VW SDI

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
popolna prepoved prhitevanja za tovornjake na 4-pasovnih AC in podobno.

PS: nimam se za novinarja in tudi delam v veliki večini vse prej kot novinarsko delo ...

Pravis AC brez omejitve hitrosti, pa prepoved prehitevanja za tovornjake. In kaj bos pa potem imel?
En vozni pas poln kamionov od Mb do Trojan ker bo tam en z starim TAMOM pihal 30 km v hrib. On vozni pas pa brez omejitve hitrosti.....

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
SJTV itak preveč ne razmišlja o detajlih. Čeprav za pisca avtocajtenga bi v prinicipu moral.
smile-1.gif

Ogo

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Da s vam da.

Vsak vozi kar mu paše.

Razen golfa 3 sem vozil vse. Prižgeš radio in se pelješ.

Kje je problem?

BTW: a6, 3 leta star ima isto trde sedeže kot g2.
hysterical-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
veze ima to da pišete da ima clio, punto in company porabo 5 litrov, sdi pa 8 litrov, oziroma G2 11 litrov.
Si ti prepričan da je bil golf kar se mašine in pogona tiče tipi top? da nisi imel zategnjene ročne?!
wink-1.gif

KOliko bi po tvojem porabil clio company v takem stilu vožnje kot si ga imel ti z golfom ko si imel 11 litrov porabe? 5litrov ali manj?
tisto o prestavljanju brez sklopke ti pa verjamem

Če se že kregamo o konjih in podobnih zadevah:
koliko ima SDI navora in koliko 1.2 mašina v clio companiji

Aja saj res navor je brez vezen podatek, konji so pomembni

Sorry, ampak o porabi pontov in cliov nikoli nisem pisal. Le o G2 ...
Golf je bil skoraj nov, tip-top. Ročna je bila pa kar dostikrat zategnjena, ja
evil.gif

Kolk bi bencinarčki žrili? Pojma nimam, verjetno še kak liter ali več več. AMpak kot rečeno: o teh nisem nič pisal. Samo o zaugdizlu ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

PS: nimam se za novinarja in tudi delam v veliki večini vse prej kot novinarsko delo ...

Pravis AC brez omejitve hitrosti, pa prepoved prehitevanja za tovornjake. In kaj bos pa potem imel?
En vozni pas poln kamionov od Mb do Trojan ker bo tam en z starim TAMOM pihal 30 km v hrib. On vozni pas pa brez omejitve hitrosti.....
Si moreš mislit, da s tem ni nič narobe? Itak prav hitro ne bi šlo tudi po prehitevalnem.
Poleg tega kamion s 30 na uro na AC nima kaj delat.
In da stvar deluje, se lahko prepričaš v nemčiji ...Imaš le kup kilometrov po AC, kjer kamionarji ne smejo prehitevat, omejitve pa ni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.077
6.923
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Koliko pa kaj žre 2.0 ali 1.9 SDI? Po moje glih ene toliko kot 1.2 bencinar z isto konji ali manj?

tole je napisal avtor teme v peti objavi v tej temi.
Zato mu dajmo odgovorit koliko bi žrl clio company z 1.2 motorjem v takem stilu vožnje kjer SDI žre 8 litrov in G2 11 litrov.
Ta dva podatka (in in 11)sta se pojavila nekoliko kasneje.
Jih moram citirat?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Si moreš mislit, da s tem ni nič narobe? Itak prav hitro ne bi šlo tudi po prehitevalnem.
Poleg tega kamion s 30 na uro na AC nima kaj delat.
In da stvar deluje, se lahko prepričaš v nemčiji ...Imaš le kup kilometrov po AC, kjer kamionarji ne smejo prehitevat, omejitve pa ni.

Pol se nisi bil v Nemciji.
Tam je prepoved prehitevanja za kamione samo na dvopasovnicah ki gredo v hrib in se to samo ob dolocenih urah.
Samo tam imajo malo drugacen sistem razmislanja in vedo da brez kamiona ne gre in s tem da oviras njihovo delo oviras celo gospodarstvo.

