Vpoklici za bmw

jezek

Guru
24. jul 2008
3.893
1.669
113
Predvidevam da ko opazis dim izpod havbe da lahko v miru ustavis, gres ven, poberes prtljago, dildo in pištolj ven ter se pozicioniraš 20m stran. V kakih 2 minutah se pozar pod havbo lepo razvije....potem pa najbrz v peti minuti cel avto v plamenih

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

luka51

Guru
16. avg 2007
14.654
5.970
113
Dovolj časa imaš. Začne počasi.
ČE imaš gasilni aparat pri roki še lahko kaj narediš. Če ga je treba iskat nekje v prtlažniku spodaj po 25 kovčki je že prepozno s tistim malim.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

tony

Guru
23. jul 2007
9.838
1.601
113
Kdor nima znanja o gašenju ne bo pogasil avta. Tudi tu se rabi nekaj znanja in izkušenj, najprej bemfla gasiš čez ledvičke, nato previdno PRIpreš havbo in probaš gasiti... Ampak vmes ti pa zmanjka prahu v gasilniku, ker imamo vsi premajhne v avtu. Ali pa se ustrašiš vročine, ki bušne vate in nisi več natančen...

(Na ADR tečaju učijo, da je gašenje tovornega vozila z gasilnikom brez uspeha.)

Laik se bo samo nadihal zelo strupenih plinov (tudi tisti, ki je slikal tisto baklo na prejšnji strani: v naslednjem življenju vzemi mobitel in teci stran). Tisti, ki tam stojijo so preblizu.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.199
1.089
113
ja saj ga namontiraš pod haubo?
in točno veš kje bo zagorelo, da je (vsaj) približno nad ognjem ko se razleti pri deklariranih 80°C(kakšna je temp pod havbo ?).
Okrog(nad) motorjem je tud blazno velik prostora za montirat poleg tega je ampula je steklena(!!) , vibracije,.....niso to ravno pogoji za kakršne je ampula dizajnirana.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Schime

Guru
22. nov 2008
2.042
814
113
Ko tole berem mi je sedaj jasno zakaj so cene rabljenih BMWjev najnižje od svete nemške trojice. :)
Glede na to, da imajo toliko vpoklicev so novejši letniki kaj posodobljeni ali imajo še kar iste težave.

tony

Guru
23. jul 2007
9.838
1.601
113
Zelo dobro, tudi dva gasilnika sta koristna, najbolj če imaš dva človeka, ki gasita...

Če bo kdo kupoval novega, naj kupi 2 kg na prah...

Nekoč so nam še mulcem pokazali gasilsko demonstracijo gorečega goriva, kjer se z enim gasilnikom ni dalo nič napraviti... Z dvema gasilnikoma (in seveda dvema gasilcema) pa so požar takoj pogasili...

(Je pa zanimivo, seveda smo bili zunaj, ampak gasilci niso imeli IDE, mulci pa seveda tudi ne... Kdo bo vedel, če bi to danes šlo skozi? :sprasujemse: )

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.331
1.946
113
BMW 320d, 2.0. Vsi servisi so bilo redno opravljeni, nikoli nisem prejele nobenega vpoklica. Ta teden v ponedeljek sem prvič prejela vpoklic od BMW Group za airbage. Po “vezah” sem izvedela, da naj bi zavarovalnica sumila na EGR ventil in zato predala zadevo BMW-ju. Tudi sama sem se obrnila na njih in so rekli, da teźko komentirajo zakaj je prišlo do požara in da se naj obrnem na zavarovalnico. Imela sem sklenjen polni kasko in sedaj si me samo “podajajo”.
BMW ima vpoklic za airbage oz. Lahko sam pogledaš kateri je noter (sploh če je bil menjan), a tu zna bit problem da v primeru nesreče se blazina ne spoži in to nima nobene veze s požarem pod havbo. Za tiste naj bi bil kriv nek feler okoli egr.ja za katere so tudi imeli vpoklic in so po večini menjali hladilnik egr.ja (ne vem če tudi sam egr).
Za airbage so pošiljali vpoklic po pošti domov, ostale moraš izbrskat na njihovi strani kjer vpišeš svojo vin številko in ti pokaže, če imaš kako 'akcijo' oz vpoklic.
V kolikor obstoja vpoklic za tvoj avto (egr) in se ga nisi udeležila ne boš žal nič dosegla ako se izkaže da je vzrok ravno tu.