Vse o Sony Ericsson P1i

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ko imaš nesprejeti klic lučka utripa ja

zaslonu se da nastavlat osvetlitev, sam pa mislim da se ne prilagaja

tud fotoaparat se da utišat ja

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala ti!

Me pa moti, da se svetloba ne prilagaja, ker se tako tudi ohranja baterija...

Aja, pa ta dioda se normalno vidi, kako utripa, ko maš telefon postavljen na mizo, kajne?

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Tudi nataknjenemu v stojalo se utripajoča zelena dioda takoj opazi, ni pa tečna kot npr N73 sleep mode, ki je fleširala modro
stupid-1.gif

Vse zvoke preklopiš na tiho z daljšim pritskom na lojtro, in prav tako nazaj na glasno.

pogrešam: močnejšo vibro, profile zvonenja....hm, še kaj?
rolleyes-1.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala tudi tebi!

Mene profili zvonjenja (pomanjkanje) ne moti, ker tega nikoli nisem uporabljal... Kaj pa vibra? A ful slabo vibrira? V žepu ne čutiš, da zvoni?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
V žepu že čutiš..ponoči mam na tiho, pa vibre ne slišim. Bom zamenjal podlago ali samo zvonenje zmanjšal za ponoči.

Ampak to so dlake v jajcu. Telefon je drugače fenomenalen in ga lahko samo priporočam
nahrung002.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala tebi in Nobody-u.... Sta mi že do sedaj veliko pomagala pri odločitvi. Ker telefon ni ravno poceni (vsaj za študentski žep ne) in ne gre kar na slepo kupit...

Veš kaj me matra... Velik folka pravi, da je telefon ful počasen, celo počasnejši od N95.

Ko pa berem teste (sej ne gre vsega verjeti), pa hvalijo, kako hiter je, tudi predpomnilnik super in tako naprej...

Kaj je zdaj verjet?

Ker če je tako počasen kot moja bivša Nokia 6600, ga ne mislim kupit.. Sem ob njej skoraj živce zgubil...
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Meni se dejansko zdi počasnejši od N73, baje zaradi UIQ Symbiana, različice za touch-screen telefone.

Ampak imaš pa zato lahko veliko programov odprtih v ozadju in do njih dostopiš hitro...kaj vem, jaz sem se navadil in me ne moti več.

Najbolš da pri nekom sprobaš, pro kakem kolegu ali na Mobitelu, če ga ima kak zaposleni..

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
mene "počasnost" ne moti ... glede na to, da je ekran skoz v pripravljenosti oz. da se večina stvari opavlja preko ekrana je hitrost OK ... vsaj meni ... nisem neki GSM freak, ki bi rabil vse v tisočinki sekunde opravljeno ... pač počakaš kako sekundo da se kaka aplikacija odpre

jaz sem po 1 tednu ZELO zadovoln in mi niti malo ni žal, da sem ga kupil
wink-1.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Fanta, res sta mi s prve roke veliko pomagala k odločitvi. Če bi se dalo, bi dal še enkrat 5*
smile-1.gif

Nobody, Benady, a lahko primerjata hitrost z Nokio 6600 - če jst razumem, je na tej Nokii še stari symbian (torej starejši kot recimo na N73)?
Torej mora bit P1i vseeno hitrejši kot N6600?

Bom pa vseeno probal kje v M@ zvrtat za sprobat, predenj se odločim za nakup...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Res je na 6600 še stara verzija symbiana, sem jo tudi mel.

Sam sem šel s 3650 na 6600 pa na 6630 , N70 in nato na N73. Velikih razlik v hitrosti nikoli nisem opazil, samo nove cukrčke - boljši fotkič, nove programe, nov look...Hitrost je odvisna od zabasanosti spomina z aplikacijami (nov skoraj vsak dela ko šus), velikosti pomnilniške kartice ipd, ampak nikoli ni kritično počasna - če je, je nekaj narobe.

Tudi če je P1i 25% počasnejši (samo primer) boš na to po enem tednu popolnoma pozabil. Skratka to te naj ne skrbi.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
No, hvala ti lepa, s tem si veliko pojasnil...

Je pa vseeno ta zadeva (sicer mi je čisto jasno, a vseeno preverim) neprimerno počasnejša kot recimo telefoni W800/810/850..., ne?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Uporabnik Benady pravi:
Res je na 6600 še stara verzija symbiana, sem jo tudi mel.

