Volvo s-60 mnenja

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
a 2008 tanovi? Men je s60 po malenkostnem faceliftu grša kot prej. Sam imam 2002 s60 in je lepš spredaj.
Drugače s tem avtom ne moreš zgrešit... veliko št. motorjev (D5 je en najboljših dizlov, dobri turbaki), udobni sedeži, dobra lega na cesti, avto je kakovostno narejen (po 147k kilometrih je crknil samo štarter, nobenega drugega problema)
Minusi so velik obračalni krog, že zastarela armaturka, nepoceni servisi, menjalnik ne prestavlja tako gladko, kot recimo passat, cena pada hitreje kot primerljivim nemcem... mogoče še kej

Nazadnje urejeno:

Tex

Pripravnik
22. maj 2008
33
0
6
Kot si napisal, avto je odličen !
PS: mislim da se da dokupit za branje MP3 jev !

Swifthead

Pripravnik
14. avg 2007
366
0
16
LJ
www.mercedes-amg.de
Edino motor D5 je vredu vse ostalo je bolj slabo, ker so motorji zahtevni za vzdrževanje in tudi porabijo preveč! Vozne lastnosti so naravnane na udobje in niso za norenje skozi ovinke pa še nos je težak in pogon je spredaj!

Drugače pa kot so napisali....servisi so dragi in če ni dizel ga pol tut kasnej težko prodaš naprej!

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
notranjost volvo avtomobilov je večinoma iz reciklirane plastike.

greenpeace.press

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
to, da je notranjost iz plastike slabše, kot npr. pri puntu. In pol vse šklopota in ropota...

ne vem... kakovost plastike je čist kul, nič ne šklopota in ropota. WTF!?

Drugače pa nujno dizel nabavt, ker drugače gre avto težko od hiše. Jaz imam 140km bencinarja
bonk.gif
tako da ga bom še dve leti ganjal, da bo star 8 let, pol ga pa za male pare naprej dam...

Nazadnje urejeno:

Swifthead

Pripravnik
14. avg 2007
366
0
16
LJ
www.mercedes-amg.de
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Odvisno, kaj to zate pomeni, da nič ne šklopota. Jaz sem navajen mojega Accorda, in če se peljem z s60 ti najdem takoj 10 stvari, ki šklopotajo:)

točno tako.....kakovost in izgled plastike znotraj je na ravni kitajskih izdelovalcev!!!

Da ne govorim o neučinkovitih bencinarjih!

Itak pa vsi Volvaši tako razmišljajo kot uporabnik malo višje....ko bo tok star gre za male pare naprej! basta

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
sepravi kaj smo iz tega potegnili...

nikakor ne kupit nove s-60, ker gre dejansko za star avto (tista prenova 2004 je itak minimalna) in je to metanje denarja stran. Če že mroaš kupit Volvo se stegni za kaj novejšega aka s80, drugače pa raje posezi po Mazdi, Hondi, Audiju, BMW, VW itd. pač poglej še za kašen avto srednjega razreda.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.528
2.901
113
v lokalni ostariji
zanima me seveda cisto tanovi model (ki ima ze zmigavc v ogledalih)

ampak tukaj sem razbral nekaj: da je bolje kupiti bmw ali mercedes ker ostalo je sranje...

mimogrede: audi z isto opremo je cca 8k€ drazji kot volvo...

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Mogoče nism ravno dojel, kaj si hotel povedati z zapisom "ker so motorji zahtevni za vzdrževanje in tudi porabijo preveč". Sam imam S80 D5. Trenutna povprečna poraba na 5 tankov 5,8 po board computerju 5,7.Pozimi z zimskimi gumami ter konstantno vklopljenim predgretjem motorja in notranjosti je poraba 6,3. Avto je opremljen z avtomatskim menjalnikom. Vozim normalno, kar pomeni, da nisem semaforski dirkač ali podiralec rekordov na avtocesti. Je pa vožnja nenehno nad omejitvami, cca. 65 % mestne vožnje, ostalo relacija. Servisi samo redni. Težav z avtom po 160 kkm ni. O udobju ne bom izgubljal besed. 60-tka je bila, ko sem se odločal za nakup, rahlo premajhna (zadnja klop in prostor za sopotnike). Avto ima vso možno dodatno opremo, kar si jo lahko zbasal takrat v S80. Letnik 04. Naj dodam le še nenormalno dober audio sistem. Ravno opravljen veliki servis na pooblaščenem servisu. Vgrajeni originalni nadomestni deli = 1.233 €. Zamenjano vse, kar pač tak postopek zahteva + menjano olje menjalnika, čeprav ni bilo po tem potrebe (na mojo željo), dopolnjena klima, skratka vse. Drago?

