Weber grilli

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Dajte mi povedat, a lahko tukaj kaj o Webru vprasam? Ker res ne vem kje bi nasel takega Webra kot ga hicem, ampak so mi vsi rekli, da je Weber edini, ki se ga splaca nabavit, in sem se odlocil, da bom tudi jaz imel Webra, pa ce samo koruzo pol leta na njemu pecem.

Zdaj pa resno: Sicer bi mel enega ta malega plinskega Webra, ampak nimam kam za spravit ta velike jeklenke - a ta Weber dela tudi na tiste "kamping" jeklenke, ali samo na ta velike? Pa, a morajo biti nujno Weber jeklenke, ali so lahko navadne?
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Tamali Q100 in mensezdi tudi Q200 delata na kartuše. Nov pride z montirano cevjo tako, da adapter dokupiš in potem samo menjaš kartuše - tiste male za v hribe.
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Lahko so navadne. Pejd si v Bauhaus pogledat. Imajo kar nekaj modelov razstavljenih. Imajo čisto navaden priključek za plin. Bolj problematična je po mojem velikost, saj so navadne jeklenke po moji oceni previsoke. Dobi se seveda tudi manjše, vendar je najbrž ponudba manjša.

Pa še ena na temo bbq-ja in Webra. Avstralci, ki so prav tako eni večjih bbqjarjev, ravno tako prisegajo na Webra. Sem zadnjič bral na enem forumu, da je so se vse njihove resne firme prodale kitajčkom oziroma je kvaliteta padla. Tako je tudi za njih Weber zakon, kar jim je včasih kar malo težje priznat, ker gre za ameriško firmo. No resnici na ljubo, tudi ta poceni webre delajo kitajčki, vendar očitno Ameri skrbijo za to, da kvaliteta ostaja približno enaka.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ja kitajci menda delajo osnovni model tistega kvadratnega grila. Je bilo malo polemik ampak na koncu naj bi kvaliteta vseeno ustrezala. pac je tako poceni da ga zgleda ne morejo delat v USA.
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Sorry, sem šele sedaj videl, da te v bistvu zanima žar na kartuše. Potem je edini odgovor serija Q100 ali Q120, ki je opremljena z adapterjem za navoj, ki ustreza standardu EN417. To pa je večina kartuš na navoj, ki so pri nas v prodaji (Primus, Coleman). Bolj bi me skrbela poraba, saj je največja kartuša kapacitete 450 g. To zna iti kar hitro.
No ja, za tistih par koruzic, kot praviš, bo že zdržalo.
 

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Evo, mam One-Touch 47cm pa njihov dimnik, nekih hudih specialitet se nism lih peku gor. Pač klasika, piknik meso, ribe.. Sm sicer enkrat speku kruh not v pekaču, pa enkrat pico na mreži. Tak da prvi plan mi je nakup pizza stone.
Indirektno pečenje je fajn, sam pač morš dat not vsake tolko cajta neke žarečih briketov not. Sicer še pečenke al pa rebrc nism not peku, mamo še cajt za tako
smile-1.gif


Drugač pa za kake nove ideje oz recepte je youtube tapravi, vidis, ka vse američani gor pečejo. Ma pa weber tut svoje grill knjige, vem, da ja na amazonu, v Sloveniji dvomim, da jo lahk tu direkt kupiš.
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Sej ni treba, da začneš s kakimi recepti za dimljenje. Lahko čisto preprosto, npr. Kaka piščančja bedrca po provansalsko ali pa celga piščanca.
Evo recimo en tak preprost recept za poletno sladico, ko ti ostane še malo vročine v žaru po kosilu.

