vzmetnica

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Katero vzmetnico priporočate oz. na kaj je potrebno poleg trdote še gledat. In pa glede Dormea, ali je res tok vredu ali je le reklama.
Velikost 200x140, cena do 300€.

Hvala.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Jaz zdej spim 2 meseca na Dormeu 12+2 in lahko samo pohvalim. Vzmetnica je razmeroma trda, a meni to ustreza. Pejt v kakšno trgovino pa se zabriš gor da malo dobiš občutek.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Tudi jaz po novem že par mesecev spim na Dormeu. (Zdaj že vsa familija spi samo na Dormeu in vsi ga samo hvalijo.) Na začetku mi je bila vzmetnica za razliko od prejšnje malo pretrda, s časoma pa sem se navadila in zdaj takoj opazim, če je kje kakšna drugačna vzmetnica. V bistvu mi zdaj kar ustreza ta trdota, če se ne motim imam enako kot Karantanka, 12+2. Vsekakor boljše trše kot preveč mehko (zame). Moram priznati, da se res spi na Dormeu čisto drugače kot na kakšnem navadnem jogiju. Potem sem zamenjala še vzglavnik in odejo in zdaj se počitim, kot da spim na oblaku. :D Res spim kot dojenček in se zjutraj zbudim spočita in naspana (hehe, kot iz reklame
tongue-1.gif
). Tako da za moje pojme je res vredu, kot pravijo v reklami.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Jest sem dal pa mojo vzmetnico (220 krat 200 ja velika pojstelja) dal delat enemu tapetniku in zadeva je 1A.
Cena je bila pa trakrat pol od Dormea.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Zdravo!

Z boljšo polovico se lani odločila za Hitex, pa sva zelo zadovoljna.

2x 80x200 cena cca 800EUR pa vzglavniki zraven.

Spiva kak velka.
smile-1.gif

Lp,

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz imamo tisto, ki je zdaj v akciji pri Hoferju (ponovno) 140x200 pa je slabša kot Dormeo, ki sem ga imel prej...

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
..vidim da usi preferirate peno in latex. Ali ima kdo kake izkušnje z žepkastim vzmetenjem?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
pri teh zadevah je nekako takole (skoči gledat v trgovino prereze vzmetnic).

Če vzameš latex spiš na peni...taki ali drugačni.

Potem imaš pa možnost še vzmetenja...na katere je od 2 do 4 sloje..lahko je vmesni sloj tudi latex (pri dražjih je, ker je ta vrste pena zelo in..in veliko šteje).

Samo vzmetenje pa seveda zavisi od trdote ki jo želiš, ter od vzorca vzmeti..trenutni hit so 'žepki'..veliko manjših vzmeti, vsaka v svojem bombažnem 'kondomčku'.

in rezime bi bil tak, da med najboljšo in najslabšo je razlika v materialih kvečjemu 20 EUR na vzmetnico...cenovno pa razpon...od 100 do 400 EUR - zato da imaš namesto navadne pene noter lateks, ter mogoče še kak sloj več.

Tak da...predvsem s pametjo je treba gledat na te stvari pa primerjat prereze...kaj ti ponudi vzmetnica več za npr. 50 % višjo ceno...

(osebno kupujem ORTOPEDSKEe...nekje 130 EUR, dobro te oprimejo, ravno prav trde, spim ko dojenček...400 EUR za vzmetnico mi je osebno malo 'tu mač', sploh ko primerjaš prerez...ampak...kot običajno: vsakemu svoje..kar je tudi prav
smile-1.gif
)

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
slika prereza Jogi Hospital Super je ortopedsko ležišče, ki zagotavlja optimalno točkovno prilagajanje telesu ter je namenjen vsem, ki radi spijo na udobni in ne preveč trdi podlagi. Preobleka je iz tkanine, ki je mešanica bombaža in poliestra, prešite s sintetično vato. V notranjosti je petconsko utrjeno žepkasto žično jedro, na katero je položena dodatna plast mehke poliuretanske pene. Na voljo je tudi normalna različica.

5 consko ležišče: Pet consko žepkasto žično jedro je pri običajni različici narejeno iz žice debeline 1,8 in 2,0 mm, pri trši različici pa je žica debela 1,9 in 2,1 mm. Razporeditev con pa poteka tako: trše mehkejše
žepkasto vzmetenje: ŽEPKASTO VZMETENJE se telesu prilagaja točkovno. Vzmeti so med seboj ločene, vsaka je vložena v vrečko iz tekstilnih vlaken. Na pritisk telesa se odzivajo samo obremenjene vzmeti, ostale pa mirujejo. Jedro velikosti 200x90 cm je sestavljeno iz 28 vrst po 12 vzmeti.

cena: 388€
Se splača?

beyonce

Pripravnik
9. sep 2009
53
0
6
41
Tudi sama priporočam Dormeo, čeprav sem bila včasih nasprotnik Dormea. Zadovoljna.sem

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Js mam tršo varjanto dormea in mi je super!! Definitivno priporočam!
zmaga.gif

Pa lih te mere mam, kot jih ti nabavlaš in pride malo pod 300€ se mi zdi.

Nazadnje urejeno:

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Jaz sem naročill pred kratkim dormeo 12+2, vendar na njemu še nisem spal.

Po izkušnjah sodelavcev, prijateljev in znancev, ki ga uporabljajo, ter lastnem fizičnim preizkusom, menim da je tole dober nakup.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Meblo vzmetnice tudi baje niso slabe. Po moje je to odvisno od vsakegha posebej, ker enemu paše Meblo vzmetnica drugi se pa na starem jogiju najlepše naspi.

Drugač pa Dormeo tudi kar hvalijo

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Pozna kdo vzmetnice od Harvey Normana, hospital plus?

Za HN bi jih naj delal firma Falomo.

Drugače pa gledam še vzmetnice podjetja Optimo? Pozna kdo?