816813-friendsontreroad.jpg

Priponke

• 816813-friendsontreroad.jpg
    816813-friendsontreroad.jpg
    5,2 KB · Ogledi: 143
Nazadnje urejeno:

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Res je, če kamjon ne more prehitet in vozit 4km/h hitrejš, pol država propade takoj.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Rogue pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Aja saj res navor je brez vezen podatek, konji so pomembni

Mja tkole bom rekel ene 5 let nazaj me je sošolec peljal na zeležniško postajo. Zmanjšal je na dobrih 30 v tretji brzini in ko je hotel pospešit je njegov fiat bravo z 80 konji začel tako cukat, da je moral dat v drugo. Če bi isto hotel naredit z vwjem 1.6 s 75 konji, ki smo ga mel takrat pri hiši, bi mel lahko v četrti pa bi šlo brez vseh problemov. Resda je bil fiat 16v in je mel zarad tega ene pol litra manjšo porabo od vwja, meni to nič ne pomeni. Jaz nočem vozit takega avta, ki je podhranjen z navorom do te mere, da še vozit ne moreš normalno. Že 1.2 12v fabia od kolega takrat je mela več navora od tega fiata. Tko da v bistvu razumem folk, da so tko obsedeni na dizle, če so alternativa taki z navorom podhranjeni bencinarji.
Ko sem vozil hondo civic s 140 konji mi je skor čeljust stran padla kako ta avto nikamor ne gre. V četrti sem ga pri 90 zahodil in se je en čas dogajalo ravno podobno kot pri nekem polotu 1.4, dokler se ni malo zvrtel, pol je pa šlo. Tam od 120 je začel vlečt pa tam od150 naprej pa tako kot se zagre... Dajte 1.8T ali pa dizla katerikoli dan... takoj menjam... kaj mi pomagajo konji, če mam prvih 5000 obratov neuproabnih. Sej nimam avto zato, da se bom šel dirkaško šaltanje za vsak drek.

Zaj pa lahko malo nehaš nabijati, prosim? Imam istega brava, pa v 3. prestavi pri 30 km/h ne cuka NIČ niti če ga stisnem na polno. To najprej..... drugo kot drugo, ti sem mešaš atmosferske motorje z turbači, kaj tebi ni jasno?!
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Tam je prepoved prehitevanja za kamione samo na dvopasovnicah ki gredo v hrib in se to samo ob dolocenih urah.
Samo tam imajo malo drugacen sistem razmislanja in vedo da brez kamiona ne gre in s tem da oviras njihovo delo oviras celo gospodarstvo.

Da se ne boš predaleč vozil (čeprav ti očitno ne bi škodilo), se zapelji od Munchna do Stuttgarta ...
6-22, če se prav spomnim, tudi na ravnem, seveda.

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:[/i
Zaj pa lahko malo nehaš nabijati, prosim? Imam istega brava, pa v 3. prestavi pri 30 km/h ne cuka NIČ niti če ga stisnem na polno. To najprej..... drugo kot drugo, ti sem mešaš atmosferske motorje z turbači, kaj tebi ni jasno?!
bonk.gif

Ej ne vem, jaz vem, kaj sem videl, lahko pa da je bilo s tistim bravom kaj narobe. Mogoče je bilo že to dosti, da smo bli trije v avtu, pa da se zato ni mogel spodobno premikat. Kot drugo pa če se konkurenca odloči ponudit motor s podobno močjo v istem razredu pa da je to turbo bencinar ali pa dizel jaz s tem ne vidim nič narobe. Če je edina alternativa, da vozim avto, ki je pod 5000 obrati mrtev, potem ne vem, zakaj bi kupil atmosferca. Če se že skeširam za avto v rangu nad 100kW in plačujem tudi registracijo+kar spada zraven, potem naj bo vsaj proper, v smislu da ni treba stalno šaltat. To lahko počnem tut v polotu 1.0.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Ti sploh znaš vozit? Ker je veliko avtov ki je pod 2500 obratih zaspanih ali tudi mrtvih, ne poznam pa res nobenega ki je mrtev pod 5000 obrati. Sploh veš kaj je 5k obratov? Primerjava s polotom je pa sploh biser.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

Da se ne boš predaleč vozil (čeprav ti očitno ne bi škodilo), se zapelji od Munchna do Stuttgarta ...

seveda, tam je ze en lep cas Baustella

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Rogue pravi:
Res je, če kamjon ne more prehitet in vozit 4km/h hitrejš, pol država propade takoj.

Komercialno vozilo. Na cesti je zato da sluzi denar kin nevem zakaj bi ga po nepotrebnem zgubljal. Kaj pa zgubis ti ce pol minute pocakas da kamion prehiti pocasnejsi kamion?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

seveda, tam je ze en lep cas Baustella

Je bilo tud prej. Nič prehitevanja za kamione, pa vmes lepi kosi brez omejitve.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik Rogue pravi:

Komercialno vozilo. Na cesti je zato da sluzi denar kin nevem zakaj bi ga po nepotrebnem zgubljal. Kaj pa zgubis ti ce pol minute pocakas da kamion prehiti pocasnejsi kamion?

A moj čas je pa kaj manj vreden ali kaj?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Kolikor ga zapraviš z neumnimi posti očitno nič. Enkrat narediš "point" potem pa kot pokvarjena lajna...

Lahko nam tudi kaj prihraniš.