Vprašanje glede gnojevke

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
A še zmeraj jokate ?? Ma jest sem se že navadil,ker imam zasmrajene vse cunje zunaj,ko se sušijo z brisačami vred.Tako,da ko imam odprto okno ob gnojenju se sploh nič ne opazi !

Ja kmeti imajo doba štalo in uživajo v kmečkem življenju,mi pa dobimo dober občutek življenja na deželi,ko dobimo tiste naravne dišave direkt v bajto. Upam,da nam ne računajo kak prispevek za naravni zrak?

Zakaj imam občutek da imajo probleme z vonjavami in domačimi žvalmi samo prišleki, priseljenci, no sedaj je moderno jim reči migranti
evil.gif

Jaz na tole gledam da je kmet imel krave preden je bila tam fensy sosedova hiša in se ti njemu prilagajaj, edinole če boš kot migrant...
bonk.gif

Sandra imaš napačne občutke. Rodil sem se tukaj,kot tudi moji stari starši in imeli smo kmetijo in cenim kmetovanje !

Ne odobravam pa polivanje gnojevke večkrat na isto parcelo in stran od kmetev ko jo vozijo na travnike v najemu ! Sploh pa sovražim idiote,ko vozijo brez da bi bila kakšna napoved dežja,ker potem dobesedno več dni smrdi v hiši bolj kot zunaj ali v hlevu !! ŠTEKAŠ ?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Hja, to je res!
rolleyes-1.gif
. Vse kar je prav. Je treba pravilno delat, ne pa terorizem.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
demz, kaj bi ti naredil:

poletje... zadnjih 21 dni ni dežja (pa je bil napovedan recimo pred 14 dnevi)
gnojna jama je nevarno polna (bo prišlo do prelivanja)
dežja ni napovedanega še par dni

I

Izbrisan uporabnik #9334

crazy1.gif

Seveda je problem, ampak to spada k dejavnosti. Pri nas so kmetije čisto razdrobljene, zato je še toliko težje prav gospodariti. Pa vendar mora kmet paziti na sobivanje - ne more kar tako zapliniti cele soseske. Običajno se to počne pred dežjem.

Le kaj bi bilo, če bi si nekdo privoščil podobno akcijo sredi Ljubljane
rolleyes-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
še enkrat. nobenmu ni v interesu da najprej polije po travi in travo zažge (ali karkoli drugega) potem pa še čaka kdo vse ga bo jebal ker malo smrdi...

pride do take situacije. ali pa te vremenarji nategnejo (vreme je a veš nestabilna zadeva...)

al kako si ti predstavljaš kmetovanje? kot nekaj kaj je lahko splanirano u nulo?

samo ljudje enkrat zavohajo smrad potem pa to enačijo kot da smrdi celo poletje vsako leto... pač dojemanje butlov je omejeno...

enako kot vsi jamrajo ko se kaj gradi... in pametujejo in modrujejo...

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
demz, kaj bi ti naredil:

poletje... zadnjih 21 dni ni dežja (pa je bil napovedan recimo pred 14 dnevi)
gnojna jama je nevarno polna (bo prišlo do prelivanja)
dežja ni napovedanega še par dni

Povečaš gnojno jamo al pa spumpaš v kanalizacijo. Če mam jest greznico polno tud ne morem po cesti spustit. Vidiš v tem je težava, ker enim polivanje z gnijevko ni gnojenje, ampak sam da se je znebijo in se jim fučka tudi če zaplinijo celo mesto. Travnik po besedah kmeta itak uničijo, če ne polijejo tik pred dežjem.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Citat:
še enkrat. nobenmu ni v interesu da najprej polije po travi in travo zažge (ali karkoli drugega) potem pa še čaka kdo vse ga bo jebal ker malo smrdi...

pride do take situacije. ali pa te vremenarji nategnejo (vreme je a veš nestabilna zadeva...)

al kako si ti predstavljaš kmetovanje? kot nekaj kaj je lahko splanirano u nulo?

samo ljudje enkrat zavohajo smrad potem pa to enačijo kot da smrdi celo poletje vsako leto... pač dojemanje butlov je omejeno...

enako kot vsi jamrajo ko se kaj gradi... in pametujejo in modrujejo...

Ne nabijaj. Če je 21 dni brez dežja je vreme stabilno. In ko en ubogi kmet polije gnojnico čip futranega goveda na travnik pri 35 stopinjah na lep poletni dan, ko o dežju ni ne duha ne sluha smrdi pošteno in sploh ne samo malo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne razumeš kaj pripovedujem. Tudi jaz sem odraščal na kmetih in približno vem, kako to gre.
Gre pa največkrat za objestnost določenih kmetov. Lej, saj se zgodi, da bo potem vas smrdela en teden
crazy1.gif
, kaj čmo. Toda ne - nekateri kmetje se ne ozirajo na vse skupaj in se redno gredo tako prakso. Tu je problem.

