Vstopnina - slap Savica

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.484
5.685
113
smile-1.gif

To majo zmeram te gumice na bencin kdar majo tekme

Kamele0N

23. jul 2008
42.484
5.685
113
Pač gorenjci so dovzetni za šuške........pa tud če se ne sme...pa TNP pa take fore...pa take pa te....mnja....$$$$$
smile-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.129
1.260
113
42
KSZ

neka vmesna varjanta bi bla čist kul. To da je vstopnina ajde recmo da je uredu (sicer se čisto ne strinjam ampak taki so nažalost cajti),
je pa res da bi bila lahko malo nižja.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.058
205
63
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
V tem primeru se pa nimaš kaj bunit.

Matr, še prnest bi Vam mogli pijačo pa ligne gor v utico pri slapu ? Bil ravno včeraj gor, pa morem rečt, da se urejenost poti lahko primerja z centrom ljubljane. Označeno, fiksne ( betonske ) stopnice ( 586 po mojem štetju ), .... Pa kaj mislite, da je vse to đabe ?

Predlagam, da greš drugo leto sam in urediš pot, ki jo bo voda odnesla ( očitno je pol začetnega vzpona neslo letos ) , pripelješ beton, plačaš hruško in delavce, da se bodo lahko potem vsi đabe sprehajali. Pravtako prosim, da greš 3x na dan pogledat, če je kje kaj smeti , ali pa infrastruktura uničena ali dotrajana in jo zamenjaš ... Se mi je zdelo da ne!!!!!

Se sploh ne čudim, da je naš turizem na psu ... če se greš turista moraš pričakovati stroške , vstopnine so najbolj normalna reč v tem segmentu, saj se iz njih delno napajajo zaposleni, vzdržuje infrastruktura in čiščenje. Lahko pa kot sem že omenil se postaviš za botra poti do slapa in vse to kriješ TI !

LP M .

Mimogrede, bohinjci zaračunavajo prav vse... najprej parkirnina, nato slap... tudi pri koritih Mostnice niso nič boljši. Tudi tam najprej parkirnina, potem pa še plačaš peš pot. Šel sem enkrat in nikoli več.
Za vzgled naj pogledajo slap Boka... vse zastonj. Slap Peričnik... vse zastonj. V Logarsko plačaš vstop v dolino, potem se voziš in ogleduješ, kar pač hočeš.

S takim načinom bo Bohinj hitro propadel. In potem oglašujejo neke turistične pakete.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Vstopnine bi bile cist fajn tam po 1 eur ce ze morajo biti. Da so pa po 3-4 eur je pa oderustvo zato da imajo narejen odvoz 2 kant smeti kolkr je to v iskem vingarju pri LJ. Pa ce bi vprasal zuoana bi itak rekel da komaj zivijo stem itd. Dej ne seri, ce komaj zivis pusti vse zastonj kot je bilo pa je. To je filanje denarja lokalne zupnije na racun lokalne znamenitosti. Super biznis.
Slapa savice res ne razumem zakaj moras placat za ogled, stopnic ne rabim, ostale gorske poti po sloveniji pa tudi ni treba cistit ker jih ljudje sami ce ze. Potem lahko tudi kasiras ogled nasega morja, sej je itak tako malo obale da lahko kasiras tam v portorozu.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Jaz pa se strinjam z zaračunavanjem parkirnin in vstopnin. Vsi jemljemo vse kot samoumevno, ne pomislimo pa, da mora vse to nekdo vzdrževati, da bomo mi lahko potem občudovali. Pa tule niso vštete samo konkretno stopnice in pot do slapa Savica oz. korita Mostnice, so še druge poti, ki jih vzdržujejo.
Primer je pot pod Voglom, kjer je kar nekaj lesenih mostičkov čez hudournike, ki pa jih vsako leto dež ali sneg poškoduje in je treba to popraviti. Tu so še druge poti (malo si poglej zemljevih pohodnih in kolesarskih poti po Bohinju), ki če ne drugega, rabijo nekoga, da okoli njih malo pokosi. Pa tega je veliko.
Verjamem, da nekajurni obiskovalce opazi samo tisto površje, tisto, ki ga "udari" po žepu. Samoumevno je, da zleda vse urejeno, ne?

Popolnoma se strinjam s parkirnim režimom. Pa kaj, če niso parkirišča asfaltirana, saj tudi v Ljubljani niso, pa vseeno plačujete, da pustite avtomobile tam. Primeri? Pri Križankah, za Gospodarskim razstaviščem, pa še kje bi lahko naštela.

Če vas tako zelo moti plačevanje za parkiranje, lahko še vedno pustite avto v Bohinjski Bistirici in se za cca 2€ z avtobusom zapeljete do jezera. Pa potem peš do slapa ali do Mostnice.

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Jaz pa se strinjam z zaračunavanjem parkirnin in vstopnin. Vsi jemljemo vse kot samoumevno, ne pomislimo pa, da mora vse to nekdo vzdrževati, da bomo mi lahko potem občudovali.

