Vprašanje glede gnojevke

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Da ne govorimo, kaj vse je v urinu. Od antibiotikov do nevemčesa in to fašemo direkt nazaj v pitno vodo. In to samo zato, da bo kmet kosil štirikrat namesto trikrat. Sam to so že višje debate. Mene moti samo polivanje pri 35 stopinjah, ko še tri tedne smrdi za ponoret, ker ni dežja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Tole o 35 brez dežja se strinjam. Lahko da so ga vremenarji zavedli. Po dežju voziti je prepozno, med dežjem pa pa po hribčkih in dolincah precej težko.

A mislite da so čistilne naprave vsemogočne? Le zakaj potem eko kmet ne sme uporabljati gnoja iz čistilne naprave.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
gnoje je eno, blato iz čistilne naprave pa drugo. čistilna naprava bi morala bit samo za čiščenje hlevske gnojevke. ampak to je tebi in sloveniji že atomska fizika...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Daj ne komplicirajte glede polivanja gnojnica. Ajd vodovarstveno območje je lahko problematično.
Ste se kdaj vprašali kam grejo šamponi in vsa kemija od pranja avta na domačem dvorišču.
Gnojnica je popolnoma naravna in jo bo narava gotovo reciklirana. (Nekaterih) Produktov ki jih je umetno ustvaril.clovek pa nobena čistilna naprava nikdar

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
jaz ne kompliciram. ampak lahko začnem...
je pa dejansko problem polivanja gnojnice iz ekološkega vidika na travnike, posebno v času ko si tam divje živail naredijo gnezda, ležejo mladiče itd
potem pa še gnojnica uniči orgomno raslin in na travnikih nastane monokultura...
saj bi še kaj, amapk to je dovolj za začetek
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.087
113
Ni mi jasno, zakaj tako pameten slovenski narod ne pokupi te kmetijske zemlje in tam lepo ekološko skrbi za okolje. Konec koncev je ha njivice manj kot en mali avto. Pač avto menjaš kako leto pozneje in imaš en ha in če vsak iz bloka to naredi, imaš naenkrat nekaj 10000 ha lepe ekološke zemlje okrog mesta. Simple. Da bo šlo skozi, mora en vzeti status kmeta.
Še večja bedarija pa je pisanje kako gredo neki odpadki od ljudi v neke čistilne naprave in odpadke. Od kod pa gredo tam koncentrati, ki jih izločijo (če jih izločijo)? Po svetu obstajajo študije, da fašemo hormone kontracepcijskih sredstev preko te verige. Tudi dedi. Ekološko žal s čistilnimi napravami do danes še nismo dosegli ekološke sprejemljivosti WC-ja na štrbunk.
Daleč najbolj idealen način upravljanja z naravnimi odpadki je razpršitev čim večji površini. Boljšega do danes niso iznašli.

Je pa seveda dejstvo, da živinoreje ne rabimo, ker lahko vse uvozimo. To pa je seveda pamet mestnih ljudi, ki je ne moremo preseči. Ampak po drugi strani, če ne rabimo hleva s 100 glavami krav, ali rabimo blok s 1000 primerki ljudi? Naj gredo živet nekam drugam iz Slovenije.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Da ne govorimo, kaj vse je v urinu. Od antibiotikov do nevemčesa in to fašemo direkt nazaj v pitno vodo. In to samo zato, da bo kmet kosil štirikrat namesto trikrat. Sam to so že višje debate. Mene moti samo polivanje pri 35 stopinjah, ko še tri tedne smrdi za ponoret, ker ni dežja.

Kravji drek je vsaj koristen,kar za tvojega nemorem rečt. da o tem kaj je v tvojem urinu in kam gre ne pišem.
cheer.gif

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ni mi jasno, zakaj tako pameten slovenski narod ne pokupi te kmetijske zemlje in tam lepo ekološko skrbi za okolje. Konec koncev je ha njivice manj kot en mali avto. Pač avto menjaš kako leto pozneje in imaš en ha in če vsak iz bloka to naredi, imaš naenkrat nekaj 10000 ha lepe ekološke zemlje okrog mesta. Simple. Da bo šlo skozi, mora en vzeti status kmeta.
Še večja bedarija pa je pisanje kako gredo neki odpadki od ljudi v neke čistilne naprave in odpadke. Od kod pa gredo tam koncentrati, ki jih izločijo (če jih izločijo)? Po svetu obstajajo študije, da fašemo hormone kontracepcijskih sredstev preko te verige. Tudi dedi. Ekološko žal s čistilnimi napravami do danes še nismo dosegli ekološke sprejemljivosti WC-ja na štrbunk.
Daleč najbolj idealen način upravljanja z naravnimi odpadki je razpršitev čim večji površini. Boljšega do danes niso iznašli.