Če torej enkrat zapliniš vas, bodo ljudje tolerirali. Če pa postane to stalna praksa - eee, takrat pa ne več
10.gif
.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.051
455
83
tam ko se terc po tori rola
Ne vem na pamet, ampak...a ni nekako uzakonjeno (oziroma navodilo), da se gnojevka lahko vozi v dežju ali tik pred dežjem? Da pač ne bi preveč smrdelo.... Če so kdaj koga kaznovali, ker je vozil v suhem obdobju in vročini, pa ne vem. Dejstvo pa je, da v naši okolici kmetje veselo polivajo ne glede na vročino in smrad. Celo...človeške fekalije, ker pol vasi še nima kanalizacije.. Seveda trdijo, da samo hlevsko, ampak... hej, menda pa ja imamo zdrav nos in ločimo....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
demz jaz razumem čist popolnoma kaj praviš... tipično pač za vse... brez neke pametne strpnosti. za vse je nekaj "praksa"... pa čeprav to ni res...

še posebej pa človekova intepretacija je "adijo".. ja vsak dan poliva v soncu. potem če bi pa zbral te podatke bi pa ugotovil, da je dejansko polival pol dneva pred dežjem, ampak ker se je pripravljal na dež je ful smrdel... in ker to dela redno bebci mislijo da zmer v soncu poliva da 14 dni smrdi...

isto kot vw vozniki ki se jim nč ne kvari

sam turbine, dize, glave, sklopke menjalniki...

ne me j...

kalbo ulivanje gnojnice v kanalizacijo JE PREPOVEDANO! kaj teb ni jasno?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Citat:

kalbo ulivanje gnojnice v kanalizacijo JE PREPOVEDANO! kaj teb ni jasno?

Imaš prav, se posipam s pepelom. Višek gnojnice moraš dat v predelavo, vendar na žalost res ne v tem primeru. Zaščita pred smradom očitno ni uzakonjena. Tko da zakonsko komot polivate kadar vam paše (razen pozimi) očitno. Vseeno je pa tvoja razlaga o polnih jamah in prelivanju en navaden bulšit. Ker če imaš zadostne kapacitete za zimo prebrodit, bi mel pa še za mesec dni suše, če se ti nebi fučkalo za okolico.

A jame imaš zadost velike za obdobje od 15. novembra do 1. marca, al mogoče tvoja živina manj serje pa ščije pozimi?

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.024
3.682
113
Največja težava je vreme. Praktično nemogoče je za nek del države trditi, da bo 100 % deževalo. Npr. za včerajšnji dan je bil še v torek in sredo napovedan dež za naše kraje, v četrtek popoldne pa je že pisalo, da ga pri nas ne bo. Kdaj potem iti vozit, če lahko dnevno maksimalno odpelješ 10 cistern? V dežju se pa spet ne da voziti, ker uničuješ njivo.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.563
468
83
Njiva niti ni tak problem, da se do konca neredi če ni huda nevihta. Problem je ta isti dobri sosed, ki mu smrdi in bo takoj klical modre, da je "njiva" na cesti...

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Največja težava je vreme. Praktično nemogoče je za nek del države trditi, da bo 100 % deževalo. Npr. za včerajšnji dan je bil še v torek in sredo napovedan dež za naše kraje, v četrtek popoldne pa je že pisalo, da ga pri nas ne bo. Kdaj potem iti vozit, če lahko dnevno maksimalno odpelješ 10 cistern? V dežju se pa spet ne da voziti, ker uničuješ njivo.

Radarska slika padavin animacija ! Dejanska slika zaostaja za cc 2-4 ure,tako lahko za 95 posto vidiš da pride kakšna fronta.
Dovolj velika jama mora bit v predpisih,polivanje na enem mestu tudi ni dovoljeno,je treba še kam drugam kjer je blizu kmetije in ne samo stran v najemu!

Če bi upoštevali bi bil zadovoljen!

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Mater ste tumpasti - in kaj narediti, ko ima kdo 10 cistern za zvoziti?

In ja - tudi jaz sem letos 4 dni preklinjal smrad - k sreči so bili "naši kmetje" toliko pametni in so "vsi" zvozili v roku dneva, dveh in se "smrad" ni razvlekel na teden ali več.

Jaz potem najdem vsaj v čem takem malo tolažbe:

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
26.11.2016 16:18

LUČE
Ob 18.16 je v Lakomnikovem potoku v občini Luče bilo opaženo močno onesnaženje z gnojevko. Na kraj dogodka so odšli predstavniki Ribiške družine Ljubno ob Savinji in policisti, ki so fotografirali onesnaženje in vzeli vzorce vode. O dogodku so bile obveščene tudi pristojne inšpekcijske službe. Zaradi močnega onesnaženja in posledično povsem obarvane vode, ni bilo mogoče oceniti vpliv onesnaženja na vodne organizme v potoku, ki je sicer rezervat za ohranjanje domorodnih vrst rib in naseljen predvsem s potočno postrvijo in rakom koščakom. Zaradi teme bodo pristojne službe z iskanjem vira onesnaženja in morebitno sanacijo nadaljevale v prihodnjih dneh.