Vsaj ena dobra novica

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
pravzaprav je slaba novica za našo državo , ker uspešen in izkušen poslovnež meni, da je vlada nesposobna tisti, ki končajo študija pa prav tako ( kar je v bistvu res )

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Se strinjam. Večina naših novopečenih podjetnikov misli, da je podjetje molzna krava, ki ne rabi "jesti" (ne rabi praktično vsega kar ustvari reinvestirati spet nazaj).. Zasledil sem, da na nekem avstrijskem smučišču v družinski lasti delajo vsi in to ne prav "visokih" del. Na primer otroci prodajajo tudi karte. Pa je podjetje kar staro. Pri nas je marsikdo mislil, da podjetje zmore milijonski strošek za njegovo jahto po 5-ih letih obstoja in še za kako hišo za otroka.
Vsaka čast gospodu Jagru, ker mu je po napisanem sodeč uspel normalen prehod iz družinskega podjetja v veliko in resno podjetje za slovenske razmere.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Kaj pa Mercator, tam so dobili na pika kartico, tu dobijo vsaj keš! Aja kar se tiče nedelj mi ne hodimo, da pa je tvoj drnovšek bil copata in grobar našega gospodarstva pa itak to vemo!

I

Izbrisan uporabnik #488

Ob nedeljah hodiš drugam in morajo zate prav tako delati za tistih par kovancev.

Drugače pa kul, se vidi da Štajerci znamo

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ma jebo te pika in zeliščar .
bonk.gif

Da morajo matere delat na gospodov dan od zore do noči te ne moti?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Seveda me moti, zato pa ne hodim, toda vseeno je uspešen, seveda ker pa govori o nesposobnosti vlade, si takoj našel 5 postov in posploševal na vse.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
KSZ
Kar je, offtopic, tudi brezveze. Če ne moreš planirati v soboto kaj boš rabil v nedeljo...
Sedaj pa nazaj na on.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.671
2.412
113
Pomurje
To je edina trgovina, kjer ti ista prodajalka postreže šraufe in klanfe za rušt in naredi sendvič. To je tržna niša in zato so tako uspešni.

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem pa letos tam kupil smrekico, ker je bil 9 eur, drugje so plenili od 15 naprej.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.447
113
Kakšno smrekico pa dobiš za 9(/15)€? Za na ključe?
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

?
Ja kolko pa vi dajete za drevesa?

Čisto normalno drevo, okoli 1,6m visoko.

Če so pa drugje meli enake tudi za po 30.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Olja za mazanje verige na motorni žagi ne boš dobil nikjer ceneje.

Problem nastane pri gradbenem materialu: v tem primeru se bolj težko dogovoriš v kateri od majhnih trgovin...

@8888: Ne znaš brat? lahko pa sam poklikaš na posamezne trgovine.
priden.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:To je edina trgovina, kjer ti ista prodajalka postreže šraufe in klanfe za rušt in naredi sendvič. To je tržna niša in zato so tako uspešni.
Mimo ene trgovine se včasih peljem in če kaj rabim, se tam obvezno ustavim. Imajo nekaj železnine in kmetijskega programa ter prehrano v istem prostoru. V 5-ih minutah imam vse, kar rabim za soboto, da zrihtam pri starših. Nimam ne čase ne volje, da se prekladam iz trgovine v trgovino in tako zapravim sobotno jutro. Pa še ob neki normalni uri zgodaj odprejo, ne pa šele sredi belega dneva. V nedeljo popoldne tista zagotovo ni odprta, čisto možno pa da je dopoldne. Nisem bil pozoren.
Kar sem slučajno poznal cene, se mi je zdelo tudi ugodno in ne čisto leva roba. Npr. verige za avto so bile slabih 15€ (proizvajalec Veriga Lesce), Hofer pa jih je oglaševal v katalogu za 22 ali 25 € (drug proizvajalec). Nisem pa ravno referenca za cene, ker zaradi par % nižje cene ne grem v drugo trgovino, ker tu ni profita. Se imam toliko rad, da je moj čas kar drag.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.447
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
?
Ja kolko pa vi dajete za drevesa?

Čisto normalno drevo, okoli 1,6m visoko.

Če so pa drugje meli enake tudi za po 30.

Ma nisem jaz tega kupoval že žnj let in sploh nimam kakšne konkretne predstave, sem pa pred časom poslušal nekaj o številkah med 30 in 60, samo so bile ene res hude, dobro narejene umetne.