Je pa seveda dejstvo, da živinoreje ne rabimo, ker lahko vse uvozimo. To pa je seveda pamet mestnih ljudi, ki je ne moremo preseči. Ampak po drugi strani, če ne rabimo hleva s 100 glavami krav, ali rabimo blok s 1000 primerki ljudi? Naj gredo živet nekam drugam iz Slovenije.

Zakaj ? Ker je vse cenej v ranih hiper marketih in diskontih in se nič ne splača.

Če bi pred leti tisti žledolom polomil vse daljnovode do Lublane bi lubje jedli ker itak nima nobeden zaloge več kot dan dva.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Kravji drek je vsaj koristen,kar za tvojega nemorem rečt. da o tem kaj je v tvojem urinu in kam gre ne pišem.
cheer.gif

aplauz.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Neka planota v Sloveniji. Do nedavnega brez čistilnih naprav, brez problemov s pitno.vodo. sedaj čistilne naprave, problemi s pitno vodo. Toliko o.cistilnih napravah.
evil.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
A še zmeraj jokate ?? Ma jest sem se že navadil,ker imam zasmrajene vse cunje zunaj,ko se sušijo z brisačami vred.Tako,da ko imam odprto okno ob gnojenju se sploh nič ne opazi !

Ja kmeti imajo doba štalo in uživajo v kmečkem življenju,mi pa dobimo dober občutek življenja na deželi,ko dobimo tiste naravne dišave direkt v bajto. Upam,da nam ne računajo kak prispevek za naravni zrak?

pirpy

Zelenc'
21. jun 2010
18
0
1
Topolšica
Fantje čisto enostavno je
povpraševanje in ponudba
nehajte jesti meso in piti mleko pa kmetje ne bomo več polivali gnojevke.

ps: tudi 51% toplogrednih plinov se bomo znebili
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če komu smrdi gnojnica, naj si za tisto uro ali dan naveze airwick pod nos. Kot vem ga še ni zmanjkalo v trgovin.

Uro ja.
bonk.gif

Če imaš srečo smrdi 4-5 dni.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
A še zmeraj jokate ?? Ma jest sem se že navadil,ker imam zasmrajene vse cunje zunaj,ko se sušijo z brisačami vred.Tako,da ko imam odprto okno ob gnojenju se sploh nič ne opazi !

Ja kmeti imajo doba štalo in uživajo v kmečkem življenju,mi pa dobimo dober občutek življenja na deželi,ko dobimo tiste naravne dišave direkt v bajto. Upam,da nam ne računajo kak prispevek za naravni zrak?

Zakaj imam občutek da imajo probleme z vonjavami in domačimi žvalmi samo prišleki, priseljenci, no sedaj je moderno jim reči migranti
evil.gif

Jaz na tole gledam da je kmet imel krave preden je bila tam fensy sosedova hiša in se ti njemu prilagajaj, edinole če boš kot migrant...
bonk.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
pa smo spet tam...

ja če "zajebe" uro ali pa če ima polno jamo pač mora polit...

je pa tako, da vse nekaj moti... vsaka dejavnost.. naj bo to obrt, kmetovanje... zmer se najdejo "dobri" sosedje

imam izkušnje... golazn

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
samo res.
kmet bi lahko v gnojevko dal nekaj proti smradu
ne pa da smrdi vse daleč naokoli in potem v novi fany soseski ne morjeo dihati
futer si itak v hipermarketih nabavlja

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
gnojevke sploh nebi smel imet. stran. bljak fuj in fej.

ker pol gre iz fensi smensi soseske v hribe pa glej ga zlomka spet neki polivajo povsod...

fffaaaaaakkkkk budaaaaleeeee itak vse v hofru pa sparu kups a ne... in ne rabs traktorja za to...

200.000€ traktorji so v sloveniji veliiika redkost... največ se jih proda moči od 70 do 110. cenovno je pa to od 40.000€ do dobrih100.000