Vrtalno kladivo s sistemom sds

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Jaz sem kakšen mesec nazaj kupil Makito za cca 250 € (v akciji).
Z njo sem uspešno "olupil" s stene ploščice v manjšem stranišču in podrl steno med wc-jem in kopalnico (10cm opečni zidaki).

Priporočam.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
jest mam hitachi pro izvedba...

ko noč pa dan, z to cheap varianto... Je tudi neprimerno lažja, ker tole ni za dolgo držat...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Igi, vprašanje je upravičeno!
Ker med tema dvema sistemoma strojev je razlike toliko, kolikor med osebnim in dostavnim avtomobilom.

In če se že kupuje, jaz bolj priporočam SDS, ker je + izvedba sicer na videz praktična, ko pa sreča kakšen bolj konkreten beton, pa je preslabotna. Aja, imam nek star model Hiltija s sds+

igi

Guru
13. okt 2007
5.647
1.227
113
Celje
Ja odvisno za kaj rabi... Za luknje do ene 20mm še že gre z SDS+. Za več pa bi jaz priporočal SDS. Po drugi strani pa ne "moreš" z SDS vrtati 6mm luknje za sliko obesit
smile-1.gif
. Podobno je s kakšnim štemanjem.

SDS imam Dewalta in sem zadovoljen. Ampak za 300€ mislim, da ne najdeš nič...
SDS+ imam pa Milwaukee in sem super zadovoljen. To je pa ceneje...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ta dva, ki si ju 'nalimal' sta primerna za večino domačih opravil. To pomeni za vse vrste vrtanja in manjše posege z dletom.
Če pa nameravaš 'štemati' kakšno steno, ali beton, ali pa vrtati luknje večjega premera (na primer za centralno ali vodovodne cevi) potem sta manj primerna.
Pri podatkih bodi pozoren na moč udarca - vse kar je manj od 10J (pogojno 7), je za večje posege preslabotno.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Za moje pojme stran vržen denar za občasna opravila doma.

Sam sem imel že marsikatero "profi" zadevo v rokah , od Bosch profesional do Milwakeeja, pa je res tako, da za resno delo daš kakšnih 100 eur več za orodje. Za domačo občasno uporabo pa je

http://www.interdiskont.si/vsi-izdelki/izdelek.aspx/i6273

optimalna izbira. Če crkne te niti po kakršnemkoli popravilu ne vprašajo, ampak dobiš novo takoj. Meni se doma odlično obnese za vsa manjša, tudi razbijaška opravila. Za vse ostalo pa je potrebno poseči po večji in dražji zadevi.

Lp M .

blackman

Pripravnik
2. sep 2007
230
13
18
Odločam se za nakup vrtalnega kladiva, za čisto domačo uporabo, naredil bi 3-4 preboje za okna v 20 cm debeli steni iz betonskih kvadrov in še nekaj manjše 'štemarije'....
Bi bil tale iz merkurja za 50 EUR ok?

http://www.merkur.si/delavnica...-nrhd-1100.html

V tem rangu je ok verjetno tudi tale:
http://www.bolha.com/stroji-or...clct=1380507021

Za malo močnejšega pa verjetno tale, ki je priporočan post višje:
http://www.interdiskont.si/vsi-izdelki/izdelek.aspx/i6273

Prva dva imata sds-plus sistem, tretji pa sds-max. Je to velika razlika?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Osebno tako zadevo kupujem v bau najraje alpha tools. Namenjeno samo za po hiši in okolici, mogoče še kaka luknja kdaj pri žlahti.
Razlog: 5let garancije za katero ne komplicirajo preveč. Na zadnjih dveh mašinah (baterijski vijačnik in štemarca) mi je odpovedal stikalo. Obe so menjali so nove brez večjega kompliciranja. Upam da imajo nove kaj boljše stikalo.

blackman

Pripravnik
2. sep 2007
230
13
18
Garancija 5 let v Bauhausu je res ok, tam imajo Alpha Tools BH 900, 900 W, 2.6 J za 59 EUR. Moti me le majhna moč udarca, vsaj po teh karakteristikah...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Bolj me moti to da se ti recimo glava ne ”blokira” ko z dletom nekaj štemaš. Mislim da se pri priznanih ne vrti kot ....
Mislim da imam jaz model močnejšo za ceno okoli 80 evrov. Je pa res da imam bolj namenjeno za vrtanje kakšnih lukenj v steno, kot pa za kakšno štemanje zakloniščnih sten. Čeprav sem tudi zobe preklad nad okni poštemal, pa nekaj okoli temelja ga sral....pa še kod......

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Ponekod imaš tudi izposojo orodja. Izposodiš si, in boš delal z odličnim orodjem. Ko odrabiš, vrneš in to je to. Te baubau zadeve pa ti potem obležijo doma.