vstaja raje

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
v aziji in afriki se pa to ne bo spremenilo, dokler bo oblast taka in dokler bo svetovnim firmam vseeno na kak način jim naredijo stvari, samo da so poceni in da lahko potem dobijo po 100000% več kokr so plačal za to

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ko ravno Afriko omenjaš, anekdota enega bežnega znanca.

Ne vem točno v kateri državi je, no vseeno, dol dela prostovoljno v nekem misijonu, in so hoteli domačine naučit obdelovanja zemlje, kajti pogoji tam so namreč idelani za poljedelstvo, 3x na leto lahko sadiš krompir etc.

Jim pokažejo kako se z motiko obdeluje zemljo, potem so pa še njim rekli naj poizkusijo, oni so pa lepo s topim delom orodja začeli po zemlji tolčt in jih z iskreno radovednostjo gledali, če je prav tako. S tem, da so normalno hodili in vmes tolkli po tleh.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik redorange pravi:
NE!

A ti je prav da delajo tako, kar delajo?

Vlada je takšna, kot smo jo izvolili. Če ne bo delala dobro, bo naslednji mandat prišel nekdo drug, ali pa že prej. Kaj bi pomagalo to, da bi šla raja na ulice pa ne vem, razen izjemno škodo.

JAZ JE NISEM!! IZVOLIL zato zapri gobec!! vidis tukaj problem demokracije?

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Seveda je tega kriv Pahor, not.

kako ti je to ratal ven potegnit iz mojega posta?
bonk.gif

drugače pa ja: kriv je tudi pahor. bil je v parlamentu ko so se sprejemali zakoni. odgovoren je tako kot vsi poslanci.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj pa se je zgodilo, da bi ravno zdaj morali vstajo imeti ?

ja sej če si na položaju ki te to, kar se dogaja, ne prizadane potem ni čudno da to pišeš.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.419
113
Pomurje
V parlamentu, je pa lahko kako, vplival na potek sprejemanja zakonov.

Čundo, da vas ni nič bolelo, ko so gradili pregrešno drage avtoceste.
Pa ko so vrnili x mil€ vredno premoženje cerkvi in plačujejo prispevke župnikom. Tudi oni so javna uprava.
itd...

Ogovora na vprašanje pa še vedno ni.

Lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
No ja, AC morajo biti, pa magari za predrago ceno. Enostavno je tak svet, da rabimo hitre povezave.

Tole z cerkvo je pa t.i. umirjanje ovc. Podobno kot delajo zdaj, ko "kao" znižujejo plače direktorjem državih firm, da bi s tem malce umirili ovce, ker drugače je preveč "beee beee".

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kakšna raja jebe ježa?

Poglej afriko, azijo, J ameriko, B. vzhod, Z evropo, balkan

bi bil rajši tam?

srečo imam da me ta kriza ni ravno prizadela, tko da se tuki ne gre zame, ampak za tiste ki izgubljajo službe ali pa jim zamnjšujejo plače, potem pa uprava sebi na ta račun poviša plačo
bonk.gif

da bi men tkole nakazal 5€ plače za nazaj, men se sfuzla in bi šu fentat in direktorja in tistega ki je to nakazal, ker tole je pa dobesedno jebanje v glavo
crazy1.gif

Pa kje si našel žensko s 5 EUR? Še en bolan populizem, kamor spada 18000 EUR plače direktorja Telekoma, na drugi strani pa 5 EUR plače "ženske". Ženska ni dobila 5 EUR plače. Dobila je več. Če pa je vse ostalo imela kredite, razne izterjave ipd pa to res ni problem delodajalca.

Jaz tudi lahko spušim mojo sicer lepo plačo in potem cvilim pred kamero, da sem ven dobil samo 100 EUR. To je moj problem in ne problem delodajalca.

Lahko pa vsak da odpoved in si poišče bolje plačano delo če meni, da si zasluži več in tako meni tudi kateri izmed delodajalcev. Če se takšen delodajalec ne najde pa .... žal. Očitno je cena dela trenutno pač takšna kot je.

To sem ponovil že 100x in bom še 1000x če je treba.

So panoge, kjer delavec preprosto NE MORE dobiti več kot minimalne plače. Če bo dobil več bo firma šla v stečaj, VSI (in ne le nekateri) pa na cesto. Tukaj se je zelo simpl odločit med bodisi minimalno plačo, bodisi socialno. Pričakovanja, da bo delodajalec čudežno povečal plače za nekaj 100 EUR pa so bolana.

Motile bi me kvečjemu dobro stoječe firme, kjer ljudem plačujejo minimalne plače za solidno delo z visoko dodano vrednostjo. Pa tudi takšne bi trg prej ali slej kaznoval saj bi delavci našli delo drugje za boljše plačilo.

Rešitev je res simpl. Zapreti vse firme, ki so na robu stečaja, 100.000 ljudi naj gre na cesto in tam jamra. Bo kaj boljše? Kje ni pač ni za vzet in tista malo večja plača direktorja ne bo nič vplivala na plačo nekaj sto ali tisoč slabo plačanih delavcev v tem podjetju.

