...vzmetnica, katero kupiti?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
roko na srce...kar se mene tiče je enojna vzmetnica za več kot 200 EUR kriminal in nateg brez primere.

Klasika je...v sredini vzmetenje, čez pa par slojev pene, tekstila, bamubusa oz. kobinacija parih materialov.

Pred časom so delali famozno reklamo za navadno peno (je to dormeo?) pa je folk padal na foro, drago plačal in spal na ...khm..peni..kje bi drugje (Aja..samo to ni navadna pena..to je bila super duper pena..kar je čisto drugače). Sčasoma se je ugotovilo da to ni nič, pa so to peno začeli dajat na vzmeti (kar je edino logično) seveda reklama stane in so spet bile cene od 2 do 5 x višje od klasične vzmetnice. Tako da...če si kdo ogledal vzmetnice v prerezu bo opazil kako malo je razlike med eno povprečno in ono top (Pa bo razlika par sto evrov) vmes pa mogoče dva sloja več pa kar je zdajšnja fora vsak fedrček v svojem 'kondomčku'...jaka muda.

...............

Kupi vzmeteno podlago (če je še nimaš)...dobiš za tam 50 EUR po kosu (200 x 90) z nastavljivim delom (harvey Norman)...čez pa eno ortopedsko vzmetnico...ranga med 100 in 150 EUR. Pa to zamenjaj vsakih 10 let in to je to.
Boš spala in hrzala kot bubrek v loju
evil.gif

Sama zase veš kako ležišče ti paše..enim bolj vzmeteno, drugim mehkejše, tretjim trše..zavisi tudi od tvoje konstitucije/teže...ker solidno vzmetnico (seveda za nek normalen denar) si kupiš tudi na različno trdoto ali težo človeka.

(Jaz sem imel najboljšo vzmetnico narejeno po meri pri enem, ki izdeluje kavče..nekje iz Škofja Loke...215 x 185 cm...pa vsak ki se je kdajkoli vsedel/vlegel nanjo (Imel v sobi iz katere smo gledali tudi TV) je vsak rekel UAU!....in res...spalo se je fenomenalno...samo je.bi ga...zdržala je 10 let pa je bila vsa luknjasta..samo za čas, ko je obratovala je bil res fenomenalna (cenovno pa takrat daleč pod vzmetnicami iz trgovine podobnih dimenzij)..poč jaz z mojo težo bom posedel vsako vzmetnico...pa ali bo 100 ali 1.000 EUR...in mi to ni merilo..merilo je, kako udobno sem spal, dokler je bila oblikovno taka kot mora biti.

Nazadnje urejeno:

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Se strinjam z Vincentom. Pred 4 meseci je minilo 10 let, kar sem kupil pri Erženu v Škofji Loki ,sedežno, ki se raztegne v zakonsko posteljo (180x200) vzmeteno sedalo/ležišče in vzmeteno izvlečno ležišče), s prekrivno ponjavo (zaradi reže pri spoju) in dva vzmetena jogija, po meri (92/204).
Sedežna je izvedena tako, da imaš pri sedenju stopala na tleh, sedalo podpira noge do kolen in naslon po vsej hrbtenici. Poezija !

Jogija sta po 10 letih že malo utrujena, na sedežni pa se je spalo vsakonočno 6 let, sedaj pa redko (obiski). Noben Dormeo ne bo nikoli tako udoben in trpežen, jogija bosta menjana letos, sedežna gre kmalu v prodajo, nabavljena bo nova. Cena je bila 300DEM / jogi in 3000DEM za sedežno, dim, 330x230cm, kotna, s predalom in raztegljiva v zakonsko posteljo.
V ceni je bila tudi dostava in montaža (160 km v eno smer). Ko sem vprašal po garanciji je mojster dejal : edino, kar vam bo odpovedalo s časom, so kolesa na izvlečljivem deli (ker se prah zažre v mast); do danes še niso, cena pa je 2 E / kos. Karkoli drugega ima garancijo toliko časa, kolikor bom posloval. Potem bo garancijo prevzel sin.

Ni šans, da iščem kaj po kakšnih Rutarjih ali kaj podobnega.

LP

PS: to ni reklama, je pa hvala mojstru svoje obrti, ki si jo zasluži.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jest sem imel dolgo časa navaden jogi od jogija, s fedri, na trdem dnu. pa je vsaka bila zadovoljna.

no zdej mam jogi od jogija, na fedrih, na trdem dnu, pred mesecem sem dal na letveno dno. na letvenem je cisto drugace, bolj vsec.
ke rkupujem novo, pa ni tok publiek za sprobat, me zanima kak bo razlika med nefedrastim in fedrastim na tem letvenem dnu. kaj bo trse itd.

rad mam trdo

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
če greš v ikeo majo vse jogije za preizkušnjo razstavljene, od 100-500€, midva sma kupila enega 20+cm debelega, 160x200 za 350€

pa maš 30 dni al 3 mesece za probo, pa 30 let garancije

mislim pa, da so vsi penasti in en federkern

30 dni al 3 mesce ga imaš za probo, potem pa ti ni všeč in ga vrneš? In potem ga najbrž darujejo v dobrodelne namene oz. ga uničijo kajne?
bonk.gif
Fuj taka firma, blek

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
No, ker se je treba enkrat odločiti, sem skrčil izbor na:
- meblo oaza - 5 consko žepkasto, okoli lateks, 395€
- meblo perla - 5 consko žepkasto, okoli spominska pena, 466€

Ne morem pa se odločit med spominjsko peno ali lateksom, ki je okoli, kak predlog, kaj je bolje?

