WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Bump
smile-1.gif

Nvm, sem rešil težavo - ko sem nalagal nove zemljevide, sem najprej izbrisal vse stare folderje, ob kopiranju pa se mi niso skopirale vse POI datoteke.
smile-1.gif

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
hm, sem se malo ohladil za Garmina (v mislih sem imel 3590) in se ponovno vrnil k ogledovanju drugih navigacij. Wayteqa v kombinaciji z iGo sem ogledoval že pred kakšnim letom, sploh ker so to kombinacijo forumski strokovnjaki označili za price performance best buy
smile-1.gif

sam sem iGota poganjal na iPadu1 in sem zelo zadovoljen z njim, edino kar me moti je, da na njega ne spravim kategoriziranih POIjev in načrtovanih poti iz MapSourca - verjetno je problem v iOSu (POIje sicer spravim gor, samo jih ne kategorizira pa še problem je v ikoncah itd..)

sem razmišljal o WayteQ x960BT in iGoPrimo kombinaciji in sprašujem aktualne uporabnike te ali podobne kombinacije če so morda že prenašali POIje iz MapSourca in kako

PS: sicer sem predhodno poskušal najti odgovore sam v tej in POI temi, samo stvar je preobširna, da bi jo v celoti bral

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
jao pa res, thanks
smile-1.gif
dela.

čemu je prenos preko usbja tako hudičevo počasen?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Prej sem imel wayteq x960, ker ste toliko dobrega povedli za wayteq x50 sem si jo pred kratkim nabavil.

Zadevica je en cajt lepo špilala, kar naenkrat se je pojavil problem s poi točkami radarji. Nič več me ne obvešča –piska, vsaka slaba stvar ima nekaj dobrega sedaj imam mir, a jaz bi ga rajši imel tako, da izklopim piskanje.

Po prihodu na cilj sem izklopil navigacijo po ponovnem vklopu ni me več obveščala o radarjih. Ne vem ali je kriva nepravilna zaustavitev ali kaj.

Sve in svašta sem izproboval večkrat preveril ali je vse vklopljeno-podkljukano vse je tak kot je treba, a zaman, mlinček ne melje tako kot bi moral.

Drugi problem ki se je od takrat začel, ko izberem v galeriji vozil vozilo in pri ponovnemu zagonu se postavi v prvotni začetni položaj.
Sumim na nepravilno zaustavitev in na sys.

Imam naloženega Primota 9.6.7. 235654 Maj 16 2012, ter karte NQ 2012.Q4

Mislim da bi bila najbolj enostavna rešitev pridobiti novejšo-boljšo različico Primota za android, Prosim strokovnjake, da mi na ZS javijo-pošljejo kaj takega oziroma povejo v kateri ''trgovini'' se da to kupiti.

kajvos

Pripravnik
10. sep 2009
146
1
18
V kratkem nameravam odpotovati v Grčijo in me zanima ali obstajajo nove karte. moje sem naložil lani 2.8.2012.

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Zgornji post je bil poskusno napisan s navigacije Wajteq xTAB50, napravica je več kot navigacija, ker jo lahko na poti uporabiš kot tablični računalnik za delo, zabavo, brskanje po netu …

Bila bi še bol uporabna, če bi imela mal večje srce in večje črke na zaslonu.

Še enkrat bi se zahvalil vsem ki so mi kakor koli pomagali rešiti moj problem, še posebej g. Radetu oz. Wajteq servisni službi.

kva123

Pripravnik
24. dec 2010
198
0
16
Navteq Q1 2013 je najnovejši zemljevid Grčije (41.350672 KB) . Nisi pa napisal od katerega izdajatelja imaš zemljevid.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.470
837
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Danes sem se na svoji x960-ki ukvarjal z enim problemom oz bolje rečeno izzivom, katerega menda, kakor daleč mi seže spomin, še nismo obdelali
smile-1.gif

Kot vemo ima Primo poleg navigacijskih funkcij še razne dodatke, kot sta predvajalnik glasbe in pregledovalnik slik. Sam program pa ima okoli tega eno manjšo pomanjkljivost. Namreč, ko zaženemo npr. predvajalnik glasbe, nam program najprej poskenira vse mape na SD in Flash disku, kjer poišče vse zvočne datoteke, ne glede na vrsto, dolžino ipd..Rezultat je, da nam poleg naložene mp3 glasbe v playlisto nameče še vse piske radarjev in ostale sistemske zvočne datoteke, skratka rezultat je popolna solata brez repa in glave. V izogib temu pa se da programu preko sys datoteke dopovedati katere mape naj pri indeksiranju IZKLJUČI in katere naj VKLJUČI. Enako velja za predvajalnik slik.

Tukaj je primer, ko je Primo naložen na internem disku naprave (ResidentFlash) glasbo in slike pa smo naložili na SD kartico:

1. Najprej na SD ustvarimo mapi "Glasba" in "Slike" ter ju napolnimo pač po svojem izboru
2. Odpremo datoteko sys (nahaja se v mapi Primo) ter vanjo prilepimo te vrstice:

[oasis]
exclude_directories="%myflashdisk%\,%root%\windows ,%sdcard%"
include_directories="%sdcard%\Glasba,%sdcard%\Slike"

s tem ukazom bo tako primo pri indeksiranju najprej popolnoma izključil vse lokacije, torej interni disk in SD, nato pa dobi ukaz, da naj išče glasbo izključno v mapi "Glasba" ter slike v mapi "Slike" na SD kartici. Končni rezultat je ta, da nam v predvajalniku glasbe in v pregledovalniku slik prikaže samo datoteke, katere smo sami določili.

upam, da bo ta podatek komu koristen, saj pride prav tistim, ki med navigiranjem preko FM funkcije zraven poslušate še mp3 glasbo po lastnem izboru.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.525
1.747
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Jaz imam s svojo 960bt zadnje čase kar nekaj težav. Navigacija je ves čas vklopljena v vtičnico, vsake toliko časa pa se takrat, ko vžgem avto samodejno vklopi!? Nazadnje , ko se je to zgodilo, pa se je ekran obarval v vse mogoče barve, ves pa je bil prepreden z črtami. Ugasnil sem ga lahko le z resetom, ampak potem ga precej časa sploh nisem mogel zalaufati. Bil je mrtev, ko sem že skoraj obupal, pa je le pokazal znake življenja. Težava je tudi, da včasih rabi ogromno časa, da vzpostavi zvezo s sateliti. Včasih se poveže relativno hitro, včasih pa potrebuje tudi 20 minut....
stupid-1.gif