Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Kaj pa bi ti imel (želje, potrebe, koliko km/letno) ?
Želje --> čimveč kilometrov brez kakšnih velikih težav
Potrebe --> 3-4 na leto na morje, 1-2x tedensko vožnja v službo v Graz, kar nanese letno ca. 30k km
Trenutno vozim VW Boro l. 1998 (1.6 benz), katera ima od odpreme le avtomatsko klimo, servo, ABS in el. šipe, tak da vse kaj bo imel novi avto več luksuz. Aja, novi avto mora obvezno imeti tempomat in sredinski naslon za roko. Navigacija in ksenon + ostali bonbončki pa so potem še samo + in ko gledam avte v DE, imajo ponavadi vsi max.opremo, saj je tam težje najt avto z malo opreme kot pa z več. Prvo sem se zapalil za Tuarega, ampak ker imata s Passatom praktično isto opremo in tehniko, sem se začel bolj nagibat k Passatu, saj se po mojem z njim lepše pelje.
Passati l. 2012 (140PS) pa so v DE že od 10k€ dalje (saj vem, najcenejših nikoli ne smeš gledat), ampak za 12k€ pa že dobiš to kaj iščem z ca. 180k km (tudi kakšen l. 2013 se komot najde), kar bi lahko pomenilo tudi to, da je bil narejen že veliki servis. Tudi če ima avto 200k km narejenih v DE na dolge ture nebi smel bit noben problem za takšen avto.
Mogoče še pride v poštev tudi kakšen Sharan, vendar o tem bi moral malce premislit, če se mi pri enem otroku splača kupit tako "velik" avto.