Vrtenje kilometrov v razvitem svetu

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
se posipam s pepelom. ima MTL prav. vsi nategujejo. vsake toliko se najde kakšen avto ki je ok (ampak ga mora najti za to usposobljena oseba! drugače je vse nateg kliknite na reklamo spodaj v podpisu uporabnika MTL
wink-1.gif
...).

še pri novem te lahko "nategnejo" (je bil barvan naknadno itd itd)... če tako gledaš...
Prosil bi te, da mi linkaš, kje sem napisal, da vsi nategujejo? Sicer mi pa nehaj polagat laži v usta.
Sam imam na podlagi lastnih izkušenj lep seznam preprodajalcev, ki so čisto ok in zadeve povedo precej pošteno, ravno tako pa tudi na drugi strani seznam nategunčkov, ki praktično vse kar izusti, so laži. Ampak nikjer pa nisem trdil, da vsi nategujejo. Trdim pa, da je to bistveno, bistveno bolj razširjeno od tistih tvojih sem pa tja se najde kakšen nategunček.

In še tole: link v podpisu ne pelje nikamor, kar bi bilo karkoli v zvezi s to temo. Tako da, očitno spet ''prilagajaš'' zadeve - beri lažeš.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
Mtl se opravičujem. zavedlo me je tvoje pisanje da tudi uradni prodajalci nategujejo in sem zaključil da vsi nategujejo.

imaš v vsem popolnoma prav.. v vsem se strinjam. ne bmo se več oglašal v famoznih temah o "kilometrih" "nategih" itd

ps: imam avto, vedno redno servisiran. servisne knjige ni ker ga prodaja mehanik. ali je nategun ali ne? in imaš avto ki ima poštemplano knjigo neprevrtene km a je bil dogovor z mehanikom da samo poštempla knjigo pa ne naredi servisa. a je avto nateg ali ne?

ni vse tako kot se zdi. nateguni pa v razvitem svetu samo malo bolj "razvito" nategujejo! jih je pa ravno toliko kot v sloveniji (pa kljub "strogim" kaznim).

lep pozdrav

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Nihče ti ne zameri, če izražaš svoje mnenje in škoda bi bilo, da ga ne bi še naprej.
Problem nastane, ko začneš polagat laži v usta drugih. In to je vse.

Vsekakor se splača, da preden odgovoriš, počakaš par minut, da tista kri izgine iz oči, pa potem še enkrat prebereš na kaj točno repliciraš.
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Pooblaščenci (vsaj pri VAG) naj bi blo tako....lahko do 3x nultirajo km....prvih 1000km

Fora je pac da stranka dobi avto iz salona po zelji z 0km (kljub vsemu transportu prej)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Sam sem mislil na uvožene rabljene pri pooblaščencih.
Saj je v temi nateguni nekaj primerov, ko je pooblaščenec vrtel kilometre...

Pa daleč od tega, da trdim da vsi pooblaščenci vrtijo. Ampak to da je pooblaščenec žal ne zagotavlja, da avtomobil ni bil sesut, prevrten, prilagojen...

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
718
98
28
Uh, kako nepraktično razmišljate... Lep avto, nikjer udarjen, nepopraskan, čist, motor kot ura..., na števcu pa 280kkm. A ni lepše, da se števec prilagodi stanju avtomobila in se ga zvrti nazaj na recimo 110kkm?? Se hecam, da ne bo pomote ;-)

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
718
98
28
Pa še za tiste, ki prisegajo na poštemplane servisne knjige; pred leti sem si ogledoval nek avto, ki je imel zgledno urejeno zgodovino rednih servisov, vse servisirano redno. Pa si avto dobro ogledam in opazim, da je bil krepko zaleten. O tem ni nikjer nič pisalo, ker ga je popravil nekdo "pod kozolcem".. Kaj ti v takem primeru pomaga servisna knjiga? Približno nič ali še manj in te samo zavede.
Hočem reči, da se na te stvari ne gre kaj dosti zanašati in je še vedno najpomembnejše avto temeljito pregledati, preizkusiti...

