...vzmetnica, katero kupiti?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Prišel je čas, za nakup nove vzmetnice. Zdajšni Dormeo je
bonk.gif

Katero vzmetnico kupiti? Cene so zelo različne od 100-900 in več € (no te za 900€ ne rabim)

Katero vzmetnico imate in ali ste zadovoljni?

Temo sem odprla tukaj, ker v dom in gradnjo med parket in izolacijo ne paše
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
če greš v ikeo majo vse jogije za preizkušnjo razstavljene, od 100-500€, midva sma kupila enega 20+cm debelega, 160x200 za 350€

pa maš 30 dni al 3 mesece za probo, pa 30 let garancije

mislim pa, da so vsi penasti in en federkern

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Kaj imam proti?

To, da je v sredini nastala luknja in se ne da več spat oz. se zbudiš polomljen in vse boli in to, da je na presenečenje, zadnjič ko sem šla čistit vse in sesat, jogi spodaj čisto vlažen
shocked-1.gif
tako da se mi je zameril in ko sem malo gledala po internetu je tega plesnenja dormeov kar veliko...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Žal ti moram povedat, da bo tule vsakdo hvalil tisto, kar ima (ali pač grajal). Izbira vzmetnice je (spet žal, ker ni prave pomoči) zelo individualne narave. Vsekakor moraš probat, nenavsezadnje je največ odvisno od same trdote vzmetnice. Finese pa so tisto, kar pripomore k precej visokim cenam (lateks, memory efekt, polnjenje s kokosom etc.).
Sam bi (oz.sem) izbral žepkasto vzmetenje, dosedaj ni težav. Poglej v Slovensko posteljo, čeprav so cene dokaj visoke.

Ne kupuj, resnično ne kupuj vzmetnic v rangu 100-200 EUR! Se ne splača ! Kvaliteta je ustrezna cenovnemu razredu.

p.s. še tole: memory vzmetnice so primerne prvi dve, mogoče tri leta uporabe, kasneje je memory bolj v napoto, kot ne ...

EDIT: najbolje torej, da vzmetnico preizkusiš sama, brez kakih dodatnih "nasvetov" ali "pomoči". Včasih so "nasveti" in "pomoč" bolj v breme, kot v pomoč. Seveda pa je v tako kratkem času težko presodit, katera vzmetnica ti bo ustrezala naslednjih 10 let ...

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Vlaga in plesen .. imaš ravni (cel) pod spodaj? Za dormeo in vse ostale "nevzmetnice" rabiš letvičasto dno, ki stane ravno toliko kot pa samo ležišče.

Je pa osnovna dilema pri nakupu ležišča; ali zračno ležišče ali pa pravo vzmetnico; razlika je velika. Ko ugotoviš kaj ti ustreza pač izbereš še glede na cenovni rang .. so pa prave vzmetnice precej dražje; ampak spet za njih ne rabiš letvičastega dna (.. ki sem že dejal da stane več kot poceni "jogi").

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Tudi letvena (mislim, da se ne reče letvičasta?) dna niso več tako draga. Zares dobro stane okrog 100 EUR, nastavljivo seveda. Navadna so okrog 50-60 EUR. Medtem, ko vzmetnice za tak denar ne dobiš (ali pač?)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Tudi letvena (mislim, da se ne reče letvičasta?) dna niso več tako draga. Zares dobro stane okrog 100 EUR, nastavljivo seveda. Navadna so okrog 50-60 EUR. Medtem, ko vzmetnice za tak denar ne dobiš (ali pač?)

V hoferju dobiš za 50 EUR vzmetnico (200x90) dno je pa tam-tam. Najcenejši (meblo) jogi je pa malo nad 100EUR. Torej je pri vstopnem razredu cena cca. enaka.

Kot sem rekel, moraš ugotovit kaj ti bolj paše .. plavajoče vzmeti ali pa "trd" zrak.

Aja jst sem za prehodno obdobje kupil tisto ležišče iz hoferja in je čisto OK; precej boljše kot pa prejšnje dotrajano vzmetno. Je pa razlika očitna in nekako bom ob menjavi postelje šel na nek srednji rang Jogija ...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Aha, to si torej mislil. Jest na Hofer in ostale "specializirane" trgovine nisem niti pomislil ... pol maš pa prav.
Samo me pa res zanima, kako spiš na "vzmetnici" za 50 EUR?
Mi mamo eno doma za 150 EUR, pa ni iz Hoferja, pa težko rečem, da bi ji dal ime "vzmetnica". Prej "papirnica" ... smo jo kupli za otroško sobo, pa že zdaj kliče po zamenjavi ... otrok še ni spal na njej. Mi je žal za tiste eure, resnično ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Aha, to si torej mislil. Jest na Hofer in ostale "specializirane" trgovine nisem niti pomislil ... pol maš pa prav.
Mi mamo eno doma za 150 EUR, pa ni iz Hoferja, pa težko rečem, da bi ji dal ime "vzmetnica". Prej "papirnica" ... smo jo kupli za otroško sobo, pa že zdaj kliče po zamenjavi ... otrok še ni spal na njej. Mi je žal za tiste eure, resnično ...

