Vprašanje / težava s TMC-jem...

jurejen

Zelenc'
6. avg 2009
29
0
1
Eno pametno
evil.gif
:. Ve kdo zakaj? Kakšen nasvet? lp J

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
je že v redu - sam včasih zna kaj nagajti

a City Navigator EU imaš gor? in če ja kako? (vse ali področje AR izrezano)

@Snečer (če boš kaj bral te poste)
nüvi 765 - FW update na 4.0, AR "update" na 3.10 - TMC v SLO dela le ob "vklopljenem" CN - a je možno, da se TMC tabeli iz AR in CN nekak ne "štekajo"? (nisem pa še šel na friško nalagati CN)

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
@gr69
To glih ne drži popolnoma. Jaz imam vklopljeno samo AR 3.0 in dela TMC brez problemov. FW je 4.0. Problem je mogoče v tem, ker nekateri izpuščate pri nalaganju CN Slovenijo. Itak moraš imeti vklopljeno samo eno karto, zato sem jaz do sedaj naložil vedno komp. in nisem imel težav.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
lej - saj tudi jaz do AR 3.0 nisem imel z delovanjem (pustimo sivo ikonon - je jasno, da je težava v FW 3.90) - imel naloženo AR 3.0 CN brez področja AR in je TMC tudi v SLO "delal" (tj. imel sem ikonon - sicer večinoma sivo)

sem pa sedaj nadgradil na FW 4.0 in naložil AR 3.10 gor - in glej ga zlomka - naenkrat TMC v SLO ne dela več - ko pa "dodam" še področje AR iz CN pa začen delati - in glede na te simptome je lahko sledeče:

1. težava z TMC tabelo v AR 3.10 (je sploh ni)
2. težava z TMC tabelo v AR 3.10 in CN EU 2011.11 - se "tepeta" ko ni celotno področje vklopljeno
3. morebiti celo kaj z FW 4.0 na 765tki (kar pa je še najmanj verjetno)

proti koncu tedna zmečem CN iz naprave in pustim samo AR gor - bom videl kako bo reagiral - nato dodam CN brez AR (ne mi nabijati, da se to ne dela - vem da zna nositi kake težave s seboj - sem pa do sedaj lepo živel z tako kombinacijo) in poročam kako bo

bi bilo pa fajn, če kdo javi ali že ima podobne "težave" (glede na poročilo tukaj gori sva vsaj dva
wink-1.gif
) in morebitno rešitev

jurejen

Zelenc'
6. avg 2009
29
0
1
Jap. Uporabljam AR, CN ki je naložen je izklopljen. Sem pa poslal tudi vprašanje na Gramina z enako obrazložitvijo. DO sedaj mi je na AR 3.00 TMC deloval povsem normalno in tudi ikonca za proemt je bila večinoma (morda z nekaj izjemami) aktivna (zelena ali rumena ob zastoju). Ko dobim odgovor ga seveda prilepim tudi tukaj......

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jurejen pravi:
Jap. Uporabljam AR, CN ki je naložen je izklopljen. Sem pa poslal tudi vprašanje na Gramina z enako obrazložitvijo. DO sedaj mi je na AR 3.00 TMC deloval povsem normalno in tudi ikonca za proemt je bila večinoma (morda z nekaj izjemami) aktivna (zelena ali rumena ob zastoju). Ko dobim odgovor ga seveda prilepim tudi tukaj......

Da se pridružim.. Na 765ki mi po update-u na Adrio 3.1 in fw4.0 TMC ne deluje več, oz. sploh ne pokaže nobene IKONE. Naložena je tudi CN2011, ki se nahaja na napravi brez regije, ki jo pokriva ADRIA, ki je pa SD verzija.

Naj omenim, da kombinacija s prejšnjo AdriaRoute delovala BP (seveda z downgradano napravo fw 3.60).

I

Izbrisan uporabnik #488

Nuvi 765, zadnji fw.
Karte CN, zadnja verzija.
Karta AR, zadnja verzija.
karte vklopljene glede na rabo.

TMC deluje brezhibno
smile-1.gif

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Nuvi 765, zadnji fw.
Karte CN, zadnja verzija.
Karta AR, zadnja verzija.
karte vklopljene glede na rabo.

TMC deluje brezhibno
smile-1.gif

Pa maš v CN tudi Slovenijo naloženo? Jaz je nimam, seveda nimam niti CN vklopljene... a ikone ni pa če se je** *
uf-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Vedno kompletno naložen CN, kakor iz fabrike.
TMC dela tako z AR kako s CN.