Komunajzarji bi seveda najraje razlastninili direktorja ker si drzne izplačevati normalno plačo za to, da nad vodo še drži na propad obsojeno podjetje. Ja kaj pa naj? Nakazuje 1000 EUR plače sebi? Pa saj ni nor. Šel bo in da vidim potem junaka, ki bo prevzel namesto njega vodenje problematične firme brez prave perspektive za 500 EUR kar je verjetno znesek direktorjeve plače, s katerim bi bili nekateri celo zadovoljni.

Komunizma in socializma ni več. Delavec je vedno na trgu dela, delodajalec pa ima možnost izbire. Več kot plača, boljšo izbiro delavcev ima. Dokler pa bo delavce dobil brez problema pa tudi ne bo brez potrebe poviševal plač, še posebej v teh časih. In kot sem že dejal, ponekod povišanje dejansko ni možno brez da se cela barka potopi.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
citiram iz žurnala (SOBOTA , 17. januarja 2009):

Stečaj. Prihodnji teden se mnogim od 483 delavcev Industrije usnja Vrhnika (IUV), ki so prejeli odpoved pogodbe o zaposlitvi, izteče 15-dnevni odpovedni rok. Med njimi je tudi mati samohranilka (niželela biti imenovana), KI JI JE DECEMBRA IUV NAKAZALA 5,16 EVRA PLAČE, IN TO ŠELE SEPTEMBRSKE.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
V parlamentu, je pa lahko kako, vplival na potek sprejemanja zakonov.
a se zajebavaš?!

Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Čundo, da vas ni nič bolelo, ko so gradili pregrešno drage avtoceste.
avtoceste se gradijo že 10 let in več...in glede "pregrešno dragih" - to je omogočila ZAKONODAJA!

Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Pa ko so vrnili x mil€ vredno premoženje cerkvi in plačujejo prispevke župnikom. Tudi oni so javna uprava.
To je tudi ZAKONODAJA...

in kdo je odgovoren za ZAKONODAJO? aja, poslanci ane
smirk-1.gif

in zakaj zdej poslancev nebi smeli za ja.jca obesit?
confused-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Naj pokaže plačilno listo. Jaz novinarjem bolj malo verjamem. Pogosto so šlampasti kot sto hudičev. Ena delavka jim pojamra, da je dobila 5,16 EUR, oni zavohajo udarni naslov in zadovoljnega urednika in objavijo. Močno dvomim da znajo vprašati za dokaz kjer bi bilo razvidno pod kakšno postavko naj bi bilo (če je sploh res) izplačanih tistih 5,16 EUR.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.278
113
ksz..

če se že glih naštevajo stvari - mene pa izredno moti dejstvo, da pri nas nihče več ne odgovarja za napake pri čemerkoli, kot prvi primer se da lahko kr vse naše ceste, tiste, ki se jih gradi na novo (in so v p33sdi) ter tiste, ki so nujno potrebne popravil (so v p33sdi), kot tudi tiste, ki so bile pravkar popravljene in že razpadajo (so v p33sdi). ničesar se ne zna narediti pravilno, popravlja se popravke enega za drugim, zapravlja naš denar, odgovarja ne nihče.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
je tut slika bančnega izpiska v žurnalu, kjer lepo piše znesek in zraven plača in ime firme. torej je to to.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.961
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
O kakšni krizi pa je govora? Jaz realnih posledic še nisem opazil, edino to, da je bencin šel dol.

Ostalo se pa vse nekaj govori na veliko kako in sploh je slabo?

Že nisi raja, ampak si na drugi "strani" kjer si izplačujejo take nagrade, da mora delavec delati 134 let da zasluži samo nagrado (kje je še plača!)

Ko pa ti pošljejo aneks za 36 ur in se je sindikat izboril 30 evrov (kljub temu da jih bodo dobili 60) se pa zamisliš - ob plači 3 evre/uro BRUTTO!

Ne mi omenjat kitajske in afrike. Tam je tako stanje kot je zaradi vas in ne zaradi raje.....
Tudi do recesije je prišlo zaradi vas in ne zaradi raje... kako pa lahko raja vpliva na vodenje.....razen to da voli politike. POlitka je pa itak največja [censored] ki se bo prodala tistemu ki bo več dal. In raja nima nič, zato se bo prodala vam....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.961
113
pri taščici
tisto o petih evrih plače je skoraj zagotovo za lase privlečeno- naj pokažejo celotno plačilno listo
zagotovo so kaki kredit, izterjave DURSa ali kaj drugega zraven....

Samo vseeno, coolpower ima po svoje prav
samo nadzornike nlb bi streljal če so kramarju omogočili nagrado v višini 134 letne plače,,,,
Sem prepričan da sam ne bo pobasal vse, ampak si bodo bratsko razdellili.....ali pa so drugi na kak drug način prišli do kakšne nagrade...
In sedaj bo NLB izplačal mio nagrade za uspešnost, čez pol leta pa jo bo država reševala, ker jo je Bavčar in Šrot zaklal....
Tako se dela v SLO.....

Pustimo privat sektor, ker tam je drugače (Akrapovič stil)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Za začetek bi predlagal, da se emocije dajo na stran, potem pa vzame v roko kakšna knjiga, ker je opisano kako ekonomija deluje. Nismo v socializmu in ne komunizmu, smo v kapitalizmu.

Potem bo verjetno dokaj hitro jasno, zakaj imajo nekateri 400€ ali manj plače in zakaj je ne morejo imeti več.