Vsa čast naši DEBILNI državi in zavodu za zaposlov

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
A da bi pa d.o.o. odprl ti pa ni? Ker jaz cisto razumem zavod v tem primeru - se sam noces prevzeti rizika, poem naj te pa oni sponzorirajo? :D

Sory ampak ne razumem... Zakaj bi imel doo? saj pri s.p.ju sem še bolj izpostavljen in če bo šlo kaj narobe mi imajo dejansko kaj za pobrati. Pri doo -ju malce težje. Pa še dohodnina je višja pr sp-ju. Pa načeloma bi celo šel v doo, samo potem je spet pogoj, da moraš eno leto pred tem poslovati, preden lahko zaprosiš za subvencijo.

Glede rizika... Zakaj bi bil jaz večji riziko kot en "joža", ki je samozaposlen? Pod črto imam večje dohodke, 10 let poslovanja, plačana dajatve, ...

Vem tak je razpis, ampak razpis je debilen kakor koli obrneš!

Ravno zaradi rizika ustanovi d.o.o., če misliš koga zaposliti - subvencija gor ali dol. Kar tako na lepe oči zaposliti nekoga za nedoločen čas? Lahko se ti zgodi, da boš moral delati za dva, ker če se ti začne vlačiti po tritedenskih bolniških - v takem primeru pa s s.p.-jem res veliko tvegaš...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kako so birokrati butasti... namesto da bi 2 (DVA) imela službo sedaj hočejo da ima samo 1 službo... res... birokracija za ponoret.

ni čudno da jih tolikodela na črnoitd...
Kakšne norije klamfaš. Kaj zdaj rabi delavca zaradi subvencije, ali rabi delavca zaradi obsega dela?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
v času nastanka nezaposlenosti sem bil star 29 let.

Po tvoje je potem ok, če se 20 let svaljkaš na zavodu in pri 49 letih še vedno dobiš subvencijo za vzpodbujanje zaposlenosti mladih?

Lej, meja mora biti in je pač pri tridesetih letih. Tough luck, če si ti padel skozi...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ja, ja.... Jebao bi, a da mu ne udze se je temu vcasih reklo. Al pa "hvatati krivine" :D

OK, ampak resno, d.o.o. bi bila v tem primeru najboljsa resitev...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
In potem bi tebi z 30 leti + 1 mesec dali subvencijo, čez par mesecev pa bi to opazil nekdo v Bruslju in Sloveniji zamrznil sredstva zaradi kršitve pogojev.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ja, ja.... Jebao bi, a da mu ne udze se je temu vcasih reklo. Al pa "hvatati krivine" :D

OK, ampak resno, d.o.o. bi bila v tem primeru najboljsa resitev...

Veš kako je, če se že vsem ponuja teh 5k subvencije, bi jo pa tudi jst imel. Ampak žal zaradi bedasto napisanega razpisa padem skozi. Pa verjetno po kakšnih "bonitetah" in "credit checkih" precej bolje kotiram kot kakšen "pravi" s.p. sli d.o.o., ki bo dobil to subvencijo.

Bi prestavil enkrat vse na doo, se že nekja časa poigravam s to idejo, samo se mi pošteno povedano ne ljubi ubadati z vsemi spremembami, pa nove pogodbe s partnerji in.... Poleg tega pa je za subvencijo potrebno imeti aktiven doo več kot 12 mesecev.

Eh nima veze, bomo že nekako sčarali!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Srečno.

Da bi le dobil pametnega delavca, ki ti bo nosil profit, jebeš to subvenijo, se na dolgi rok ne splača, dosti več je vreden dober delavec.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
...........
Kaj mislite, kdo, kdaj in kako bo naredil red?
confused-1.gif
Definitivno trojka ne, pa Bruselj tudi ne....

Razpad sistema ???? mogoče....

sami?????? dokler smo v EU tudi ne.
priden.gif

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Torej, ker ti nisi izpolnjeval pogojev za subvencijo (subvencija je bila za mlajše od 30), je zdaj zavod kriv?! In če bi tebe vzeli, zakaj potem še ne tistega ko je 30 in 2 meseca... saj je med vama samo en mesec razlike... In tako naprej. Nekje mora biti meja in ta je pri 30.

v času nastanka nezaposlenosti sem bil star 29 let. Mislim da je to bolj relevantno kakor pa to da me je mati rodila nekaj dni prezgodaj. Diskriminacija na podlagi let.

Ja sej zato pa bi morali ustanoviti komisijo, ki bi preučevala take redke primere, tiste ki so za nekaj dni preko "dorečene meje", v tem primeru bi lahko komisija odločala ali odobriti subvencijo nekomu ki je za 1 mesec prestar in ali odobriti tudi tistemu ki je prestar 2 meseca.
Ne bi se čudil, če bi bil nekdo nekaj dni preko te meje, bi posledično izgubil možnost zaposlitve, svet bi se mu še dodatno sesul in bi prišel s plinsko jeklenko na zavod za zaposlovanje. Res se ne bi čudil takemu primeru.

Na razgovoru za službo, kjer sem prišel v finale, je bilo prvo vprašanje koliko sobvencij dobijo če me vzame, oz naj se pozanimam na zavodu in jim javim.
Moj protikanditat je bil študent....
Vzeli so njega ... ker jim je zavod častil 4000€, 15 let izkušenj v branži ni bilo kos 4000€..... pa ne mi govorit da nisem bil primeren kanditat , pa da je bil un boljši ..... pa blablabla .....
Vse se gleda skoz €.
Razumem da je treba pomagat težkozaposljivim .... samo ne v isti sapi škodovat ostalim

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Ne se sekirat. V taki firmi bolje, da ne delaš. Vem, da je to kratkoročno, sploh če si brez dela, boleče.