Vpogled v težave tradicionalnih proizvajalcev

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.012
6.192
113
Še glede kitajcev.... še enkrat šli so v ev, ker je bistveno bolj enostaven, iin ice ne znajo naredit. Še prej so pokupili večino zemelj ali pa imajo poceni dobavitelje, še več jih imajo znotraj lastne države. Kaj ima EU? Baterije kupuje od Kitajcev, pralne stroje pa delamo mnogo dlje kot Kitajec, da se nebi kdo ubregnil, da ne znamo naredit EV. Kdo bo zmagovalec? Vem da EU ne. Bolj so nam važni zamaški kot kaže.
Zato pravljice o EV, ki jih kitajec dela, ker si EV cel svet želi, ne rabi meni nihče prodajat.
Pa zavedaj se da EV rabi še kako nuklearko za postavit, ker termoelektrarne so fuj. Koliko rabiš za eno nuklearko časa, ste lahko spremljali v preteklih dneh. Je bilo dosti izpostavljeno.
In kaj bomo? Ja najprej omejitev ugašanja luči ki osvetljujeo fasade, potem gremo dalje na ulice itd...

pipo

Majstr
19. mar 2008
946
457
63
Bezos je imel več dnarja, pa razen da je parkrat peljal turiste gor, do tega tedna ni imel nič za pokazat. No, zdaj je, odlično Bezo :cool:.
Očitno malo špilat trola pritegne bolj sposobne ljudi v podjetje. So be it, če je dobro za firmo.

Če bi lani tak cajt me vprašal o nuklearki bi rekel no brainer.
Danes, ne vem. Solar je šel v paraboliko, samo lani je CH instalirala 180GW samo solarjev, to je tak od oka 5x poraba celotne UK. Letos pa bodo verjetno duplirali to. Avstralci isto, seveda absoluto manjše vrednosti. V UK je 1k+ projektov v vrsti za postavitev baterijskih polj poleg solarjev/vetrnih elektrarn. Ko imaš enkrat tak predimenzionirane solar/vetrnice in poceni baterije je vse možno.
Tak delajo drugi, mi (EU) vemo da je to brezveze. Bomo čez 5 let bentili, kak je kitajc nefer , ker ma poceni elektriko.

Tranzicija je tu, počasi bo na vsaki bajti vsaj 10kwp PV + 10-100kWh baterija v kleti + 100kWh v avtu z v2x. 8-9 mesecev boš praktično off grid, se vozo zastonj , nov-feb boš pa filal baterije po dinamični tarifi, se bo baterija odločila kdaj je poceni. Ko bo fejst pihalo ob atlantiku. Če pa ne bo pihalo pa ne sonca, bomo pa plinske všaltali za tistih par dni na leto.

Golob ve :) (saj nena), da bo počasi elektrike vsaj 3/4 leta viška, zato bi rad omrežnino kasiro. Ker za el. ti bo plačal, da si boš baterijo nafilo. Hvala, netmetering ;)

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.534
113
Bezos je imel več dnarja, pa razen da je parkrat peljal turiste gor, do tega tedna ni imel nič za pokazat. No, zdaj je, odlično Bezo :cool:.
Očitno malo špilat trola pritegne bolj sposobne ljudi v podjetje. So be it, če je dobro za firmo.

Če bi lani tak cajt me vprašal o nuklearki bi rekel no brainer.
Danes, ne vem. Solar je šel v paraboliko, samo lani je CH instalirala 180GW samo solarjev, to je tak od oka 5x poraba celotne UK. Letos pa bodo verjetno duplirali to. Avstralci isto, seveda absoluto manjše vrednosti. V UK je 1k+ projektov v vrsti za postavitev baterijskih polj poleg solarjev/vetrnih elektrarn. Ko imaš enkrat tak predimenzionirane solar/vetrnice in poceni baterije je vse možno.
Tak delajo drugi, mi (EU) vemo da je to brezveze. Bomo čez 5 let bentili, kak je kitajc nefer , ker ma poceni elektriko.

Tranzicija je tu, počasi bo na vsaki bajti vsaj 10kwp PV + 10-100kWh baterija v kleti + 100kWh v avtu z v2x. 8-9 mesecev boš praktično off grid, se vozo zastonj , nov-feb boš pa filal baterije po dinamični tarifi, se bo baterija odločila kdaj je poceni. Ko bo fejst pihalo ob atlantiku. Če pa ne bo pihalo pa ne sonca, bomo pa plinske všaltali za tistih par dni na leto.

Golob ve :) (saj nena), da bo počasi elektrike vsaj 3/4 leta viška, zato bi rad omrežnino kasiro. Ker za el. ti bo plačal, da si boš baterijo nafilo. Hvala, netmetering ;)
Pravljičar.... zastonj da se boš vozo.... :aplauz: :valjamse: ni variante za to, razen s kolesom. Država bo že našla način da te obere.

Brez elektrarn ne bo nič s ful EV na baterije, ker enostavno ni moči za vse. Ampak ti kr sanjej dalje in si ga šibaj na Muska pa Bezosa.

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in jonny77

mistique

Guru
16. jun 2009
14.060
1.858
113
Emona / Carnium
1737198647470.png

• Všeč mi je