Zmešaš tri žlice rjavega sladkorja in eno malo žličko cimeta.
Potem prečno z nožem razpoloviš breskve in pazljivo vzameš ven koščico. V luknjo daš eno malo žličko sladkorno-cimetove mešanice.
Položiš z olupkom navzdol na zmerno ogret žar na direkten način, pokriješ in pustiš kakih 8-10 min. Pobereš dol, zraven vsake polovice ena kepica sladoleda (npr. Orehov zelo paše) in postrežeš. Božansko in vsi bodo občudovali tvoje kuharske sposobnosti. V bistvu je pa čist simpl.
Breskve morajo biti zrele in ne kake trde neužitne variante.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ne! Weber je zanič!
Ne, ni zanič. Je pa precenjen glede na to, kaj ponuja.
"All in one" napravice nikoli niso višek kvalitete, so pa ok za nezahtevnega uporabnika. Zahtevni uporabnik si bo namesto webera omislil konkreten zidan žar zrešetko, sač in plato na plin.
 
  • Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Jest5....dej si še enkrat preberi kaj si napisal pa boš ugotovil, da si pozabil dodat raženj za jagnje in odojka pa krušno peč.
aplauz.gif
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Jest5....dej si še enkrat preberi kaj si napisal pa boš ugotovil, da si pozabil dodat raženj za jagnje in odojka pa krušno peč.
aplauz.gif
Kruh pečeš v saču, jagnje in odojka na vsem trojem-odvisno kako želiš imeti pripravljeno
smirk-1.gif
Za celo žvau pa res ni problem narditi improviziran raženj za enkratno uporabo;)
 
  • Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Ja, vse to lahko delaš v Weberu. Ampak rezultat pri dobrem kuharju bo VEDNO boljši pri namenski napravici
smirk-1.gif

"Vse v enem" naprava je ok za povprečnega kuharja, samo pri tem ne bomo prišli skupaj, ker si preveč navezan na svojega Webera.
smirk-1.gif
 
  • Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
V bistvu zakaj si se že oglasil z vsemi temi variantami v Weber temi? Govorimo o enem žaru ti pa si privlekel še sač, ploščo in jaz sem ti pomagal z ražnjem in krušno pečjo......se opravičujem. Nazaj na Weber žar.
wink-1.gif
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Zato ker tema ni hvalospev webrom
smirk-1.gif

Dokler boš ti ali kdo drug pisal, da je weber nekaj najboljšega pod soncem, ti bomo ostali, ki vemo, da ni tako, to jasno povedali.

Saj lepo, da se trudiš s predstavitvijo svojega ljubega izdelka. Samo prosim, NE PRETIRAVAJ, pa bo vse vredu. Zmenjen?
wink-1.gif
 
  • Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
ksz.

Smokey Joe Silver (kupljen na ebayu za 50 eur), 37 cm, home-made "košarice za oglje" - iz žičnega obešalnika (tist iz čistilnice), Hoferjev dimnik, lesni briketi iz Bauhausa.
Pri nas prodajani model Smokey Joe Premium ima (pomojem) sfaljeno pozicijo "spodnjih" zračnikov - so previsoko/nad ogljem in se oglje ne razgreje. Silver ima zračnike postavljene tako kot mora bit - na dnu in na vrhu.

Veliko indirektne peke (z žerjavico na obeh straneh ali pa samo na polovici - uporabno pri čevapih), nekaj direktne (med tednom, ko se mudi). Zaenkrat sem zelo zadovoljen.
Je komot, ni treba stat zraven. Flikneš gor, pokriješ in greš lahko pit pivo/kuhat/dremat.
Oglja/briketov nikoli ne dodajam. Vedno drži 2+ ure.
Na začetku sem se ene 2x zaklal - briketi se niso dovolj razgreli in je crknilo po pol ure.


Sobotna svinjska pečenka, 1 kg, 1.5 ure







 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
Pri nas prodajani model Smokey Joe Premium ima (pomojem) sfaljeno pozicijo "spodnjih" zračnikov - so previsoko/nad ogljem in se oglje ne razgreje.
Lažeš. Moreš lagati. Weber je vendar popolen
smirk-1.gif
 
  • Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
:p

Ne vem, ker ga nisem nikoli probal. Na BBQ forumih se pritožujejo in jih predelujejo na spodnji zračnik. Ker nisem želel testirat na lastni koži sem kupil Silverja in sem z njim zadovoljen.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Pozdrav gorazdo, sem ravno dobil SmokeyJoePremium za darilo. Sporočim kako se obnese. Silver je bil res pravi mali Weber. Dobre slike BTW.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.