WC podometni kotljiček...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Hej vsem... ;-)

Torej, sem pred prenovo kopalnice (v bistvu dveh) in me zanima, kateri WC podometni kotljiček?

Nekak se najbolj nagibam k Geberit (DuoFix Basic), ampak vodovodar mi je rekel, da lahko zrihta Sanit komplet s školjko in tipko za dober denar (verjetno nekaj takega).

V bistvu prvič slišim za firmo SANIT... Zanimajo me torej izkušnje s to znamko...

Za firmo LIV pa nisem najbolj (imajo moji starši in je glasen, pa še včasih ima neke finte)...

Torej, kaj priporočate?

jfyi: pise se kotliček, brez j.

tudi meni so svetovali geberit. naj bi imel dobro precej moznosti popravila, ce se kaj pokvari. ja z roko dosegljivo vse skozi luknjo od tipke... baje...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Vzemi geberit pa je, preverjena zadeva, sej ne kupujes vsak dan, da bi moral vsak euro sparat.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Hej vsem... ;-)

Torej, sem pred prenovo kopalnice (v bistvu dveh) in me zanima, kateri WC podometni kotljiček?

Nekak se najbolj nagibam k Geberit (DuoFix Basic), ampak vodovodar mi je rekel, da lahko zrihta Sanit komplet s školjko in tipko za dober denar (verjetno nekaj takega).

V bistvu prvič slišim za firmo SANIT... Zanimajo me torej izkušnje s to znamko...

Za firmo LIV pa nisem najbolj (imajo moji starši in je glasen, pa še včasih ima neke finte)...

Torej, kaj priporočate?

Imam podometni Sanit, zdaj že tretjič. Razen nabranega vodnega kamna skozi leta nimam pripomb. Cena za komplet s školjko je bila pol nižja kot za geberit. Lahko samo priporočam.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.178
113
Hej vsem... ;-)

Torej, kaj priporočate?

Geberit pa nikakor ne basic, al pa viega.
Ne šparaj na kotičku ti bo žal

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Moja izkušnja. Pod Ploščicami na enem WC-ju imam kotličel firme Prosan. Ker mi je monter to priporočal kot top, jaz pa sem bil prelen, da bi se vse pozanimal. Ko je začel čez dobro desetletje puščati, sem na koncu po velikih mukah našel potrebne dele drobovja, da stvar spet funkcionira. Pomagali so mi pri geberitu, kjer so to podjetje prevzeli in poiskali nadomestne dele. Ko naslednjič kaj crkne, mi preostane, da poslušam šumenje vode, ki odteka, ali razbijem vse skupaj.
Moje osebno mnenje je, da podometnega kotlička sploh ne bi več dal v kopalnico, ki je nimam namena razbijati čez 10 ali 15 let. Za poslovne prostore je tak plan obnove povsem sprejemljiv, za doma pa meni ni. Če pa bi že žena želela dati (tudi takrat je), pa je prva izbira podjetja, ki je videti kapitalsko močno, potem pa gledam tipke in ostali šmorn. Cena je povsem nepomemben faktor pri tem. Če ti ni, potem upoštevaj prvi stavek tega odstavka.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Če šparaš tam, kje ne smeš, imaš sranje. In ti si šparal, leta 2040 boš pa zaradi skopuštva raje bunko gledal kot neviden kotliček. Jest sm za to, da so stvari čimbolj skrite..P/O kotliček, P/O tuš brez vidnih drogov in cevi. Res je, je drago, sploh tak tuš je drag v PM, ampak kopalnico delam za 30 let in tle niti slučajno ne bom gledal na €, hkrati pa je prvi prostor v katerega stopiš zjutraj in v njej se moreš dobro počutit. Ni ga ogabnejšega kot N/O kotliček in sifon na vidnem mestu v novi kopalnici.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
ne, 30 let pa ne.. cez 10 do 15 bos vse ven tolkel ali pa bajto prodajal. ne si delat utvar.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Če šparaš tam, kje ne smeš, imaš sranje. In ti si šparal, leta 2040 boš pa zaradi skopuštva raje bunko gledal kot neviden kotliček. Jest sm za to, da so stvari čimbolj skrite..P/O kotliček, P/O tuš brez vidnih drogov in cevi. Res je, je drago, sploh tak tuš je drag v PM, ampak kopalnico delam za 30 let in tle niti slučajno ne bom gledal na €, hkrati pa je prvi prostor v katerega stopiš zjutraj in v njej se moreš dobro počutit. Ni ga ogabnejšega kot N/O kotliček in sifon na vidnem mestu v novi kopalnici.

V 120 let starem meščanskem stanovanju je nadometni kotliček že 70 let... Menjali smo, če se prav spomnim, v tem času tri...

Industrijski plastični kanal, ki gre čez strop v presobi (inštalacija klime), izgleda ogabno. N/O kotliček pa nekako spada v vintage stanovanje... Ne moti.
Da pa bi nekateri najraje tudi školjko najraje spravili pod omet (da se ne bi videla), pa je tudi dejstvo...ž
Kaj je za take lahko hujšega od tega, da se na skretu vidi - skret...

Glede školjke pa: v kafiču, kamor hodim in kjer sem se vsaj 15-krat us.ral, imajo Geberit školjko. NITI ENKRAT mi ni bilo treba z metlico čistit sledi...

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
Janko, a si kdaj pomislil, da ni prednost zgolj v estetiki. Če bi kdaj kaj za sabo počistil, magari školjko, ko serjes še skozi namensko odprtino, bi vedel kaj za sabo potegnejo raznorazne izbokline, rori ipd... Napram recimo gladki steni...

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Janko, a si kdaj pomislil, da ni prednost zgolj v estetiki. Če bi kdaj kaj za sabo počistil, magari školjko, ko serjes še skozi namensko odprtino, bi vedel kaj za sabo potegnejo raznorazne izbokline, rori ipd... Napram recimo gladki steni...

Kot sem že napisal, pri Geberitu ni treba čistiti NIČ...
Dobra firma z dobro keramiko pa lahko ob vsej poznani tehnologiji naredi školjko, ki deluje tudi, če ima nekaj ovinkov in izboklin, kajne.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Da ne odpiram nove teme. Kateri splakovalnik vgraditi? Tlakov se ni, se to montira for na tlake ali lahko ze na plosco? Stene so pa profili + gips plosce.

Pasejo na te geberit ali grohe splakovalnike samo njihove skoljke?