Sem bil pred dilemo ker itak rabim obnovo sobe in sem za silo v staro posteljo dal nacenejše kar se je dalo dobit .. in mi ni žal, kar se tiče vsega je čisto na ravni oz. celo boljše od klasičnega dormeota (brez tiste spominske pene). Če bo zdržalo eno leto v takem stanju (sedaj imam 2 meseca) potem nimam niti ene pripombe.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:

Sem bil pred dilemo ker itak rabim obnovo sobe in sem za silo v staro posteljo dal nacenejše kar se je dalo dobit .. in mi ni žal, kar se tiče vsega je čisto na ravni oz. celo boljše od klasičnega dormeota (brez tiste spominske pene). Če bo zdržalo eno leto v takem stanju (sedaj imam 2 meseca) potem nimam niti ene pripombe.

Za vzmetnico iz Hoferja sem tudi sama slišala kar nekaj pohval. Ima pa tudi 15 let garancije. 140x200 stane nekih 90€ imajo pa še enega za 190€.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Me veseli, da nimamo vsi slabih izkušenj !
zmaga.gif

EDIT: vidiš Maci, to je to, kar ti govorim. Vsakdo ima svoje izkušnje ! Najbolje kar probat, pa bo!
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Me veseli, da nimamo vsi slabih izkušenj !
zmaga.gif

EDIT: vidiš Maci, to je to, kar ti govorim. Vsakdo ima svoje izkušnje ! Najbolje kar probat, pa bo!
smirk-1.gif

Če ti je posteljal drug dom potem se splača kupiti kaj dražjega .. ampak tisto najdražje je že precej drago. In če imaš najdražje potem rabiš tudi rjuhe iz svile, odejo iz kašmirja in vzglavnik iz specialnega gosjega perja.

Meni je postelja prostor za spanje in grem vanjo zvečer, zaspim in zjutraj vstanem .. do sedaj nikoli nisem imel večjih problemov tako da mi je vseeno kakšna je. Jasno če imaš luknjo v sredini potem že čutiš posledice in jst sem ravno iz tega razloga zamenjal in sedaj spim kot angelček.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Ok, pa če damo na stran firme in trgovone, ki jih prodajajo. Sam se namreč ne morem odločit, ali kupit žepkaste vzmeti, lateks, lateks-kokos, hladnobrizgana pena, ... Malo gledam, pa pravijo, da latex lahko s časoma razpada in da, ga je potrebno obračat vsak mesec in da malo bolj švicaš? Ima kdo kaj več informacij, kako in kaj? Cena mi nenako res ni ovira, le da bi dobil sebi primerno, mogoče malo bolj trše ležišče, ker večino časa spim na trebuhu.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ravno na lateksu ne švicaš. Na tistih raznih penah pa švicaš.

Pri lateksu moraš imeti letvice, da ležišče diha. Če ne ti zgnije. Obračaš pa na pol leta, pa je vse ok.

Žepkaste vzmeti so pa tudi dobre od Slovenske postelje, samo je pa res kar drago.

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
ksz

Si bom mal sposodu temo. Tudi sam sem pred nakupom novega ležišča. Sem pa čuden človek in ne maram postelj, najraje ležim čim nižje. Zanima me, če je za lateks ležišče dovolj, da bi si na tla postavil standardno posteljno dno. Bi bilo to dovolj za normalno zračenje ležišča iz lateksa?

Kiara

Pripravnik
1. feb 2010
232
0
16
Bled
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Kaj imam proti?

To, da je v sredini nastala luknja in se ne da več spat oz. se zbudiš polomljen in vse boli in to, da je na presenečenje, zadnjič ko sem šla čistit vse in sesat, jogi spodaj čisto vlažen
shocked-1.gif
tako da se mi je zameril in ko sem malo gledala po internetu je tega plesnenja dormeov kar veliko...

Saj ima 15 let garancije. Zamenjaj, pa bo problem rešen za naslednje tri leta
smirk-1.gif
...