WIFI nastavitve

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Probi telefon vržt ob tla...Mogoče pomaga
evil.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če povezava resnično je (ti mreža dela) in če ročno vpisani DNSi ne rešijo težave, je bodisi napaka v gateway nastavitvi, ali pa ti celoten bridge ne deluje. Jaz na tvojem mestu bi odstranil bridge in naredil enostavni internet connection sharing.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Jah, par dni nazaj sem nabavil wifi pci kartico, tako da ne mislim več zapravljat denarja. Poleg tega imam doma delujoč router, ki bi pol stal nekje v kotu in se prašil.

Zdaj sem odstranil bridge. Naredil sem ga samo zato, ker je asusov program gnjavil , da mora bit. Potem sem probal brez bridga, pa je gnjavil, da nekaj ne more potrdit, ker mam kao lan network sheran, čeprav ni bil, in ga je kasneje dsam program vklopil. Vglavnem samo sranje.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Jah, par dni nazaj sem nabavil wifi pci kartico, tako da ne mislim več zapravljat denarja. Poleg tega imam doma delujoč router, ki bi pol stal nekje v kotu in se prašil.

Zdaj sem odstranil bridge. Naredil sem ga samo zato, ker je asusov program gnjavil , da mora bit. Potem sem probal brez bridga, pa je gnjavil, da nekaj ne more potrdit, ker mam kao lan network sheran, čeprav ni bil, in ga je kasneje dsam program vklopil. Vglavnem samo sranje.

Samo v tem primeru bos moral imeti comp vedno prizgan, ko bos hotel uporabljati WLAN preko dlancnika... potem je veliko bolj komot, da delas preko compa
smile-1.gif
) ...

Ad hock povezave so namenjene predvsem povezavi in komunikaciji ene naprave z drugo... Access Pointi pa so namenjeni povezavi vecih naprav... In ce bi nabavil samo Access Point, se router ne bi valjal nekje v kotu ker bi bil se vedno v uporabi...

Sicer pa zdaj po toci zvoniti je prepozno... je pa gotovo tak nacin bolj kot ne tako storast, da ga verjetno ne bos veliko uporabljal... Tako je moje mnenje...
tongue-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Se po eni strani strinjam, po drugi pa mi je blo škoda denarja. To glede prižgane pcja mi ni problem, želel sem samo ležat na postli v drugi sobi in dostopat na net, msn, in zastojn upgrade inštaliranih programov na qteku.

Zdaj pa grem vse na novo naret.
Na qteku so vsi podatki izbrisani in zdaj vem, kaj in kako mora bit nastavljeno. Očitno je bila napaka na pcju.Ker je qtek(ko je bil bridge) kazal AP kot available, ko sem pa stisno konekt pa se je konektal.To je delalo. Tudi 2 programa sta to javila. Ko sem kasneje odstranil bridge, mi je na qteku že vedno kazalo moj AP kot available, konektat pa se nisem mogel več.

Na lan mreži nimam vpisanih ipjev, dns itd, ker imam vse vpisano na routerjevi intranet strani.
Ko namestim driver in software od wifi kartice se avtomatsko ustvari wirelles network. Kako le tega nastavit??
Ni mi problem it skozi nastavitve, ko se vkluči asusovo programje - zahteva sisd, enkripcijo, open mode pol pa se že konča. To je vse na izi. Problem je, ko imam vse to nastavljeno. Ne vem, kaj na vpišem v novo omrežje, tak ko je plac za ip, dns, net mask...

En majhnen tutorial, prosim.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
.. je pa gotovo tak nacin bolj kot ne tako storast, da ga verjetno ne bos veliko uporabljal... Tako je moje mnenje...

Ko bom enkrat uspel usposobit zadevo, pol bom vedel kako in kaj za naslednjič. Poleg tega pa mislim, da bom kar redno uporabljal tale wifi. Računalnik je večinoma čez noč prižgan (torrent.press) in ni ga lepšega ko se zleknit na postlo pa prebrat kake novičke, odpisat na msn ali mail , pa tudi youtube videi delujejo. Res pa je, da če nebi mel prave tipkovnice tale qtek 9100, si nebi omislil wifi pci.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Zdaj se par dni nisem zajbaval. Danes pa me je spet primlo. Kaj naj izberem kot EAP type??
Ko želim kliknit nastavitve pri PEAP ali pri smart card ... mi javlja : Cannot log in to wireless network. This network reguires a personal certificate to positively identify you.

