Upanje umre zadnjeSam bi težko opisal bolje (parafraziram Josefa Rutarja)...
Pri meni je tudi tako (zaenkrat)... Če jaz mrknem, žena lahko kar bajto zažge...
Se pa trudim, da bom enkrat usposobit vsaj svojega sina, če že žene ne bom...
Upanje umre zadnjeSam bi težko opisal bolje (parafraziram Josefa Rutarja)...
Pri meni je tudi tako (zaenkrat)... Če jaz mrknem, žena lahko kar bajto zažge...
Se pa trudim, da bom enkrat usposobit vsaj svojega sina, če že žene ne bom...
Ki ti umreš, upanje še en čas živi....Upanje umre zadnje
če je žena legit, bomo alterjevci pomagali. Tako da neke skrbi naj nebi bilo.
Za HA oz. nasploh kaksne headless potrebe se splača vzet kaksn mini PC z N100 procesorejm. Gole mas za malo čez 100€ (če ti lezi kaj doma), z 8gb rama in 256g diska pa ca 130€Za žaluzije imam jaz tole:
BleBox ShutterBox - WiFi controller shutters, facade shutters
WiFi smart home controller - roller shutters, facade blinds, windows. Astronomical clock, schedule. Automation - rain, wind and temperature sensorblebox.eu
Plus je, da ne rabiš dodatnega hub-a, ker se poveže na tvoj domači wifi in potem lahko upravljaš preko telefona ali pcja od kjerkoli...
Minus je da vsak modul stane cca 60€... Module lahko povežeš tudi s HomeAssistantom ker obstaja uradna integracija za HA.
Za garažna vrata je še lažje. Rabiš samo eno Sonoff stikalo za v dozo, da ga zvežeš vzporedno s stenskim stikalom in potem ga uprabljaš preko telefona.
Tudi te module se da povezati na HA. Raje kot Raspberry pi za HA priporočam en star pc, ki ga rukneš v en kot, bo zadeva letela...
Tole sem kupila za TeslaMate:
TeslaMate:
GitHub - teslamate-org/teslamate: A self-hosted data logger for your Tesla
A self-hosted data logger for your Tesla . Contribute to teslamate-org/teslamate development by creating an account on GitHub.github.com
Najbrz HA ne bo slo na istega, ker kot gledam navodila moram v startu naložiti drug OS:
Kaj je prednost tega PCja. Zmogljivost? Teh 10€ gor dol me ne moti, sam da ce se enkrat uspem prebiti cez vse skupaj, da ne ugotovim, da moram se enkrat nekje drugje...
seveda, sigurno bolj kot rpi5... Ram je sicer capped na 16GB, disk pa lahko nadgradiš poljubno.Je 16/512 dovolj future proof za te hece?
This!Pa še en nasvet (no - ne nujno nasvet, bolj moje mnenje in pristop) - uporabljati taka stikala, da bodo navadna še vedno delala tudi ko HA (ali del njega) trenutno ne dela.
Kak ventilator na rpiju?Jest sem rpi menjal, ker so mi šli na nerve ventilatorji. Kupil sem tole in je več kot dovolj. Pa še neslišen je.