Vrtna hiška za otroka

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
točno to sem imel v mislih, vsi pametni, ne zna pa nobeden niti kolesa menjat na oknu..

Sem pred časom opazoval v ulici daljnega soseda, ki se je lotil takšne "hutko" hiške na drevesu.Ded je zelo praktičen in obvalda, pa je mislim da delal vse skupaj ziher en teden, pa zamontažo je potreboval še kolege itd. Jurja je še skoraj ugodno če si levi.
Sam sem naredil nadstrešek za kamp prikolico (cca 20kv. metrov) za vsega 450€ - s pirom vred. Zdržal je tudi precejšnjo količino snega letos pozimi - Se še spomniš Adrie v NM?
Menda bi znal tudi pasjo uto na metrske kole postavit.
Maš ti kaj pametnega za pokazat/povedat ko si ravno ta pameten?
confused-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:in za koliko bi jo ti naredil??

467716-post_slo.gif

Pa ne na 'fuš' in denar na roke - uradno, z davki, maržami, certifikati, zaslužki posrednikov in vse kar spada zraven v tej naši nesrečni ekonomiji.

Z računom in DDVjem in kar je še te navlake težko. Je treba najprej neko firmo odpret. Ko to uredim, bi za Alter znalce naredil 100 hišk po 1000€. Plačilo vnaprej ker sem pošten. Velja?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
točno to sem imel v mislih, vsi pametni, ne zna pa nobeden niti kolesa menjat na oknu..

Sem pred časom opazoval v ulici daljnega soseda, ki se je lotil takšne "hutko" hiške na drevesu.Ded je zelo praktičen in obvalda, pa je mislim da delal vse skupaj ziher en teden, pa zamontažo je potreboval še kolege itd. Jurja je še skoraj ugodno če si levi.

Seveda je zate čučnjevac na štirih kolih enako kot hiška na drevesu.
bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
bila je poleg drevesa (ne prav na drevesu - torej tudi na kolih itd), nobena stranica ni bila ravna,pomeni sami poljubni koti, na hiško je bila lestev na eni strani pa štrik za spust. V glavnem top šit hiška. Če računaš tvojih 100 € pa recimo 10 ur dela, po bruto pa amortizacija in orodja si na 500, s tem da je verjetno bolj tako tako, anede?

Ja, sem naredil že par stvari: recimo tole - to je v digitalni, v resnici je še lepše izpadla, ker smo jo na koncu obili še v brune.
225810_1025291306148_6138_n.jpg

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
O sranje ne me jebat kere cene!
shocked-1.gif
A to res kdo kupi al kaj?
Matr, ideja za prekvalifikacijo če gremo v firmi slučajno cugrunt
uf-1.gif

in za koliko bi jo ti naredil??
Zase za verjetno pod 100€, za prodajo pa tam nekje kot v linku. Da ne bi bil nelojalna konkurenca.
tongue-1.gif

Tobogan pride 70€.

Vijaki, žeblji in barva, pa si ravno na 100€, če ne preko.

Kje je pa les?

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
ksz

Tole sem sicer zasledil na FB - lastnika ne poznam, prav tako ne hiške, vem samo da jo je naredil sam...
1768267-facebook_1866063359.jpg

Priponke

• 1768267-facebook_1866063359.jpg
    1768267-facebook_1866063359.jpg
    71 KB · Ogledi: 380

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
še iz druge strani...
1768269-facebook_765400374.jpg

Priponke

• 1768269-facebook_765400374.jpg
    1768269-facebook_765400374.jpg
    73 KB · Ogledi: 323

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Zanimivo!

Cene so indentične (in fotografije tudi), kakor na strani Rožmanca (lesena igrala), šele sedaj pa sem opazil, da je oroginalni logotip na slikah ostal.

Očitno te hiške uvažajo, jaz sem pa mislil, da jih delajo sami. in bil kar malce zadovoljen nad 'podvigom' mojega nekdanjega učenca
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Imaš prav!
redface-1.gif

Očitno se nisem dovolj poglobil v zadevo, potem pa pišem traparije.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
shocked-1.gif
uf-1.gif

in za koliko bi jo ti naredil??
Zase za verjetno pod 100€, za prodajo pa tam nekje kot v linku. Da ne bi bil nelojalna konkurenca.
tongue-1.gif

Tobogan pride 70€.

Vijaki, žeblji in barva, pa si ravno na 100€, če ne preko.