Seveda obeh kart naenkrat nimam vklopljenih.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Vedno kompletno naložen CN, kakor iz fabrike.
TMC dela tako z AR kako s CN.

Seveda obeh kart naenkrat nimam vklopljenih.

Aha... bom še SLO v CN dodal..
Samo še enkrat naj povem, da je s 3.0 v prej omenjeni kombinaciji (CN brez SLO + komplet Adria) TMC lepo delal.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
saj pravim, da tudi meni dela ko imam "celotno" CN "aktivno"

pri meni je sledeča situacija (pa prosim ne po meni da se "tako ne dela" - do sedaj (CN 2011.11 + AR 3.00) je namreč "špilalo")

na napravi:
CN 2011.11 BREZ področja AR
AR 3.10 (prej 3.00)
na SD (ki sem jo "vklopil" tj. porinil v slot po potrebi)
CN 2011.11 - vendar samo področje iz AR (pač kot "back up" če se "meje" med AR in CN ne bi 100% pokrivale)

dokler sem imel tako kombinacijo z AR 3.00 je TMC v SLO delal (no - siva ikona pač pri FW 3.90) tudi če SD kartice NISEM imel v slotu - po updatu na AR 3.10 pa mora biti SD z CN področje AR obvezno v slotu - sicer TMC v SLO ne dela (in pazi štos - sploh ni važno ali imam AR ali CN aktivno - TMC dela samo če je SD v slotu
17758-icon_confused.gif
)

glede na simptome se mi zdi da se TMC tabele iz AR in CN nekako ne ujamejo - ozr. da TMC tabele (no layer pač) celo v AR manjkajo (a je kdo probal že ali TMC dela samo z AR (CN sploh ne naložena?)

in ja - rešitev mi je jasna - naložiti celotno CN in celotno AR pa karte po potrebi preklapljati - samo je vseeno čudno, da je prej delalo sedaj pa ne več

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pa sem vam povedal, da je težava verjetno v tem, da nimate v CNE Slovenije. Kljub temu, da imam vklopljeno samo AR mi dela BP.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
jutro,

saj to je jasno - ni pa jasno zakaj je z AR 3.0 delalo - z AR 3.10 pa NE dela več - in me zanima, kje je catch (firbec pač)

edit:
pa tudi ni logično, da ti delovanje TMC pogojuje prisotnost "druge" karte istega področja

Nazadnje urejeno:

jurejen

Zelenc'
6. avg 2009
29
0
1
Seveda, poslal sem vprašanje / obrazložitev na GArmin.si in navigo-sistem.hr. Iz Garmina so mi prjazno odgovorili, da zna biti težava v napajlnem kablu, vendar po diskusiji zgoraj sodeč temu skoraj zagotovo ne bo tako. Zdi se mi, kot da gre za razliko pri uploadu najnovejše verzije AR 3.10. ALi je možno, da ali se ni nadgradila tako kot bi se morala (in kako naprej?) ali ap da sio na navigo-sistem morda (?) sami objavili (zelo hitro in potiho) popravke tudi AR 3.10?

ALi imam možnost oz. kako lahko ponovno nadgradim AR 3.10 (tako za vsak slučaj)?

jurejen

Zelenc'
6. avg 2009
29
0
1
Predno odprem usta - vklopim možgane. Glede na diskusijo tukaj in drugje verjamem da "navadni uporabniki" ne izklapljamo in vklapljamo posmeznih področij, ne kreiramo posebnosti...smo pač navadneži in kar imamo je praktično vse "na gumb". Zatorej tudi takole neumno-pametno vprašanje ni brez repa in glave.....se mi zdi. Vseeno, Zakon, hvala za odgovor....sem hvaležen. Res!

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Glej, če ne bi izklopil področja Slovenije v CNE, ne bi imel teh težav. Težave imajo samo tisti, ki nimajo Slovenije v CNE. Tudi ponovno nalaganje AR ti ne bo pomagalo, v kolikor nimaš Slo. v CNE. Če imaš orig. potem to ni noben problem, ampak naloži še enkrat kompl. karto Evrope. V kolikor pa si jo potegnil kje iz pašnika pa ti jaz ne morem pomagat. Še en nasvet vsem. Popolnoma brezveze je izpuščati slovenijo iz CNE, ker itak ne dela tako kot treba, zato je bolj smiselno naložit kompl. in izklapljat karte, tako kot priporočamo vsi.
smirk-1.gif