Meni se to dogaja na avtocesti... če dalj časa vozim naravnost, potem ob prvi potrebni spremembi smer nimam več občutka za volan. Rabim kako minuto ali dve, preden se spet navadim sukanja volana, ne da bi mislil zraven...Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
ksz
Meni se dogaja, če vozim dalj časa s tempomatom (pol ure in več), da ob prvi "uporabi" nog potem nimam takoj občutka za pedale. Rabim potem minuto, dve, da se noge spet privadijo pritiskanja na pedale, ne da bi mislil zraven. Podobno kot če se vsedeš v avto, ki ga nisi še nikoli vozil.
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Vidva vrnita izpit......verjetno tudi zjutraj prvih par kilometrov še spita...ker sta navajena spanja...
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Se strinjam!
V bistvu je tempomat pri ročnem menjalniku precej redko uporaben.
To pa ne razumem, zakaj bi bil tempomat pri ročnem menjalniku redko uporabljen, sam ga namreč veliko uporabljam. Pač AC 6. 130 (po števcu par km čez) tempomat in je to to, pri taki vožnji res nvm zakaj bi rabu avtomatski menjalnik oziroma zakaj bi sploh rabil šaltat, saj se pelješ s konstantno hitrostjo. Če je prehitevalen prazen, BP prehitiš počasnejše brez, da bi se dotikal gasa/bremze/sklopke/menjalnika (več kot 130 pri nas itak ne smeš). Če pa ni prazen in nimaš aktivnega temopomata pa moraš ne glede na menjalnik avtomatski ali ne, izklopiti tempomat oziroma bremzati, če je pred tabo počasnejši. No ja, če avto bolj švoh, je treba morda pri prehitevanju v kak klanec tudi prestaviti, ampak res ne vidim problema pač prestaviš prehitiš in pelješ dalje na tempomat, še vedno precej bolje kot brez tempomata. Men se zdi uporaben tudi v naseljih, seveda ne v nekih centrih kjer je gužva, ampak praznih cestah, ki se štejejo pod naselje. Enostavno tempomat na 50 in je to to, z nogo gre še prehitro čez.
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Citat:
Se strinjam!
V bistvu je tempomat pri ročnem menjalniku precej redko uporaben.
to govoriš iz izkušenj, al kar tako malo na pamet? Imaš kak argument
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
ksz
Meni se dogaja, če vozim dalj časa s tempomatom (pol ure in več), da ob prvi "uporabi" nog potem nimam takoj občutka za pedale. Rabim potem minuto, dve, da se noge spet privadijo pritiskanja na pedale, ne da bi mislil zraven. Podobno kot če se vsedeš v avto, ki ga nisi še nikoli vozil.