Vremenska postaja - napačno zaznavanje senzorja

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.027
195
63
Danes sem po nekem času ponovno priklopil vremensko postajo s tremi zunanjimi senzorji. En senzor je zunaj, drugi v kleti, tretji v garaži. Vse tri zazna zelo hitro, kadarkoli na enoti pritisnem / resetiram iskanje senzorjev. Tisti zunanji pa ne kaže prav... pravi namreč, da je zunaj 22 °C (na senzorju prikaže pravilno). Tudi če dam ven baterije, ga nebi smelo zaznati, pa ga.
V bajti sta še dve vremenski postaji, vsaka s po enim senzorjem... vse tri enote pa so različnih firm. Tisti enoti s po enim senzorjem pravilno zaznata zunanji temperaturi.
Zdaj me pa zanima, kaj bi lahko motilo ta zunanji senzor... ostali dve vremenski postaji? Prej so vse delale normalno. Ali je mogoče senzor fuč? Toda če ni baterij notri, ga enota nebi smela zaznati. Ga mogoče moti senzor na klimi, ki je ugasnjena? Ali senzor na termostatu od peči?

roly

Zelenc'
27. okt 2007
7
1
3
Danes sem po nekem času ponovno priklopil vremensko postajo s tremi zunanjimi senzorji. En senzor je zunaj, drugi v kleti, tretji v garaži. Vse tri zazna zelo hitro, kadarkoli na enoti pritisnem / resetiram iskanje senzorjev. Tisti zunanji pa ne kaže prav... pravi namreč, da je zunaj 22 °C (na senzorju prikaže pravilno). Tudi če dam ven baterije, ga nebi smelo zaznati, pa ga.
V bajti sta še dve vremenski postaji, vsaka s po enim senzorjem... vse tri enote pa so različnih firm. Tisti enoti s po enim senzorjem pravilno zaznata zunanji temperaturi.
Zdaj me pa zanima, kaj bi lahko motilo ta zunanji senzor... ostali dve vremenski postaji? Prej so vse delale normalno. Ali je mogoče senzor fuč? Toda če ni baterij notri, ga enota nebi smela zaznati. Ga mogoče moti senzor na klimi, ki je ugasnjena? Ali senzor na termostatu od peči?
Mogoče ima sosed kompatibilen senzor ....

• Všeč mi je
Reactions: Holobist

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.027
195
63
Mogoče ima sosed kompatibilen senzor ....
Hmm, ne vem. Je pa res, da je pred enim tednom montiral sončne celice na streho. Bi lahko to kaj vplivalo? Bajta je v bistvu dvojček. Čudno se mi zdi, da je senzor zdaj bil celo noč brez baterij - torej izključen, na enoti pa še zmeraj kaže 22, 21 stopinj. Še bolj čudno je to, da je vlažnost stalno samo 14%
:rolleyes:.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113

Ali daj k temu zunanjemu senzorju še enega od znotraj in boš videl kako kaže ta drugi..oz. zunanjega nesi noter da vidiš koliko bo kazal.

Tega z baterijami ne razumem? ali ti senzorji kažejo temepraturo že sami (imajo displejček?)..in ti kaže temperaturo tudi ko daš ven baterijo? ali ti centralna enota še vedno kaže temperaturo če da baterije ven iz senzorja?
Na vsak način resetiraj centralno enoto in ta senzor (ni dovolj samo da daš ven baterijo) in boš videl, če se sestavita nazaj in kaj bo glavna enota kazala.

Je pa povsem možno, da centralna enota zaznava kak drug senzor od soseda, ki deluje na enaki frekvenci :)

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.027
195
63
Ali daj k temu zunanjemu senzorju še enega od znotraj in boš videl kako kaže ta drugi..oz. zunanjega nesi noter da vidiš koliko bo kazal.

Tega z baterijami ne razumem? ali ti senzorji kažejo temepraturo že sami (imajo displejček?)..in ti kaže temperaturo tudi ko daš ven baterijo? ali ti centralna enota še vedno kaže temperaturo če da baterije ven iz senzorja?
Na vsak način resetiraj centralno enoto in ta senzor (ni dovolj samo da daš ven baterijo) in boš videl, če se sestavita nazaj in kaj bo glavna enota kazala.

Je pa povsem možno, da centralna enota zaznava kak drug senzor od soseda, ki deluje na enaki frekvenci :)
Senzorji imajo lasten displejček in kažejo temperaturo / vlago sami, tudi če glavna enota ni priklopljena. Če daš baterijo ven iz senzorja, seveda ne kaže nič, pa tudi glavna enota ne zazna senzorja, namesto podatkov prikaže samo črtice.

A v mojem primeru ni bilo tako. Tudi ko sem dal baterije iz senzorja, je na glavni enoti tudi po resetu / ponastavitvi kanalov še zmeraj takoj našlo senzor na kanalu 1, čeprav sploh ni bil priklopljen. Potem sem iz vseh treh ven vzel baterije, a na kanalu 1 je še zmeraj našlo, na drugih dveh pa ne.

Grem mal po bajti pogledat, in glej hudiča... pri tastarih v zgornjem štuku na steni vidim nek predpotopen senzor s spodnje slike. Vem da je bila prej tam tudi ena enota z zunanjim senzorjem, ki pa je crknila in sem jo pred dvemi meseci vrgel v smeti. Potem pa so tastari zunanji senzor obesili tja, da nebi stena zgledala prazna. Niti ne vem, če je ta od tiste crknjene enote oz. k kateri enoti bi lahko pasal.
A ravno ta je motil mojo postajo. Ker ta zunanji senzor ni zmožen prikaza vlage, mi je zato kazalo med 13 in 14%, kar se mi je zdelo čudno, saj je vlažnost hudo prenizka. Temperaturo pa je seveda kazalo pravo.

Zdaj sem ta senzor vrgel stran, in na moji enoti spet dela tako, kot bi moralo. Tastari pa imajo itak svojo vremensko postajo v barvah že kar nekaj časa :)

senzor.jpg

• Všeč mi je
Reactions: roly