan) imam bridge. Tudi ko sem vklopil wifi na qteku, se je povezal avtomatsko, vendar je kasneje začel iskat druga omrežja (mislim) in s tem izgubil povezavo na domačem. Nastavljeno imam tudi mac adreso od qtreka, wep. Ip-jev trenutno (zaradi bridge-a) ne vidim, in jih ne morem vpisat v qteka. Če bi to kaj pomagalo.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Ne razumm čist dobr ampak Ad Hoc je direktna povezava med dvema napravam, Infrastructure je pa povezava na Acess Point. Mal razlož, kaj točno hočš in kako maš postavleno mrežo, maš routerj (je brezžični), kašne enkripcije uporablaš. Če nimaš brezžičnega routerja al pa acess pointa in maš računalnik povezan s kablom, na računalnik bi se pa rd povezu z Qteku prek WLAN-a in meu net naprej, pol najprej poglej če tvoja WLAN mrežna na računalniku podpera AP mode, drugače jih pa povež v Ad Hoc mode, nato morš pa sherat net povezavo, če hočš met net tud na Qteku (kako to narest pa odvisno od OS-a), drugače če maš pa doma že brezžičen router al pa AP se pa s Qtek-om le povež gor, upiš not ključ (WEP al kakšno maš pač enkripcijo) in bi se mogla zadeva povezat, če ti pa dol pada pa probi zadeve tko postavt da bo signal bolši, uglavm probi in poroči, ter mal več povej o tvoji mreži.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ok. Rad bi preko vgrajene pci wifi kartice dostopal do neta prek qteka 9100.

Doma imam navaden router preko katerega dobivam internet. Mreža ima požarni zid le prek routerja, v winsih xp sp2 je požarni zid izključen. Nobenih ip-jev nimam vpisanih, dhcp enabled. Zdaj je poleg wireless omrežje, in med obema mrežama je bridge. Zato ne morem vključit sharing in pomoje tudi ni potrebno. Sharing sem pred tem, ko sem nastavljal wifi adapter, moral izključit.

Zdaj je nastavljena wep enkripcija, infrastrucure, soft AP mode . Desno spodaj na namitju je ikonca od wireless omrežja in "signal" na ikonci utripa zeleno( signal je excellent).Net dela kljub bridge-u normalno. Association state : AP mode.

Proble je samo, da mi qtek začne iskat, nato se poleg ikonce pojavi rumen trikotnik, nato črtice za signal, nato pa se spet vse ponovi. Wifi knive in socket wifi companion najdeta in pokažeta signal in omrežje . Poleg pcja kaže 66 % wep encrypted .

Jebe me, ker mam za zdaj qteka že v nemškem jeziku in sem se nekaj zajbaval z nastavitvami povezovanja do interneta. Mi je pa pred tem v mb normalno delal net. Zdaj doma, pa mi opera na qteku javi napako error 34, da se ne more povezat.!??!

Mislim, da sem v qteku kaj narobe odkljukal.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Zanimiv da dela net kljub bridgu, drugač pa u principu če se enkrat povežš in vpišeš ključ naslednič ko pržgeš WLAN bi se mogl povezat če klikneš gor, seveda če je vse ql, tko da je neki čudn, drgač pa če ti je prek te vrjante net že delu, pol mal poglej tm k si spreminju kej. Najbolš pa da najprej na XDA-Developers poiščš angleški ROM, pa še enkrat zadevo skonfigureraš, ker bi mogl delat, vsaj povezava bi mogla delat če je ključ prou upisan in nč posebi druzga nastavlenga. Za začetek pa mogoče lohk probaš čist brez zaščite in enkripcije, sam če se poveže, dobi IP pa to.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ok. Telefonček je poflešan. Signal na telefonu je odličen, tako da najde mojo točko. Problem pa nastopi, ko hočem z brskalnikom na katero stran. Kot napako vrže ven, da manjka ip naslov. Nekaj v zvezi s tem.

Kaj naj naredim, ker ne vidim nobenega ipja ne v 1 in ne v 2 mreži. Torej kaj naj nastavim??

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
A računalnik dobi svoj IP na lokalni mreži, zdej pr Bridge-u nevem kako je z IP-ji naprej a ti lohk nastavš v unm software-u da enostavno tvoj Soft AP z DHCP-jem dodeli dlančniku IP in normalno bridgaš al dobi pol dlančnik IP tak k bi ga mel ti na mreži s katero si ga bridgu.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sem danes spet sprobal in v wifi programu na telefonu je kazalo povezavo, vse ipje, dhcp , 54 mbit, črtice za signal poleg ikonce za wi-fi. itd.
Ko pa sem želel z explorerjem na katero stran, pa se ni nič zgodilo. Torej povezava štima, zdaj bom še samo naložil opero in sprobal. Drugače pa hvala za pomoč in 5*.
wink-1.gif

Poročam.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Ja če net še vedno ne bo delu probi še če pingaš dlančnik s PC-ja(mogu bi, ker nej bi povezava delala), pol pa mal poglej kako je z bridgom, lahko probaš tud s sharanjem povezave, ker če povezava je neta pa ni more bit tm nekje napaka.
Drgač pa ni problema upam da čimprej zrihtaš.

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Pa sta omogočila na računalnikih, da lahko drugi preko le-teh dostopajo na Internet ?
Brez tega ne bo šlo dlje kot do mreže.

LP

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Je je, ta funkcija je vklopljena. Samo, sej pravm. Preko kabla se mi normalno poveze (usb kabl v qteku ter v prenosniku) na internet, preko wlana pa ne. Sharana mreza pa je, ker mi je v soli wlan ter net normalno delal
redface-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Še vedno ne dela. Za danes bom končal s tem wi-fi. jutri pa bom odstranil wifi s pcja, naložil nove driverje itd.. Jovo na novo.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Še vedno ne dela. Povezava je, signal je, ostali podatki (key, ssid) so. Tudi v connection sem nastavil že vse mogoče, naredil novo povezovalno točko itd. in nič ne pomaga.

Ima kdo qteka s200, da bi mi malo razjasnil v čem bi lahko bil problem?!? ffs

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Jst še vedno kle summ da je neki narobe z nastavitvami na kompu, se prav da se net pravilno ne šera naprej, vsaj če se povezava do računalnika normalno nardi, pol najbolš da pogledaš kater IP dobi tvoj Qtek(če ga dobi) in pol probaš ta IP pingat s svojga računalnika. Če ping deluja pol povezava očitno je in je treba iskat napako pri Bridgu ozeroma šeranju povezave, drugače je pa treba iskt napako v Wireless nastavitvah.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
A imaš slučajno kakšnega kolega z navadnim wifi routerjem? Bi bilo dobro pri njemu probati. Jaz imam HP rx3715 z WM2003SE in nikoli nisem imel problemov z nastavitvijo wlana (pač daš iste nastavitve kot na navadnem računalniku). Sedaj imam tudi HTC Touch (WM2006 Pro) in tudi nimam nikakršnih problemov.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kakor sem jaz zasledil na enmu forumu (
evil.gif
), je pomoje bl problem samo v tem, ker ni dostopne točke. Oz, ni Wifi routerja... Samo naglas razmišljam....

@badguy777 A nimas ti Qteka 9100?