Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
A da bi pa d.o.o. odprl ti pa ni? Ker jaz cisto razumem zavod v tem primeru - se sam noces prevzeti rizika, poem naj te pa oni sponzorirajo?
Sory ampak ne razumem... Zakaj bi imel doo? saj pri s.p.ju sem še bolj izpostavljen in če bo šlo kaj narobe mi imajo dejansko kaj za pobrati. Pri doo -ju malce težje. Pa še dohodnina je višja pr sp-ju. Pa načeloma bi celo šel v doo, samo potem je spet pogoj, da moraš eno leto pred tem poslovati, preden lahko zaprosiš za subvencijo.
Glede rizika... Zakaj bi bil jaz večji riziko kot en "joža", ki je samozaposlen? Pod črto imam večje dohodke, 10 let poslovanja, plačana dajatve, ...
Vem tak je razpis, ampak razpis je debilen kakor koli obrneš!
Kakšne norije klamfaš. Kaj zdaj rabi delavca zaradi subvencije, ali rabi delavca zaradi obsega dela?Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kako so birokrati butasti... namesto da bi 2 (DVA) imela službo sedaj hočejo da ima samo 1 službo... res... birokracija za ponoret.
ni čudno da jih tolikodela na črnoitd...
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
v času nastanka nezaposlenosti sem bil star 29 let.
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ja, ja.... Jebao bi, a da mu ne udze se je temu vcasih reklo. Al pa "hvatati krivine"
OK, ampak resno, d.o.o. bi bila v tem primeru najboljsa resitev...
Definitivno trojka ne, pa Bruselj tudi ne....Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
...........
Kaj mislite, kdo, kdaj in kako bo naredil red?
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Torej, ker ti nisi izpolnjeval pogojev za subvencijo (subvencija je bila za mlajše od 30), je zdaj zavod kriv?! In če bi tebe vzeli, zakaj potem še ne tistega ko je 30 in 2 meseca... saj je med vama samo en mesec razlike... In tako naprej. Nekje mora biti meja in ta je pri 30.
v času nastanka nezaposlenosti sem bil star 29 let. Mislim da je to bolj relevantno kakor pa to da me je mati rodila nekaj dni prezgodaj. Diskriminacija na podlagi let.
Ja sej zato pa bi morali ustanoviti komisijo, ki bi preučevala take redke primere, tiste ki so za nekaj dni preko "dorečene meje", v tem primeru bi lahko komisija odločala ali odobriti subvencijo nekomu ki je za 1 mesec prestar in ali odobriti tudi tistemu ki je prestar 2 meseca.
Ne bi se čudil, če bi bil nekdo nekaj dni preko te meje, bi posledično izgubil možnost zaposlitve, svet bi se mu še dodatno sesul in bi prišel s plinsko jeklenko na zavod za zaposlovanje. Res se ne bi čudil takemu primeru.