Kot sem že omenil, sem uporabnik Garmin Nuvi-ja 350 že 5 let. Zato se zavedam, da mogoče moje mnenje po 1. tednu uporabe Wayteqa z Prima 1.2, ni ravno relevantno, pa tudi navajenost na Garmina zna biti moteča ( stara navada, železna srajca )!
Pa vendar:
Primo se mi zdi že preveč podroben, da ne rečem "načičkan" s vsemi svojimi dodatki, ikonami in slogi. To se mi zdi predvsem zaradi tega, ker pri navigaciji sami- navigiranju med vožnjo zadostujejo že samo osnovni podatki npr. čez 300 m zavij levo, čas in oddaljenost do cilja, metri do zavoja. V glavnem.
Vem sicer, da se dajo vsa ta obvestila izklopiti oz. nastaviti, pa vseeno so tudi sheme- texture preveč "igričarske" . Zdi se mi, da pri Garminu dobiš potrebno informacijo nekako v milisekundi, brez, da bi s pogledom begal po displayu. Opazil sem celo, da mi povzroča nezbranost pri vožnji, zaradi obilice informacij ali podajanja velikega števila vseh možnih podrobnosti. Morda se še nisem navadil. Tudi glasovno vodenje zaostaja, velikokrat zameša levo in desno, tudi po nelogičnih poteh vodi ( to počne tudi Garmin).
Še to:
Nisem noben Garmin fan! Garmina sem dal na stran, odkar imam Wayteqa. Vsekakor ga hočem spoznati oz. se navaditi nanj. To so pač moji prvi vtisi s Prima 1.2! Precej sem na poti- letno cca. 70.000 km. Z Wayteqom komaj cca. 2500 km.
Zato ne zamerite mojih opažanj, prej vas prosim za konstruktivno oz. argumentirano debato.
l.p.