Vrtenje kilometrov v razvitem svetu

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:

grin1.gif
Bom DS4 rajši prodal.

Good luck with that.
wink-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.883
113
Kot si ze omenil. Pravi avto za pravo ceno gre v enem dnevu v promet. Passata s 350k na stevcu sem imel na avtonetu 2 uri. Cena avtonet - 5%. Saaba z 200k pa pol leta. Cena avtonet -30%. Prodan, oziroma podarjen pa za avtonet -50%.

Stjunani stevci so samo prilagajanje ponudbe povprasevanju. Dokler bo folk kupoval pri kekotih ali na letaliski toliko casa bo tudi ponudba.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Previjanje kilometrov je pričakovano v državah tretjega sveta, npr. v Sloveniji. V Avstraliji pa se to ne pričakuje.

To pa predvsem zato, ker par let starega avta s 250.000km nihče ne bo niti povohal, pa čeprav bo avto manj zjeban od AC voženj kot nek naš avto s 150.000km in vozakanjem par km sem in tja po luknjastih ovinkih
rolleyes-1.gif

Tako je, zabiti kupci so krivi. Prodajalci se samo znajdejo in prilagodijo ovcam....
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
MTL znaš kilometre na gor popravit
evil.gif
Ne vrtim kilometrov v nobeno smer.
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Stjunani stevci so samo prilagajanje ponudbe povprasevanju.
To je seveda izgovor za nategune, češ kao so oni pošteni in niso nateguni.
To ti je isto, kot bi triletnega otroka nalomil, da mora it na urgenco, potem pa rekel: saj si je zaslužil. Kao, saj je on kriv. E ni, ti si psiho.
In ravno tako se tisti, ki vrtijo števce, ne ''prilagajo povpraševanju'', temveč so goljufi in izvajajo kaznivo dejanje.

Citat:
Uporabnik jello pravi:
Dokler bo folk kupoval pri kekotih ali na letaliski toliko casa bo tudi ponudba.
To bo trajalo dokler par nategunčkov ne bo šlo sedet za nekaj let. Pa zraven bi jim morali zapreti podjetje, zaseči komplet vse avtomobile in jih prodati na dražbi.
Se pa strinjam, da je povprečni slovenski kupec konkretno preveč zaupljiv in praktično skoraj prosi, da ga nategnejo.

Off: sem imel zadnjič priložnost konkretno predebatirat te zadeve z enim tipom, ki ''dela'' na relaciji Nemčija-Avstrija-Slovenija-Srbija. Itak vse na črno, brez podjetja. Po koncu debate sem se že spraševal, kaj sploh jaz delam
confused-1.gif
. Bi ''delal'' 5 dni v mesecu, ostalo bi pa lahko užival.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Off: sem imel zadnjič priložnost konkretno predebatirat te zadeve z enim tipom, ki ''dela'' na relaciji Nemčija-Avstrija-Slovenija-Srbija. Itak vse na črno, brez podjetja. Po koncu debate sem se že spraševal, kaj sploh jaz delam
confused-1.gif
. Bi ''delal'' 5 dni v mesecu, ostalo bi pa lahko užival.

Ta mi mal diši na "gone in 60 seconds" scenarij
grin1.gif

Pa pol dostava v istem dnevu končnemu kupcu na balkanu...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
grin1.gif

Lahko da dela tudi kaj takega, ampak kar je z mano debatiral se je šlo za preprodajo. Oz. nakup sesutih avtomobilov (čim cenejših), popravilo in potem prodaja ''kot novih''.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
Saj v Nemčiji je že malo podrsan avto po boku totalka in tudi cena je primerna temu.
A za Balkan so to nova kola

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Ti kar obdrži stirico. Ima znanec 6Q 99 letnik 2.4 pa tudi nima nekh težav, razen na dolocenih mestih ga rja napada. Lani je se poceni plin dobil(iz razbitega avta) . Me zanima ali bo to kaj vplivalo na okvare na motorju.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
grin1.gif

Lahko da dela tudi kaj takega, ampak kar je z mano debatiral se je šlo za preprodajo. Oz. nakup sesutih avtomobilov (čim cenejših), popravilo in potem prodaja ''kot novih''.
V tocki popravilo je catch. Velikokrat se popravlja s kosi sumljivega izvora - ker je ceneje.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
na dražbah recimo veliko vidim da "meter can not be verified" in to v TUJINI. no kdo zdaj odgovarja če je števec nazaj ruknjen? to je malo težava MTL...

je pa dejstvo, ko bodo kupci nehali noro kupovat avte s samo 120.000km bo šlo...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
V tocki popravilo je catch. Velikokrat se popravlja s kosi sumljivega izvora - ker je ceneje.
Bo zelo verjetno ja, glede na ''postopek'', ki mi ga je opisal.

Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
na dražbah recimo veliko vidim da "meter can not be verified" in to v TUJINI. no kdo zdaj odgovarja če je števec nazaj ruknjen? to je malo težava MTL...
To je samo tvoj problem, ne moj. Namreč tak avto je v tujini na dražbah ''džabe'', torej cenejši kot ostali primerljivi s preverjenimi kilometri.
Pošten prodajalec, bo to isto napisal ob oglasu, dal nižjo ceno in avto bo šel. Odgovarjal ne bo nihče, ker je bil kupec seznanjen z bistveno lastnostjo avtomobila: da se kilometre ne da preverit in da so posledično zelo verjetno vrteni. In on se je strinjal s tem in za njega je bila nižja cena vredna tega.
Nategunček bo pa ruknil gor oglas s ''120.000'' km (ali karkoli že gor piše na števcu), dal dobro ceno (zanj) in prodal avto kot takšen. V tem primeru pa ON odgovarja, saj je bil temeljito seznanjen z bistveno lastnostjo avtomobila in jo namerno zamolčal. Ampak ja, to bo po tvoje spet samo prilagajanje ponudbe povpraševanju. Ob tem bo pa na ves glas vpil, da je nedolžen, ker on pa ni vrtel nikoli nič, pri lastni materi prisega. A veš, zamolčanje tega je isto kot če bi vrtel.

In še enkrat: ne bluzi, da kupci kupujejo samo avte s 120.000 km. Poglej malo avto.net, pa boš videl, da se mirno prodajajo tudi avti z več kot 200.000 ali 300.000 km (kar nekaj jih sicer pokupijo dilerčki in hop km dol, ampak ostale pa čisto normalni kupci). Enega imaš že zgoraj, ki je kupil avto s 400.000 km. Ampak seveda bo ta avto bistveno manj vreden in na takem avtu, če ga pošteno prodajaš, boš bolj težko zaslužil 2x cene, kar nategunčki seveda hočejo imeti.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
V bistvu, je kar problem kupiti rabljen avto.

Nevem kak je pri bolj znanih avtohišah, ki avto uvažajo iz Francije in Nemčije, kot recimo v Mariboru Avto Jarc, Petovia Avto, Šerbinek itd., .. Koliko lahko tem zaupaš glede prevrtenih kilometrov. Seveda vsi pravijo, da imajo realne...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
mtl ti preveri kilometre. nateguni so vsi razen (morda) njega;)

diler kupi cel šleper vozil iz DE npr. popiše km in jih flokne na net.

po izkušnjah jih itak 3/4 pove da km niso preverjeni... vsake toliko se najde kakšen nategun ampak redko... ni tako drastično kot hoče mtl to prikazati..

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi: vsake toliko se najde kakšen nategun ampak redko... ni tako drastično kot hoče mtl to prikazati..
hysterical-1.gif
Ja, vsake toliko je kakšen nategunček. Eh ja.
Kolikor vem, imamo samo tukaj gor kar nekaj uporabnikov, ki so se nasankali (če bodo hoteli, se bodo sami javili). Izgleda je Alter zbirališče oseb, ki imajo takšno srečo, da naletijo točno na tistega ''kakšnega'' nategunčka. Bi morali iti vplačat loto.

Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Nevem kak je pri bolj znanih avtohišah, ki avto uvažajo iz Francije in Nemčije, kot recimo v Mariboru Avto Jarc, Petovia Avto, Šerbinek itd., .. Koliko lahko tem zaupaš glede prevrtenih kilometrov. Seveda vsi pravijo, da imajo realne...
Ko ti kupuješ avto je avtohiša dokaj nepomembna. Ti moraš preverit KONKRETEN avtomobil. Tudi nateguni namreč dobijo dober avto in obratno. Seveda pa boš prihranil na času, če se boš izogibal najbolj ''problematičnih'' prodajalcev, saj je možnost, da boš pri njih naletel na dober avto relativno nizka.
Čisto tako: ne mislit, da pooblaščenci ne vrtijo kilometrov in prodajajo samo kot nove avtomobile

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
se posipam s pepelom. ima MTL prav. vsi nategujejo. vsake toliko se najde kakšen avto ki je ok (ampak ga mora najti za to usposobljena oseba! drugače je vse nateg kliknite na reklamo spodaj v podpisu uporabnika MTL
wink-1.gif
...).

še pri novem te lahko "nategnejo" (je bil barvan naknadno itd itd)... če tako gledaš...

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Ko ti kupuješ avto je avtohiša dokaj nepomembna. Ti moraš preverit KONKRETEN avtomobil. Tudi nateguni namreč dobijo dober avto in obratno. Seveda pa boš prihranil na času, če se boš izogibal najbolj ''problematičnih'' prodajalcev, saj je možnost, da boš pri njih naletel na dober avto relativno nizka.
Čisto tako: ne mislit, da pooblaščenci ne vrtijo kilometrov in prodajajo samo kot nove avtomobile

In kako ga naj jaz, ki sem takšen uporabnik avta, ki se v njega sedem in se peljem in nič drugega, ok dolijem si vodo za šajbe, preverim avto, ki ga želim kupiti? prosim za par nasvetov oz. korakov, ki jih je potrebno storiti ob ogledu rabljenega avtomobila.