Kje je pa les?
Matr ste brihtni. A to kej boli?
Edit: a veš kok šele koštajo vsi mulci s slikce v linku, kaj šele cunje ki jih imajo na sebi? Pa masker, pa luč, pa fotograf ....
cry12bpy.gif

Nazadnje urejeno:

Guli

Pripravnik
6. avg 2007
146
3
18
Citat:
Uporabnik raners pravi:
Kot je slick rekel, je v lecelrcu za 65 eur (http://www.e-leclerc.si/PDF/0805_maribor.pdf na strani 16)

Je že šel kdo gledat to hiško iz Leclerca? Je ok?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Za igrače not pospravt je vsaka dobra. No, pri nas si jo je prisvojil pes.
grin1.gif

Jaz sem jo dobil od kolega, 14 dni je bila zanimiva, potem je celo leto samevala. In sem jo dal drugemu kolegu, kjer se je zgodba ponovila.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Romzi,
tudi jaz se pridružujem tistim, ki menijo, da sanjaš.

Jaz sem igralo za otroke naredil sam. Delal sem v osnovi po načrtih tegale tipa in jih malo dodelal, žal nimam slike našega igrala pri sebi:
zastonj načrt za leseno igralo

Material je bil takole:
- les pooblan smreka 100 EUR (po ceni 200 EUR na kubik)
- dve plošči za prosojno streho 70 EUR
- barva (sem jo dobil, a ta kvaliteta bi me prišla 30 EUR)
- vsi vijaki 30 EUR
- gugalnica plastična 30 EUR
- dve opažni plošči 30 EUR
- gugalnica "krožnik z mrežo" 70 EUR
- cement za temelje nekaj malega
- kovinski deli (za temelje in za dva vezna člena) naredil tast, če bi kupoval ?
- inox zaščita trama nafehtal
- tobogan 80 EUR

In precej mojega časa (najbolj tečno je bilo barvanje). Nisem lesar, imam nekaj malega izkušenj.

Ob predpostavki, da vijakov, cementa in barve ne delaš sam, pomeni, da ti ostani nekih 20 EUR, da si pripraviš ves les, iztešeš(?) tobogan, spleteš(?) gugalnico itd. VSAKA ČAST, takega delavca je vsak vesel.
stupid-1.gif

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:

shocked-1.gif
uf-1.gif

Dvomim da to kdo kupi, ker to so bolane cene. Tako da rajš počakaj s prekvalifikacijo
smile-1.gif
Mi smo nečaku kupili lani v babycentru, plastično, je bila v uporabi celo lansko poletje, pa se nikjer nič ne pozna. Nakup je bil poceni, v uporabi bo še sigurno kakšno leto ali dve. Ma ni variante da dam jurja za tako hiško, halo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Maš prav, sem "spregledal" da drča za tobogan stane cca. 70€ (jo imamo tudi sami iz Bauhasua).
Samo spet mešaš tam eno hiško iz linka s samo toboganom, tule pa lepiš zraven še 4 (!?!) gugalnice.
Ajde da bo jasno o kateri jaz govorim: http://www.lesena-igrala.si/default.asp?pid=3&kid=2&pkid=3&iid=261
Dejstvo je da doma narejena ne bo tako v fine detajle izdelana kot serijska. Gotovo ne.
Ti napišem za tisto kar je bilo predmet debate:
- les žagan smrekov NEOOBLAN (to lahko sam) več kot 0,3 kubika ni šans da ga je - cca. 50€, če pretiravm naj bo 0,5 kubika se pravi 75€
- plošči za streho? Na linku maš platneno strehco. Lahko bi dal tudi kakšno improvizirano kritino, nenazadnje lahko tudi leseno (nekaj podobnega skodlam) - itak je pri teh hiškah streha bolj okras kot dejanska streha
- barva, hmmmm katera že (če že, kakšen lak če sploh, lahko se tudi pusti "surov" les in sčasoma rata tak malo rustikalen -siv, na eni ta dragi je celo napisano da je les zaščiten s Silvanolinom), recimo 10€
- vijaki recimo da 30€ čeprav se mi zdi veliko

ostalo kar naštevaš, hmmm jaz tega na sliki/linku ravno ne vidim

suma sumarum 185€ pa mislim da je možno še ceneje ....
Predpostavka je tudi, da nima dveh levih rok in da že premorem kakšno orodje.