Volvo v60 cc vs passat alltrack..

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.542
478
83
Avč. A T (non-hibrid) pa ni v rabljeni V60ki za dobit?
Seveda ga lahko dobis, ampak je ponudba precej manjsa v primerjavi z dizli ali phev. Jaz sicer ne bi imel zadrzkov pred blagimi hibridi, vsaj po zupanovem mnenju kaksnih resnih tezav ni bilo in mi jih ni odsvetoval. Pa se delez bencinarjev se je pri novejsih letnikih povecal. Sploh v zadnjem letu, ko si dizla lahko dobil le se iz stare zaloge.

Kar se phev tice: zame sicer ni primeren, ampak tudi ce bi bil, si letnika 2020 / 2021 nisem upal vzeti. Pogojno bi sedaj razmisljal o njem, ker PE pride samo v phev izvedbi, vseeno bi za zadnjo 455km verzijo po dolgem in pocez preveril mozne tezave. Vse v upanju, da so poslihtali elektro pogonski sklop. Ker kot receno: ko sem studiral stare pheve je bil rezultat - prste stran.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.504
361
83
34
Kateri letniki naj ni bili problematicni in kaksne so napake? Jaz gledam plebejske verzije B3 oz. B4.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.542
478
83
Napisal sem, da so problematicni phev vsaj do my21, ampak ker ti kupujes klasiko oz. kvecjemu mehkega hibrida, to zate ni relevantno. Za slednje sem pa tudi napisal Zupanovo mnenje.

Pri phevu je tezava v elektricnem pogonskem sklopu (erad). Ce crkne, ga vsaj pred casom ni upal popravljat nihce. Volvo ti ga je zamenjal za 8k.

• Wow
Reactions: klekej

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.789
1.298
113
Titograd
Ja, bilo je nekoč, bi temu rekli. Sem preveril, ni pa bilo predlani ampak pred 3 leti. Kakorkoli, istega leta je za isti obseg materiala, manjši avto, oče dobil skoraj 1 krat večji račun ker "veste, Volvo je premium vozilo" :bonk:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.512
2.437
113
Ja, bilo je nekoč, bi temu rekli. Sem preveril, ni pa bilo predlani ampak pred 3 leti. Kakorkoli, istega leta je za isti obseg materiala, manjši avto, oče dobil skoraj 1 krat večji račun ker "veste, Volvo je premium vozilo" :bonk:

8 let nazaj sem uvozil A6 iz Nemčije, pa si mislim ajde, ravno bo potekla garancija (2 leti), pa naredim še en servis tam, nikoli ne veš, rukne kaj (npr. menjalnik), pa se lahko potem dilam vsaj za kulanco. Veš da so mi že takrat mojstri naračunali blizu 700€, pa tukaj zravin ni bilo menjalnika, niti kaj ekstra filtrov.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.512
2.437
113
Kakorkoli, tam do 300€ ali okoli 300€ še gre skoz, tudi pri 400€ bi razmišljal da mi menjajo tistih nekaj filtrov in olje (zgolj zaradi tistega štempla v servisni). Vse kar je več je hec in za bedake. Mati plačuje za Mitsubishija že pet let zapored 200€ za redni servis na Freyu. 200-215€, nikoli več. Kak premium, ne ga srati, filter je filter in olje je olje, vse ostalo je davek na budale.

• Všeč mi je
Reactions: Viper_XxL

map

Guru
6. jul 2008
7.904
1.992
113
najrajš na babi
Lani decembra. VW polo 1.0 tsi l 2020 42kkm, 4 servis. Menjano olje in oljni filter, kabinski filter, zavorna tekočina (ki se po knjižici menja na 2 leti :bonk:) in 3 svečke. 496 eur na pooblaščencu Radanovič Brežice. Adijo pamet. Normalen servis filter olje, kabinski filter okoli 300. Pa bi znal biti porsche še dražji. Še enkrat. Adijo pamet

• Wow
Reactions: BornSkeptic

sad

Guru
24. avg 2007
21.665
10.322
113
Hja, Najbolji in še kakšen vam bodo razložili, da ste kupili avto nad vašimi zmožnostmi. Pač klošarji ste. Zate še ok, ampak si pa nisem mislil, da je AvtoFun taki klošar. :evil:
Znanec je za ljudski avto za večji servis dobil predračun čez 2000 eur. Pa zraven so dopisali še cenik za nadomestno vozilo. :fredi:

• Haha
Reactions: Najbolji in map

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.789
1.298
113
Titograd
Lani decembra. VW polo 1.0 tsi l 2020 42kkm, 4 servis. Menjano olje in oljni filter, kabinski filter, zavorna tekočina (ki se po knjižici menja na 2 leti :bonk:) in 3 svečke. 496 eur na pooblaščencu Radanovič Brežice. Adijo pamet. Normalen servis filter olje, kabinski filter okoli 300. Pa bi znal biti porsche še dražji. Še enkrat. Adijo pamet
Isti motor, škoda kamiq... olje, zračni in kabinski filter po porscheju 305€, drugi pooblaščenec na ptuju, kaass avto, je zaračunal 185€... cca pol leta nazaj. Sem primerjal predračune, porsche je imel edino, kar je bilo več, menjavo plastičnih zatičev za plastično zaščito motorja spodaj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.665
10.322
113
Dobr to, torej sva oba klošarja, samo jaz sem malo večji.
A mu plačuješ s Poli salamo, da ni po tvoje predrag? Ali si zasluži jelenovo?