Nazadnje urejeno:

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
KSZ:

Midva sva lani kupila Hitex, super zadeva, zraven sva vzela tudi vzglavnike.

V MB-ju je trgovina v Europarku.

Lp,

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
No, ker se je treba enkrat odločiti, sem skrčil izbor na:
- meblo oaza - 5 consko žepkasto, okoli lateks, 395€
- meblo perla - 5 consko žepkasto, okoli spominska pena, 466€

Ne morem pa se odločit med spominjsko peno ali lateksom, ki je okoli, kak predlog, kaj je bolje?

Zakaj je s spominsko peno dražji?
confused-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Takole, včeraj sva bila v Meblu v BTC-ju, je bila gospa zelo prijazna in je lepo razložila
cheer.gif

Jogi Oaza , na tem se je full dobro ležalo, je malo mehkejši od teh trdih ležišč. 140x200 = 614,00€, 160x200 = 700,00€
Jogi Perla s spominsko peno ta je bil malo bolj trd, tudi ni bil napačen. 140x200 = 724,00€, 160x200 = 827,00€.

Nekdo je spraševal po spominski peni. Spominska pena se ogreje s temperaturo človeka in se prilagodi telesu. Nato se vrne v prvotno stanje.

Meblo ima 2 leti garancije. V rangu 20km imajo zastonj dostavo.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
To s temi garancijami je itak marketinška poteza, bolj kot ne.

Opel recimo ima tudi 2 leti garancije, Kia pa 7 ampak teh 7 ima * zraven pa recimo Kii ne zaupam bolj. To je tako no...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Opel recimo ima tudi 2 leti garancije, Kia pa 7 ampak teh 7 ima * zraven pa recimo Kii ne zaupam bolj. To je tako no...

Ležišče ni avto. Čeprav na obeh lahko seksaš.
hysterical-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
2 leti garancije ni nič. Resno.

Dollar:
Citat:
- 10 let garancije za vsa latex ležišča, vzmetnice z žepkastimi vzmetmi in vzmetnice šlarafija vzmetenje

Pazi ker imaš tako kot pri avtih "omejeno garancijo" in "splošno garancijo" ... večina ležiš ima garancijo 2 oz. 3 leta, boljša tudi do 5. Potem je pa še garancija na "jedro", ki je pa 10 .. 15 let in več.

Garacija na jedro pomeni da se ti ne bo naredila luknja v ležišču oz. da ne bo ležišče izgubilo lastnosti ležišča (amortizacija, debelina, ...).

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Ležišče ni avto. Čeprav na obeh lahko seksaš.
hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

Samo je razlika. Lahko seksaš NA jogiju, V jogiju pa ne moreš
hysterical-1.gif

to sem dala samo za primerjavo o teh garancijah...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Če seksaš na jogiju ti ne priznajo garancije če ga uničiš, ker to ni bila predvidena raba ...

Isto kot pri avto ne menjajo amortizerjev in končnikov v garanciji če se izživljaš na luknjah!
evil.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Takole, včeraj sva bila v Meblu v BTC-ju, je bila gospa zelo prijazna in je lepo razložila
cheer.gif

Jogi Oaza , na tem se je full dobro ležalo, je malo mehkejši od teh trdih ležišč. 140x200 = 614,00€, 160x200 = 700,00€
Jogi Perla s spominsko peno ta je bil malo bolj trd, tudi ni bil napačen. 140x200 = 724,00€, 160x200 = 827,00€.

Nekdo je spraševal po spominski peni. Spominska pena se ogreje s temperaturo človeka in se prilagodi telesu. Nato se vrne v prvotno stanje.

Meblo ima 2 leti garancije. V rangu 20km imajo zastonj dostavo.

Ja sej to, nek sm slišal, da zna bit ta spominska pena vroča za spat, sploh poleti, zato nekak cincam med peno in lateksom. Mi je pa bol všeč, ker imam raje trše ležišče, sej večino cajta spim na trebuhu.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Jest sem se pred kratkim odločil kar za klasični Meblov jogi Termal09 . Sicer je to začasna rešitev, se nisem hotel metati v stroške, ampak če sem 25 let spal na takem ležišču kot "bubreg v loju", me ne bo noben k. prepričal, da je tak jogi kar naenkrat zanič...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Jest sem se pred kratkim odločil kar za klasični Meblov jogi Termal09 . Sicer je to začasna rešitev, se nisem hotel metati v stroške, ampak če sem 25 let spal na takem ležišču kot "bubreg v loju", me ne bo noben k. prepričal, da je tak jogi kar naenkrat zanič...

En boljših postov zadnje čase.
Meni je tudi vedno ustrezal "klasičen" Meblov Jogi.
Pa nisem vedel da je to to.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
... takole, odločitev je padla.

Danes sva kupila ne samo nov jogi ampak tudi kar posteljo
hysterical-1.gif
. Mislim da bova zadovoljna. Kupila sva jo v Meblovi prodajalni v BTC-ju in moram rečt tudi, da so bili zelo prijazni.

Kam pa s starim jogijem
confused-1.gif
?

Nazadnje urejeno: