Vrata in okna iz bauhausa, merkurja,...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.280
802
113
Tako s kljuko na gor,da zaklene, imam v bloku. TO je vezano tako kot so napisali, na mehanizem večtoičkvnega zaklepanja.

Druga pa Matej984, bolj me zanima koliko so stala vrata in če si zadovljen s kvaliteto (da se niso povesila, da ne plapolajo ko jih zapreš, da so vodila in mehaniztmi tihi,...)

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.433
2.177
113
Imam PVC vrata in okna iz OBI-ja.
Ko sem hotel kupiti v Bauhausu, me je prodajalec prav napotil v OBI, češ da imajo tam malo boljšo robo - to pocensko varianto. Bauhaus je menda totaln šrot.
Vrata so bila okoli 500€, okna pa okoli 100€ na komad

Okna so še nekako, ker se ne odpirajo prav pogosto, vrata so pa boh pomagaj. To se vse nekaj krivi, sonce, mraz, vse ima svoj vpliv.
V glavnem ni to neka kvaliteta.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.215
1.362
113
Vem tudi za vrata iz obija za jurja, kjer pa lastnik nima nekih pripomb. Ampak to je ze jurja.

Matej984

Zelenc'
21. okt 2024
5
1
3
Tako s kljuko na gor,da zaklene, imam v bloku. TO je vezano tako kot so napisali, na mehanizem večtoičkvnega zaklepanja.

Druga pa Matej984, bolj me zanima koliko so stala vrata in če si zadovljen s kvaliteto (da se niso povesila, da ne plapolajo ko jih zapreš, da so vodila in mehaniztmi tihi,...)

Nisem zadovoljen, res pa so bila vrata 235e, model Tolmin. Mal so že povešena in se na trdo zapirajo, da je treba zaloputnit. Pa verjetno je treba mehanizem namazat z oljem, ker je že čisto trd in kljuka ostane v položaju, kjer spustiš kljuko, ampak tega pri drugih vhodnih vratih po meri od neke slovenske firme nisem nikoli naredil pa delajo že 20 let brez težav.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.141
477
83
Imam iz bauhausa za v delavnico. Men so ok. Kot glavna za v hišo jih pa verjetno ne bi imel.
Niso na soncu...

Kar pa je potrebno pazit in kako sem se sam skoraj nasankal... Vsaj bauhausova, najcenejaša, so mislim, da 190cm višine.
Na netu nisem nekaj pozorno gledal dimenzij. Pridem tja, že, da bom naložil na voz, pa še zadnjič pogledam, pa to je nekam nizko WTF... Sem potem moral vzet druga, malo dražja.
Mene sploh ne moti, da moram kljuko gor porint za zaklepanje.