Nazadnje urejeno:

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
770
113
Servisna knjiga je samo začetni pogoj, da se avto začne gledati bolj detaljno. Pa ne ona na papirju.
Vsaj za mene je to bil začetni pogoj, da sem avto sploh šel pogledat. Ni pa to garant, da je avto tipi topi. To sem izkusil na svoji koži večkrat.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
718
98
28
Sem pred časom kupil avto, ki ni imel niti enega vpisa v zgodovini servisov. To je bil doslej moj najboljši avtomobil. V odličnem stanju in odlično vzdrževan.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
770
113
Jah vsak ma svojo zgodbo. Jaz tudi, ko sem prvi avto kupil še vedel nisem kaj je servisna in ostale stvari pa mi je služil 8 let brez problema.Še med ogledom sem spregledal, da je znižan. Sem šele naslednji dan opazil, ko sem denar prinesel.
hysterical-1.gif

Poznam tudi osebo, ki ima avto, ki ni videl uradnega servisa pa je avto tipi topi brez problema.
Še vseeno pa mislim, da je bolje če se zadeve lotiš sistematično in previdno.

Nazadnje urejeno:

splash

Fizikalc
1. sep 2007
439
49
28
43
Nakup avta je itak loterija in cetudi bo cez cas, recimo pol leta slo kaj narobe bomo se vedno jezni, da so nas nategnili. Pa ceprav je napaka "amortizacijskega" porekla.
Ko kupujes pogledas stvari, katere ti priporocajo v vodicu, ostalo je pa loterija...ampak v vecini primerov mislim da stvari niso tako hude kot se jih predstavlja.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tako...moj ma luknjo v servisni, ko je bil avto še v garanciji. Ohranjen je bil veliko lepše kot ostali ogledani.

V slo je res velik delež lizing vozil odkupljenih od večjih avtohiš oz. dealerjev v tujini. Pri teh avtih ni nič prevrtenega, nekateri izredno lepo ohranjeni, tudi zaslužki so majhni.

Sicer je zelo enostavno pridet do zelo lepega avta v tujini za velik prihranek, je treba bit pa malo bolj fleksibilen. Kleparska/ličarska dela so pri nas kvalitetna in ugodna.
smirk-1.gif

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Seveda lahko. Postaviš realno ceno in avto gre. Preverjeno, večkrat. In to brez natega in vsega. Vedno se najde kupec, ki bo kupil avto, tudi če so čiste gare, ampak mora biti cena prava. In ob ustreznem oglasu in REALNIH DOKAZILIH gre tudi avto z 200.000 km precej hitro za minimalno nižjo ceno od ''kozmetično olepšanih'' nategunčkov s 120.000 km na števcu. Tudi preverjeno že
wink-1.gif
.
Tocno tako. Sem sel pogledat vozilo k prvemu lastniku. Ustrezno pobuskan, ampka lepo ohranjen. Mel je 168000, tudi mehanik je potrdil, da so tocni. Cena je bila smiselna, zato sva hitro sklenila posel. Avto mi sluzi super, pa se ne ukvarjam se s tem, s koliko je bil prevrten na 110000.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jaz se ne bojim avta z 200.000km, bojim se takega, ki mu je turek v nemčiji zbili kilometre iz 450.000 na 250.000, pri nas pa še mujo iz 250.000 na 120.000. In potem to nek družinski oče kupi, ko je treba v nuji zabremzat gre pa vse po svoje, ker je že vse zjahano.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
pred devetimi leti sem kupil tri leta star avto s precej ugodnimi kilometri. Takoj po nakupu mi je bilo jasno da ne morejo biti realni, čeprsv je bilo v servisni knjigi vse poštempljano. Crknile so samo stvari ki so na spisku (dosegljivo na slo forumu o teh vozilih). Se pa res ne obremenjujem s tem, ker delam od 15-20000 km na leto in se te stvari porihtajo v enkrat letni menjavi olja in filtrov.

Res pa je, da ne bi ponovno kupil avta pri tem prodajalcu.

B81

22. jul 2007
36.951
10.509
113
Hmm...v celju imas dilerja, ki prodaja boljse znamke, stare 10 let z manj kot 200 k km, potrjene knjige...zraven stoji uradni servis te znamke. Ma ves da en clovek brez interneta kupi avto takoj brez problema
grin1.gif