SDS+ mašine niso primerne za betonske preklade razbijatA si ze nabavil?
Mogoce tole v ponedeljek?
Prostor za izolacijo zadaj za śkatlo od rolet moram narediti. Če bo armatura ni panike, bom stirodur oz karkoli že bo, ustrezno postavil mimo. Ali pa odrezal, čeprav se mi to ne zdi najbolj pametno.Daj skiciraj prvo vrstico v prvi objavi!
Na globini 3cm bos po vsej verjetnosti naletel na armaturo. Kaj bos naredil z njo?
Zakaj se sploh lotevas tega ?
Tudi ena od možnosti. Bom probal na enem oknu, pa da vidim, kaj bo.Tega se lotiš tako, da s SDS vrtalnim strojem navrtaš luknje okrog in okrog, po liniji katero moraš odštemati.
Ko si gotov, z ročnim štemajzlom in kladivom odlomiš navrtane dele. Imej zaščitna očala.
Ravno to sem nagledal .A si ze nabavil?
Lahko malo bolj razložiš? Kaj predlagaš?SDS+ mašine niso primerne za betonske preklade razbijat
Niso. Jaz sem zidal in razbijal hišo z Bauhaus programom (a je bil Alpha tools?) in potem, ko je kaj odpovedalo po več letih, šel na Workzone/Ferrex program. Konkretno štemarce. Vse 1.800W in 5 ali 6J varjante do 80€. Tista nežna Makita iz prve objave ni za kupit. Večje, težje štemarice pa za preklade ne boš dvigal. To je to.
Prostor za izolacijo zadaj za śkatlo od rolet moram narediti. Če bo armatura ni panike, bom stirodur oz karkoli že bo, ustrezno postavil mimo. Ali pa odrezal, čeprav se mi to ne zdi najbolj pametno.
Da malo povzamem stanje.A si ze nabavil?
zgornjo Bosch sem si sposojal pri sosedu - pomoje je stara 10+let.. dela bp... v enem od kompletov imas tudi "sds - navadna glava" vmesnik - ne vem kaksne svedre mas.Mojstri...
Parkside je po garanciji logično odpovedal, sedaj je za dokončanje kleti potrebno nabavit nekaj novega.
Našel sem dve po ceni in karakteristiki primerljivi mašini.
Je Makita še vredna zaupanja ali je boljše iti v Bosch program?
Si kdo lasti ali pa je primerjal ti dve?
Kaj vzeti?
Bosch GBH 240 Professional
Poglej priponko 93714
Makita HR2470
Poglej priponko 93715
zgornjo Bosch sem si sposojal pri sosedu - pomoje je stara 10+let.. dela bp... v enem od kompletov imas tudi "sds - navadna glava" vmesnik - ne vem kaksne svedre mas.
makito imam ta velko "udarno" kladivo - ze ene 15 let.. dala marsikaj skoz - zamenjal 2xkrtačke in priključni kabel. dela bp.
lokalni vodovodar ima vse makita - ne vem pa al zarad kompatibilnosti dodatkov al zarad dobre cene pri nabavi
pri boshu mi je vsec, da imas "online naročilo" rezervnih delov.. pošljejo po pošti v parih dneh (menjal sem motorčke na baterijskem vijačniku, filtre pri sesalcih), ne vem kako ima to makita urejeno (tam sem krtacke moral iskat na en servis).
zgornjo Bosch sem si sposojal pri sosedu - pomoje je stara 10+let..