Je pa open, in wep. Automatic key. Kaže povezavo...

Že vedno imam bridge, in sam poda ipje. Če nimam nastavljeno na bridge, sploh ne dobim ipjev oz. da enega nepravilnega 169.xxx.xxx.xxx. ?

Še ima kdo kako idejo, kaj naj naredim na pcju??

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
EAP type ne rabiš nič nastavljat, saj nimaš takšne zaščite (to je samo za WPA-EAP oz. WPA2-EAP zaščite).

Če ti povezavo kaže in ti sam poda IPje, potem nimaš kaj spreminjati WIFI nastavitev, saj ti le-ta deluje. Internet ti ne dela, ker imaš nekaj drugje narobe nastavljeno. Praviš, da dobiš IP... potem pa povej, kaj ti nastavi za gateway??

Če imaš bridge izklopljen, ne dobiš IPja zato, ker nimaš več DHCPja v mreži (169.... ip si naprava nastavi sama, če ne dobi IPja).

Jaz bi na tvojem mestu naredil naslednje:
- najprej bi odstranil bridge in pozabil na softAP
- na wired LAN mreži bi naredil Internet connection sharing na wireless mrežo
- med wireless kartico na računalniku in dlančnikom bi naredil adhoc povezavo

Če ti na ta način ne bo delovalo, si pa verjetno spet kaj narobe nastavil
smile-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš

Povezave ne morem sherat. To mi javlja. Ni firewalled, je pa ad-hoc, automatic ip. Pokaže se ikona , da je povezava s pcjem - Linked . Telefon se povezuje, ne more pa se povezat.

????

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Internet Sharinga ti ne naredi zato, ker imaš verjetno na brezžični mreži nastavljen isti IP kot na žični. Dlančnik ti pa zato ne dobi IPja, ker nimaš DHCPja pri ad hoc načinu. Ročno nastavi IPje.

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ja, to bo verjetno problem. Katere ipje pa naj vpišem. Od triere sem dobil 82.xxx. ... na routerju imam vpisanega 192.xxx...

Enkrat sem izbral infrastructure in nekaj nastavljal. Pa je wifi knive javil testing internet connection : OK. Pa grem na explorerja pa je začel nekaj nalagat, samo v 1 min ni nič naredi, kasneje pa sem v histori videl izklop in njigov slogan. itd..

Tu sem zasral, ker več ne vem, kaj sem mel vpisano in kaj ne. Pa tudi keri ip je bil itd.. FFS

Mislim, da mora bit infrastructure, pa softAP. Torej kere ipje??

hvala za enkrat

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
IPji morajo biti sledeči:

IP od dlančnika: 192.168.1.110 (zadnja številka je poljubna, prve tri morajo biti pa ISTE kot pri LAN IPju od routerja, ki je priklopljen na internet)
Subnet mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1 (tako je pri linksysih... sicer pa je to IP od routerja)
DNS naslove pa vzemi od tvojega operaterja...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
"DNS naslove pa vzemi od tvojega operaterja..."

lahko pa ga nastaviš na: 192.168.1.1 (oz isto ip kakor imaš gateway nastavljen)

Linksys ima tud "emulator" dns-a oz. on potem "najde" dns številke tvojega operaterja...
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
hehe.pridem zaj s piknika,pa me nekaj zamika, di bi spet probal usposobit net in evo ga.nastavil sem ipje v minuti in je ze delalo
wink-1.gif
.Nalozen imam najnovejsi nbd rom 8.3. btw to pisem s qteka.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ocitno je bila napaka v rom-u na telefonu.Vedno se je povezal, na net pa ni slo.
Sicer pa, thx god, da sem uspel usposobit, ker tak pa se se nisem v zivljenju zajbaval z neko stvarjo.