vprašanje: iz Stalno vs. začasno preb.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Vsak ve, kaj so lahko posledice, če se sprehajaš po železniških tirih.
Polnoletna oseba se pa vedno sama odloča, ali bo to vseeno počela ali ne.
Samo jokcat mi potem ni treba, če se slučajno kaj zgodi.

In če te glih zanima - se kar precej dogaja.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
No, torej kje? Kakšne posledice so nosili?

Ali bo spet, rekla kazala?

Sodeč po kozarčevem odgovoru, se bojim da bo res tako...
13.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Pa naj bo "rekla kazala".
smirk-1.gif

Ker ne mislim skenirat in javno objavljat dokumente samo zato, da mi bo nek virtualni Rikolus verjel...

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
sicer je glede povrnitve potnih stroškov verjetno precej odvisno tudi od delodajalca, a poznam primer za zaposlenega na davčni, pri katerem so kljub prijavi začasnega bivališča pri obračunu šteli razdaljo, ki jo ima sicer od stalnega prebivališča, ker je krajša. Razloženo naj bi mu bilo, da se vedno upošteva krajša razdalja. V primeru, da bi bila razdalja od začasnega preb. krajša, bi torej to upoštevali. Ali tako počnejo v vseh kadrovskih pa pojma nimam.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ne.
Vsaka kadrovska to muti malo po svoje.
Interpretacija pa variira še glede na to, v kakšnem finančnem stanju se ustanova nahaja (če šparajo, so sposobni delati vse živo, sicer pa ne nujno) in kdo je konkreten delavec, na katerem "se držimo principov" (rajši ga imajo, bolj ga spremljajo).

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
ksz

@vsi, ki temu, kar pravi kozarec, ne verjamete: poznam primer človeka, ki je v zasebnem podjetju iz tega naslova izgubil službo.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Pa naj bo "rekla kazala".
smirk-1.gif

Ker ne mislim skenirat in javno objavljat dokumente samo zato, da mi bo nek virtualni Rikolus verjel...
Si se pokakala, a?
smile-1.gif

Veliko besed za prazen nič...

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Poglej, v vsaki malo bolj resni firmi, je to razlog za prenehanje delovnega razmerja. Seveda, se pa vsepovsod najde kakšna izjema. Obstajajo tudi izjave, ki jih moraš izpolniti, in v katerih navedeš bivališče iz katerega se dejansko voziš na šiht. Seveda, pri resnih firmah.
Če si pa malo trn v peti delodajalcu, je pa to naljažji primer, da izgubiš službo (če seveda pri tem kaj mutiš).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
No, torej kje? Kakšne posledice so nosili?

Ali bo spet, rekla kazala?

Sodeč po kozarčevem odgovoru, se bojim da bo res tako...
13.gif
seveda bo. misliš, da ti bomo pisali imena in kršili zakon?
in ja, tudi jaz poznam premere. 1 se je končal z venmetanjem, ene dva sporazumno prenehanje, nekaj jih je ostalo v službi. in večina je vrnila ves denar (kar zna biti par jurjev, če imaš smolo) ...

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Ne, me ne zanimajo imena, daleč od tega.... Se da povedat tudi na diskreten način....

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Uslužbenca XY je firma ZŽ d.o.o., dne 15.11.2008, odpustila iz razloga napačnega prikazovanja stalnega oz. začasnega bivališča. Evo diskretno ....

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
V našem podjetju pod okriljem MOL-a smo dobili za podpisat ene 2 leti nazaj "da se strinjamo da v primeru ne prikazujemo dejansko od kje se vozimo v službo" to lahko pomeni prekinitev Delovnega razmerja brez možnosti pritožbe !

Vi se pa kr švercite
grin1.gif

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Citat:
V študentskih časih so nam policaji zelo radi preverjali, če imamo prijavljeno začasno prebivališče.

V Študentskih domovih v MB ti začasno prebivališče kar avtomatsko prijavijo. Sem imel zaradi tega kup sitnosti, ker so mi iz KC poslali sporočilo o spremembi termina za operacijo, kar v študenta, kjer se je seveda "izgubilo".
crazy1.gif

rajhenburger

Pripravnik
4. jan 2008
95
0
6
Recimo da sta partnerica in otrok prijavljena (stalno) na enem naslovu, jaz pa stalno na drugem, začasno na tretjem. Če otroka prijavim na tretje prebivališče začasno lahko tudi jaz vzamem bolniško za otroka, drugače pa ne. Drži? In kam je treba nest potrdilo o začasnem bivališču da se to uredi? Hvala.