Kaj da se vzdržuje, narava? Pa peščen parking?
hysterical-1.gif

Da se ne bomo samo smejali, infrastruktura se vzdržuje iz turističnih taks, ki jih plačajo turisti ob nočitvah. Vse ostalo je polnjenje županske malhe.
10.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.487
455
83
ksz

A v Bohinju, pred jezerom v Ribčevem Lazu na desni ni več freee parkinga? Včeraj sem se peljal mimo in le s kotičkom očesa ujel tisti travnik, ki pa je bil nepokošen in verjetno(?) tudi brez avtomobilov. Lansko leto je bil še operativen, če se prav spomnim.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Mimy si ze dobila odgovor od kje denar za vzdrzevanje in ce se slap pred leti se ni zaracunalval nevem od kje so potem postavljali mosticke? Sicer sem sam za vzdrzevanje in vse, samo kdo meni garantira kam gre visek denarja in ko enkrat dosezejo zrihtano infrastrukturo in se samo se vzdrzuje, kam gre potem denar dalje in zakaj se ne spusti recimo cena karte, ampak se samo se drazi. Tako politiko vidimo povsod in zato sme jest proti.

V isikem vingarju pri LJ je nevem kolk ze karta, 3-4eur za kuga? Za tiste 4 kante k stojijo tam na parkingu, tam nisem videl da bi kdo mosticke delal, ampak so se bunili da odvazajo smeti na svoje stroske, samo 4 eur na obiskovalca ki jih je kar nekaj pa dvomim da toliko stanejo smeti. Najvec pa itak naredi akcija ocistimo slovenijo ce smo ze pri smeteh odvrzenih v hostah.

Lej povsod se zacne neki dnar pobirat in prodajat stose da bo lepse itd, naredijo 5% tega kar obljubijo ostalo se pa sam gamad fila. ISto v MB z radarji,kr iskra bo zraven procente dobivala od kazni, haloooo.

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Jap - in nihče še ni pojasnil, kaj se pri Savici zgodi s 150.000 EUR+, kolikor poberejo od vstopnin in parkinga - baje da gre ves denar za vzdrževanje (my ass).

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
ksz

A v Bohinju, pred jezerom v Ribčevem Lazu na desni ni več freee parkinga? Včeraj sem se peljal mimo in le s kotičkom očesa ujel tisti travnik, ki pa je bil nepokošen in verjetno(?) tudi brez avtomobilov. Lansko leto je bil še operativen, če se prav spomnim.

to misliš tistega naprej od cerkve? tist je bil mogoče zastonj 5 let nazaj. Zdej je za plačat... sicer je smešno poceni, se mi zdi, da je bil nazadnje 4€ al 5€ za cel dan.... tista zadeva je uredu.... se spomnem včasih, smo prišli v Bohinj se cel dan namakali šli neki pojest potem pa v kramarja dokler je blo... potem pa do avta na ta parikiršče in spat... zjutraj pa mestno redarstvo da se ne sme spat tam... zmer smo se kregali... ampak pol smo pač mal bl zgodaj vstali, in potem smo lahko bili pri avtu... samo spat ne smeš. hehe...

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Tiste parcele so privat in je samo v dobri volji lastnika, da se gor lahko parkira.
Gre pa za dva parkinga: eden je na desni strani pred Ribčevim lazom, drugi pa naprej od cerkve proti Stari Fužini.

Res ne vem, zakaj tako razburjanje: kolikokrat pa gre povprečen Slovenec do slapa Savica? Mogoče 2-3x v življenju.
Zakaj so do slapa postavili stopnice, ne vem, vem pa, da jih je treba vsake toliko obnoviti. Pa ograjo popraviti, ko jo sneg polomi, pa drevje in veje odstranjevati. Kaj naredijo z vsemi blaznimi miljoni od vstopnin in turističnih taks, pa vprašajte za to pristojne.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.
Ne vem, če se je že kdo obregnil, ampak tudi ljubljančanom so začeli računat v najbližji "podobni" lokaciji, v Iški vintgar računajo vstopnino, ravno zadnjič opazil štant, ko smo prišli s krima
grin1.gif

Lp

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ja ja, to je drug... Ta je itak sele kaksne 2 leti aktiven... Ta je pred vasjo... Ta pa je zaston ja...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.817
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Blejci, kaj delajo motorni čolni in jahte na Blejskem jezeru? Trenerji veslanja divjajo z gumenjaki med kopalci, videl sem pa tudi večjo jahto (vsaj za jezero), ki prav gotovo ni na električni pogon, (glede na hrup, ki ga zganja) kot veli pravilnik o plovbi po Blejskem jezeru. A redarska služba štrajka? Ker neplačano parkirnino ugotovijo skoraj hitreje, kot nastane, tele reči jim pa že nekaj tednov polzijo iz rok.

Mogoče pa je kdo kakšno šelestečo "misel" "prišepnil" redarjem?

Seaway ima jahto Greenline 33 Hybrid ki je lahko samo električna in ta je dovoljena.
Druga opcija je pa biorazgradljivo olje in gorivo, ki sta oba hudičevo draga.
Redarji so pa kar strogi kar se tiče plovil, ki imajo neekološke motorje itak ga lahko na kopno spravi samo na nekaj mestih ob jezeru.
Kakšne so kazni pa ne vem slišal sem da so od jurja naprej

Kamele0N

23. jul 2008
42.484
5.685
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Druga opcija je pa biorazgradljivo olje in gorivo, ki sta oba hudičevo draga.

confused-1.gif
kakšen je pa biorazgradljiv bencin.....

Ker gumenjaki majo bencinske motorje gor........predvidevam da 4T.....

Za olje niti ni tako hudo......2T majo specifikacijo TC3W.........al pa uzameš motul karkol iz estrov......so razgradljivi tud brez TC3W oznake na kantici......aja 1L je tm 20++eur...ni neki

Kamele0N

23. jul 2008
42.484
5.685
113
Ne verjamem da konvencionalni 2T/4T izvenkrmni motor dela na to......

Tud vprašanje materialov.......usedline zgorevanja etanola lepo nagrizejo ALU legure