Vrtna hiška za otroka

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.127
1.076
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
- les žagan smrekov NEOOBLAN (to lahko sam) več kot 0,3 kubika ni šans da ga je - cca. 50€, če pretiravm naj bo 0,5 kubika se pravi 75€
- plošči za streho? Na linku maš platneno strehco. Lahko bi dal tudi kakšno improvizirano kritino, nenazadnje lahko tudi leseno (nekaj podobnega skodlam) - itak je pri teh hiškah streha bolj okras kot dejanska streha
- barva, hmmmm katera že (če že, kakšen lak če sploh, lahko se tudi pusti "surov" les in sčasoma rata tak malo rustikalen -siv, na eni ta dragi je celo napisano da je les zaščiten s Silvanolinom), recimo 10€
- vijaki recimo da 30€ čeprav se mi zdi veliko
In če hočeš to prodajat, potem moraš imet
* certifikat, da les ni impregniran s škodljivimi zadevami
* certifikat za barve, da niso strupene,
* certifikat, da streha blokira UV
* šraufi pa nerjaveči

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Bom zelo preprosto napisal da ne bo kdo narobe razumel.
Če kdo želi dat 400 in več € za hiške v linkih naj kar da - nimam nič proti.
Če bi jo že hotel(i) imet doma (pa nimam kakega hudega interesa), bi jo naredil sam za cca. take dnarje kot sem napisal.
To je bila tudi predlagana alternativa s strani @32, ker pa je to Alter je treba iz vsake še tako preproste debate naredit merilnik dolžine saj_vsi_vemo_česa
rolleyes-1.gif

Vsi tisti ki ste hudi privatniki in delate po 17 ur dnevno in za izdelavo v lastni režiji nimate časa (le kdaj se najde čas za Alter?
evil.gif
), pa verjamem da zaslužite dovolj in še več in boste kupili vsaj tisto najdražjo od Hutko-ta.

Z moje strani zaključujem da ne bo kdo doktoriral.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Konec koncev lahko postaviš pet fižolovih prekel v vigvam in pripraviš otrokom fižolov šotor. Prideš še ceneje skozi. Lahko tudi spustiš fižol, seme nekaj stane, streha pa ni tako pomembna.
Ti bi si pač naredil hiško za 100 EUR, mene je moja prišla kar nekaj več, bohpomagaj. Sem jo danes pritisnil, resda proti soncu...

otroško igralo

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Citat:
Uporabnik Tojka pravi:
Ve kdo, kje se prodajajo kakšne lepe vrtne hiške? V mislim imam hiško za otroke, torej da se lahko igrajo noter. Hvala
smile-1.gif

Preveri pri tem:

Je pa iz okolice Lj.

Nazadnje urejeno:

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Kaj je potem po tvoje? Dolenjska?
Kakorkoli sliko ima, številko tudi, naprej se lahko pa sam pozanima
wink-1.gif

terezijslo

Pripravnik
10. jan 2014
54
0
6
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Lesene, lepe, drage: http://www.hutko.si/
Plastične, cenejše: Vse otroške trgovine, nedolgo nazaj sem jih videl celo v Hoferju.

Tele so mal cenejše lesene: http://svet-igral.si/otroske-hisice . Pa čist zadost v redu za doma.. sej otrok ni večno otrok.js bi reku, da so tistele ta dražje od Hutkota in ta lepše bolj za vrtce in gostinske lokale, kjer je dobr da je kvaliteta in da delj časa zdrži

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik japke pravi:
V bauhausu (in še kje) prodajajo sistem JungleGym. Pomoje dokaj ugodno in kvalitetno.
to bomo pri nas gradili naslednje leto.

http://www.junglegym.com/

Ja, ampak tisto je kit. To pomeni, da imaš not tobogan, šravfe, gugalnico in podobno z načrtom in kosovnico, potem ti pa naloži nenažagan les in če imaš dve levi tega ne spraviš skupaj. Potem dodaj še barvo, da to nekak zgleda in še nekaj za temelj, da to stoji potem vsaj 10 let. Moja mati se je enkrat odločla, da bo to kupla za moje mulce. Je fajn, sam sem jest mel s tem še en teden dela. Narezat, pobarvat, nekakšne temelje nardit in skupaj dat.
Naša na fotki bo zdaj stara ravno ene tako cifro, pa ji pomoje ne bom privoščil nove barve, ker bo še cca 3 leta v uporabi, pol gre pa v refuzo. Sosed se je podobne lotil, pa nikol ni stala tako, da bi blo varno za otroke, tko da če nimaš vsaj osnovnih spretnosti tegale ni za kupovat.

Nazadnje urejeno:

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
ja, v vmesnem času sem jaz kupil ta kit, junglegym Barn.
kot si opisal, je kar delo s tem.
Meni je vzelo ca 10 dni popoldanskega dela po službi.
Imaš pa kar nazorna navodila (Ikea stil) in ni problematično razumet. Moraš biti pa kar natančen, ker drugače se napake potencirajo na končnem izdelku.
rabiš pa žago, da režeš deske na mere. Če nimaš glih 2 levi roki ni težava.

če kdo rabi načrt naj javi.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Fajn je , če imaš kako konkretno žago
smile-1.gif
No pri meni to ni bil problem. Pomojem bo pa tale na zgornji sliki kmalu dobila dvojčico, za katero bo kupljen samo tobogan. Stoji pa po 10tih letih še točno tako, kot je, le barva je mal oguljena na strehi.