Volvo S80 2008 letnik

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kako za hudica nastavim jezik iz Nemscine v Anglescino?

Ker mi para zivce. Se da preko menija ali je treba na servis zapelat?

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Nobel avtoček...
smile-1.gif

Za spremembo jezika je potrebno obiskati pooblaščenca. Ki te olajša za znesek, primeren avtu
smile-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
A v navodila pa nebi pogledu?
Ziher se da preko menija samo je bolj notri v menijih skrito med nastavitvami za nastavitve nastavitev
grin1.gif

Drugače pa če ni nujno mogoče v petek pogledam na službenemu tam je v angleščini.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Hehe, Volvo ima logiko, da te za tako stvar lepo ocuri, in reče da gre za "software upgrade". Pri S40, S60 in stari S80 je že bilo tako
smile-1.gif

Jaz sem poleti odštel nekih cca 40 EUR za menjavo jezika.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik MaverickT pravi:
Hehe, Volvo ima logiko, da te za tako stvar lepo ocuri, in reče da gre za "software upgrade". Pri S40, S60 in stari S80 je že bilo tako
smile-1.gif

bonk.gif

Se sreča da lahko Bass, Treble in ostalo samostojno nastavis
hysterical-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
nemscina pa jz res ne greva skupi.
Tako da navodila gor ali dol
smile-1.gif
http://translate.google.com/

Drugače pa skoraj ne verjamem, da se ne da na roke nastavit in morš za tako malenkost it na servis.
Dej 6 letnega ali starejšega otroka za 5 minut v avto pa boš vidu kolk hitr ti bo vse nastavu
grin1.gif

Ja, v 5 minutah nebo več delala klima, zvocniki bodo spilali le levo zadaj in menjalnik bo vozil le v 2 prestavi
hysterical-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
nemscina pa jz res ne greva skupi.
Tako da navodila gor ali dol
smile-1.gif
http://translate.google.com/

Drugače pa skoraj ne verjamem, da se ne da na roke nastavit in morš za tako malenkost it na servis.
Dej 6 letnega ali starejšega otroka za 5 minut v avto pa boš vidu kolk hitr ti bo vse nastavu
grin1.gif

Ja, v 5 minutah nebo več delala klima, zvocniki bodo spilali le levo zadaj in menjalnik bo vozil le v 2 prestavi
hysterical-1.gif
Angleščino boš pa le imel
smirk-1.gif

Ti sam gledaš kolk hitr vrti un knof
shocked-1.gif
slika sploh ne dohaja njenega vrtenja.
Primer smo štopal navigacija od-do v Sloveniji jaz 4 minute ona pod 3 minute pa vmes je še sladoled jedla
cool-1.gif

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Lepo vozilo ni kaj
wink-1.gif
Me zanima kako se v tej zadevi pelješ!

Glede na to da si name odgovarjal...

Kako se pelješ? Hehe, udobno, kot se spodobi za tak avto. Sedeži fenomenalni, zvočni sistem tudi na zglednem nivoju, moč ravno pravšnja za vožnjo po naših kolovozih... Avto se tudi precej suvereno pelje skozi ovinke. Poraba nekje 6-7l. Slabost je ta, da je diesel motor v 2.0D PAGovega pedigreja, zato nima ugrajenega webastota. Kar pomeni, da se mi zadeva pri -6 segreje šele po 10 minutah vožnje...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sicer sem spraševal losta, sem pa storil napako, ker sem dal kar "odgovori", se opravičujem ampak dobrodošel je tudi tvoj odgovor
wink-1.gif
Ravno čekiram po mobile.de kako je cena tem avtomobilom padla, ne dolgo nazaj se mi še zdi da se tega modela ni dalo dobiti pod 20 jurčkov, zdaj pa ga že celo Volvo Centrum Berlin ponuja za dobrih 14 oz. slabih 15 jurčkov...

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Auuuuuuuu lepo.... Samo kaj ko se navadni smrtniki tega bojimo.. Sicer najbrž brez razloga ker se verjetno da tudi popravljat po pametnih cenah ampak vseeno... Saj veš balkanska navada da pokličeš lokalnega dilerja z rezervnimi deli in ti pač zrihta vsega "dreka" za Audi, VW, BMW, Mercedes... Kakšne informacije koliko se kaj kvarije te S80tke? Znanec je sicer mel enega izmed prvih S80 2.7 biturbo, kupil novega, ni da ni bilo hin na avtu in to vse do 100.000km. Seveda verjetno prva serija in še kaj druga.. V novejše S80 ne dvomim da so solidni... Kaj pa ta?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
V BMW mi je iDrive popolnoma logičen in jasen, pri Volvotu me pa moti k niti ni nekih posebnih nastavitev v meniju...da sploh ne začnem omenjati butastega operacijskega sistema pri navigaciji, ločljivost navigacije in pa tega da nebi škodilo če bi se dal naklon zaslona ki se vn pripelje, tudi nastaviti po želji.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Hja, kolkor fantje na vozimvolvo.si pravijo, ni nekih večjih problemov s tem avtom (ampak jaz bi se raje še malo naokoli pozanimal). Nasplošno je rabljen S80 V8 cenejši od rabljenega S80 D5. Poraba pa je vsekakor neprimerno višja. Ampak samo enkrat se živi. Če želiš imet V8, potem je to edinstvena priložnost da si jo privoščiš.

Glede konkretnega avta pa ne bi vedel zakaj je tako smešno poceni. Bi ga blo treba pogledat
smile-1.gif
.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
tist tip ko ga ima, bo pa ze zapeljal to na servis, al je bolj temne barve?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Avto se pelje res udobno, luknje požira za šalo, motor je pa poskočen ko sam vrag
smile-1.gif

Čim das mal več gasa ali pa kickdown, zelo na hitrost prestavi v nižjo in že vleče na polno,tako da tuki so res dobro odzivnost naredili.
Zvok je pa tudi cist drugačen kot pri večini dizelckov, nevem ali je to V6 ali kaj , samo je res tist globok zvok ki kar cutis da neki KM pa imas pod sabo.
Poraba?
8L, dinamična vožnja ter avtomatik.