Sam sem šel s 3650 na 6600 pa na 6630 , N70 in nato na N73. Velikih razlik v hitrosti nikoli nisem opazil, samo nove cukrčke - boljši fotkič, nove programe, nov look...Hitrost je odvisna od zabasanosti spomina z aplikacijami (nov skoraj vsak dela ko šus), velikosti pomnilniške kartice ipd, ampak nikoli ni kritično počasna - če je, je nekaj narobe.

Tudi če je P1i 25% počasnejši (samo primer) boš na to po enem tednu popolnoma pozabil. Skratka to te naj ne skrbi.

Ti si koncal s Symbiani ravno pri telefonu, ki je bil se pocasen
smile-1.gif
... E65, N95,... pa so v primerjavi s predhodniki precej hitrejsi. Koliko je to v primerjavi s P1i nevem, ker sem ga imel v roki le enkrat in to maja na NT konferenci... pa se to samo par minut. Takrat se mi je zdel P1i malenkost hitrejsi v primerjavi z m600i ali P990i...

Ja pa UIQ povsem drugacen in meni osebno manj vsec od Nokiinega Symbiana... Je pa to stvar okusa in navade.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Jest, kaj ti je pri tem UIQ tako drugače, da ti ni všeč?

Tisto glede zvoka je bilo pa mišljeno v smislu, da pritisneš na lojtro, ti gredo vsi zvoki potiho in tudi fotoaparat. Ker tega pri nekaterih SE ni bilo...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To imajo tudi drugi mobilniki
smile-1.gif

Glede UIQ. Ni vse tam, kjer bi pricakoval in vcasih je za kaksno bolj osnovno zadevo kar nekaj casa brskati po menijih... Uporabniski vmesnik je na trenutke malce nelogicno narejen. Je pa to seveda osebno opazanje... in bo nekomu drugemu zadeva odlicno izvedena. Pac odvisno, kaj si bil prej navajen.

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.389
251
83
Zdravo
Oče se je odločil, da bo nabavil P1 in ne dlančnika za navigacijo. Zdaj me zanima katero verzijo Tomtoma naj mu nabavim? Kosmata žival
smile-1.gif
mi pokaže kar precej verzij. Isto velja za mape.
Če ima kdo kakšen uporaben link za direkten download, bi bil zelo vesel ZS.
Thx.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Jest, pa ne morš premaknit ikone drugam (kot sem bil navajen pri N6600)?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ze sam pogled na menije je precej drugacen...Tezko je razloziti, zato je najbolje, ce gres nekam, kjer imajo delujoc mobilnik z UIQ (ali pa ce ga ima kaksen od tvojih prijateljev) in si sam oglej. Jaz imam se vedno doma m600i, pa sem tarkat, ko sem ga se aktivno uporabljal, vcasih kaksno tako zadevo, ki jo ne rabis ravno vsak dan iskal ko zmesan
smile-1.gif
... Pri m600i se ikon na osnovnem zalonu ni dalo kaj dosti prilagajjat... pri P990i se je to dalo in menda naj bi tudi pri P1i slo...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Uporabnik Mr_NO pravi:
Zdravo
Oče se je odločil, da bo nabavil P1 in ne dlančnika za navigacijo. Zdaj me zanima katero verzijo Tomtoma naj mu nabavim? Kosmata žival
smile-1.gif
mi pokaže kar precej verzij. Isto velja za mape.
Če ima kdo kakšen uporaben link za direkten download, bi bil zelo vesel ZS.
Thx.

Ce kupuje ta mobilnik predvsem zaradi navigacije, potem priporocam, naj si raje ogleda se kaksnega Qteka, HTCja ali kaj podobnega z Windwos Mobile operacijskim sistemom. Za navigacijo so veliko bolj primerni, pa se vec izbirie je potem pri softveru...

Glede softvera pa je bilo ze velikokrat napisano... V Google vpisi ipmart ter izberi prvi link, ki ga najde
smile-1.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Jest, hvala!

Benady, Nobody.... A se da prilagajat ikone pri P1i?

Ja, bom malo preklical M@, čeprav ga do nedavnega niso še imeli (vsaj tako so mi rekli)... Od kolegov ga pa tut še ni noben kupu...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.