Wiener Städtische izkušnje?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pozdravljeni! Mene pa zanima ali vas ima kaj izkušnje z zavarovalnico Wiener Städtische, sploh ko pride do škodnega dogodka? Torej prosil bi za pohvale in graje... Hvala

Lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ožji družinski član je vplačeval dolga leta nekakšno zavarovanje, sedaj pa prejema dodatek k pokojnini. Tudi ob eni delovni nesreči je dobil izplačano neko vsoto.

Da pa ne omenim da so se na bankah rolali od smeha ko je vplačeval, ga zasmehovali da tega denarja ne bo nikdar več videl. Nekaj let smo celo nosili denar v Celovec, ker tukaj ni bilo več možno vplačati.

Izkušnja sedaj zelo pozitivna, čeprav smo bili vmes tudi mi že v dvomih kaj bo iz tega....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ne saj WS sama po sebi je velika in stabilna zadevo, v to sploh ne bi dvomil, zanima me predvsem za zavarovanje nepremičnin ter kak odnos imajo pri cenitvah ter pri izplačilih. Poznam nekaj primerov in so res pozitivni, negativnih ne poznam zato pa raje vprašam širšo maso ljudi...!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Kar se življenja ter nepremičnin tiče je Wiener OK
zmaga.gif

Bi pa na tvojem mestu za nepremičnino vseeno preveril še ZM, Generali in Tilio, če ne drugega za info, da veš kaj točno dobiš pri WS za to ceno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Par 10€ letno pri premiji mi ne igra vloge, res pa da so nekatere izmed naštetih cenejše, nekatere pa dražje pri enakem kritju ampak teh nekaj 10€ ne odtehta slabega občutka ki ga dobim ko slišim ime določenih zavarovalnic (poimensko ne bom).

popay

Pripravnik
27. jun 2011
66
0
6
Poznam ljudi, ki samo sprašujejo, primerjajo, se spoznajo na vse zavarovalnice, nikoli ni nič dobrega, vse predrago, nič se nekrije, nič ne plača... Iz izkušenj sem se naučil, da ljudje, ki veliko sprašujejo se z vsem strinjajo, prikimujejo ...... nikoli nič ne zavarujejo...
Med njimi je bilo nekaj takih, ki so imeli neznatno škodo. Pa bi bilo vseeno kje bi imeli zavarovano, povsod bi dobili plačano. Samo teh 10 eur gor dol je bilo vedno problem.......

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Za zavarovanje nepremicnine ti priporocam zavarovalnico ERGO. Niso naicenejsi, imajo pa najbolj razsirjeno kritje. Jaz sem imel prej WS, pa sem sel zdaj na ERGO ravno zaradi visine kritja. Slovenske zavarovalnice pa imajo vse po spisku full nizje kritje...

P.S.: nisem noben zavarovalniski posrednik.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
imam nepremicnino zavarovano pri ws, pa sem pred kratkim imel manjso poplavo v kopalnici, ki je delno namocila tudi dve stopnisci pod kopalnico (lesen strop).
Ker skoda direktna ni bila velika ( skoda na vodovodnem materailu cca 30 evrov + lastno delo, ter beljenje nekaj m2 skupnega stopnisca), se vedno tuhtam.ali naj podam zahtevek ali ne. Imam nekaj slik s kaksnimi ogledi cenilcev pa se ne mislim hecat, zaradi dolocenih razlogov.
agent mi.je z dal linke kje naj prijavim, pa ne vem ali naj ali ne?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik popay pravi:
Poznam ljudi, ki samo sprašujejo, primerjajo, se spoznajo na vse zavarovalnice, nikoli ni nič dobrega, vse predrago, nič se nekrije, nič ne plača... Iz izkušenj sem se naučil, da ljudje, ki veliko sprašujejo se z vsem strinjajo, prikimujejo ...... nikoli nič ne zavarujejo...
Med njimi je bilo nekaj takih, ki so imeli neznatno škodo. Pa bi bilo vseeno kje bi imeli zavarovano, povsod bi dobili plačano. Samo teh 10 eur gor dol je bilo vedno problem.......

Nisem najbolj skapiral kaj mi hočeš povedat, mene samo zanima kakšna je WS, kot sem povedal, nekaj 10€ mi ne igra vloge. Razmišljam pa med WS, Ergo ter Grawe. Ostale me ne zanimajo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Za zavarovanje nepremicnine ti priporocam zavarovalnico ERGO. Niso naicenejsi, imajo pa najbolj razsirjeno kritje. Jaz sem imel prej WS, pa sem sel zdaj na ERGO ravno zaradi visine kritja. Slovenske zavarovalnice pa imajo vse po spisku full nizje kritje...

P.S.: nisem noben zavarovalniski posrednik.

Res je ERGO ima te zneske kritja res zelo visoko zastavljene vendar je treba biti realen, meni so dali za nepremičnino zavarovalno vrednost na 160.000€ (nekaj takega se mi zdi), dejansko pa nepremičnina ni vredna niti 90.000€. Je pa npr. WS dobil ven točno to vrednost oz. cca. 1000€/m2, govorim o gradbeni vrednosti v primeru totalnega uničenja, stanovanje pa leži v Mariboru tako da tistih 160.000€ se samo lepo vidi, dejansko pa niti za 1000€ ne more biti škode na stanovanju kar se tiče gradbene vrednosti pa četudi stanovanje uniči požar... Je pa res da ima ERGO lepo razširjeno kritje, žal pa tudi pri uveljavljanju vsake škode lepo lastno soudeležbo kar pa je malo butasto saj se ti v primeru manjših škod do 100€ v nobenem primeru ne splača uveljavljat zavarovanja... Vsaj jaz sem dobil tak vtis! Pa še nekaj me je motilo pri ERGU pa sem pozabil... Lp

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Pri ERGU imaš še Bonus/Malus isto kot pri avtih, Grawe je drag, WS je fajn, Generali tudi, z našimi pa tudi ni nič narobe, seveda če ti kritja odgovarjjo... No zgoraj naštetim bi dodal še Merkur, ima tudi vsa potrebna kritja poleg tega pa ni komplikacij če predčasno prekineš pogodbo, kot recimo pri drugih katere se striktno držijo obligacijskega zakon...

Pri WS sem se opazil na enih primerih, da so zelo dosledni aki je objekt slučajno podzavarovan, kar se kar dosti pogosto dogaja...

zup32

Zelenc'
31. okt 2012
1
0
1
Živjo,
jaz mam z WS dobre izkušnje. Mi je strela skurla poleti mrežno pri prenosniku pa niso nič komliciral, dal sem račun od popravila in je blo vse urejeno. Lahko pa povem še za soseda, ki mu je isti dan strela skurla siol box pa ima hišo zavarovano pri merkurju in so mu tudi brez problema izplačali. Meni je zastopnik sam svetoval kje naj naredim ker je baje ful enih klavzul in na koncu nisem razumel nič od splošnih pogojev. Meni so svetovali pri www.skleni-zavarovanje.com majo več zavarovalnic pa poznajo prednosti pa slabosti.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Zanimivo. Gugl pove da je to one-man-band, ki je zacel 05.2010.

Zaposlen je samo lastnik SPja, torej ti niso oni svetovali ampak ti je on, ker je sam.