Vrednost sicer dejansko pada, vendar za cca. 16-17 K €, kolikor bi tak avto s podobno opremo, ta letnik, prišel danes, verjetno nima konkurence. Je pa spet odvisno kaj želiš od avtomobila. Meni sta udobje in varnost na prvem mestu, če pa je še poraba taka kot je, je to zmaga na loteriji. Moj je sicer face liftan zato malo drugače zgleda po zunanjosti kot tiste 80-tke letnika 01,02. Spremenjene so zadnje luči (led diode, drugačne oblike), spremenjene sprednje luči ( zatemnjene bi-ksenon) in daje avto drugačen videz. Seveda tudi črna barva in 17" ocean race feltne naredijo svoje. Glede na težo vozila, števila konjev, prostornine, je poraba noro nizka.

Edina napaka, ki sem jo imel do sedaj (in je tudi še nisem odpravil) so crknjene žarnice za osvetlitev zadnje reg. tablice. Ker je prišla voda v ohišje, je vse korodirano in nisem imel ne časa ne volje to porihtati. Drugih težav ali napak z avtom enostavno zaenkrat ni. Prej sem si lastil passata in sem bil na servisu bistveno večkrat zaradi raznih živce parajočih napak in napakic. Nikakor v avto nisem zaljubljen, vendar je tole glede na price/performance absolutni zmagovalec.

Ko sem se lansko leto odločal za nakup sem izbiral med:
- S60
- audi A6
- bmw 5
- mercedez E

Z vsemi sem se vozil in vozila dodobra spoznal (kolikor jih pač lahko v weekend vožnji). 80-tka je padla iz neba in sploh ni bila v prvotnem izboru. Ni mi žal odločitve o nakupu. Bo pa avto verjetno res malo težje prodati, ker se vsak ustraši dimenzij in "napihnjenih" stroškov vzdrževanja, ki krožijo med "poznavalci" avtomobilov.

No ena napaka pa je vendarle bila in sicer mi je letos pozimi počila ekpanzijska posoda hladilne tekočine. Uradni servis - cena 33 € z delom vred. Res nenormalno visok strošek
hysterical-1.gif

Če bi se ponovno moral odločati med 80-tko in 60-tko, bi absolutno posegel za 80-tko, ker dobiš za približno enak denar ogromno več avtomobila, udobja, varnosti in predvsem bistveno bolj kvalitetno izdelavo ter boljše materiale.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
seveda a S80 je povsem drugačen rang avtomobila kot S60. tudi sam c eze volvo pride v psotev samo v70 ali S80, vse ostalo je grdo in plebejsko.
hysterical-1.gif

Tex

Pripravnik
22. maj 2008
33
0
6
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Če si zbiral,med vsemi temi avti in dejansko sprobal vse...............
Me tvoja izbira,res preseneča!!!!!!!
evil.gif

Mene pa niti najmanj ! S80 pomete z vso konkurenco ! Kar se tiče udobja, opreme, kvalitete,....
Kaligula imaš odličen avto, in če bo naprodaj, mi lahko omeniš, najberš ti hitro najdem kupca, če je avto nalovdan z opremo !
Alkoholik, z S60 ne boš nič falil, in če ga kupiš ti garantiram da boš z njim zadovoljen (res da je samo faceliftan,pa kaj, saj avto kupuješ zase, za svoje udobje, in ne za shitheda, in ostale ki S60 še niso od znotraj videli, in so zopet vsi preveč pametni ) !

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor

[/QUOTE]

Mene pa niti najmanj ! S80 pomete z vso konkurenco ! Kar se tiče udobja, opreme, kvalitete,....

[/QUOTE]
To lahko rečeš,samo če si fan volvota in če si kar se avtomobilov tiče popoln amater!
stupid-1.gif

Tex

Pripravnik
22. maj 2008
33
0
6
Zanimivo, vozil sm prav vse z sicer različnimi motorji, toda približnimi letniki !
A6 1.8 T letnik 2000 ročni in ( 2.5 TDI multitronik 2004 samo 15 min) !
BMW 5, 528 ročni 1998, 540 aut 1999, 530d aut 2002 !
MB E 270 CDI ročni 2003 in 280 CDI aut 2004 !
Volvo S80 T6 2000, S80 D5 roč2002,S80 D5 aut 2004, S60 D5 aut,roč 2002 !
Pa še marsikaj od teh znamk in ostalih, tako da . . .
Za info, žal največji drek od vseh sta bila A6 in E 270 CDI !

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Poglej, ne mislim se prerekat, niti nima smisla, da bi nakladal tja v tri krasne. Gre zgolj za objektivno mnenje, torej moje.

In ja, dejansko sem vozil vse. Mercedez je bil serije E 270 cdi Avantgarde. Žal me ni prepričal. Ravno tako me niso prepričali serviserji iz AC-ja, moji osebni znanci, ki so mi nakup odsvetovali zaradi stroškov in znanih napak tega modela avtomobila (beri: moja denarnica se ni bila pripravljena s tem spopadati, čeprav bi se moj duh morda še).

Bmw je bil serije 530d prejšnji model, torej E39. Čeprav je bil avto lep, je bila notranja prostornina preskopa za tisto, kar sem pričakoval. Poleg tega je bila tudi cena takrat previsoka za tisto, kar sem hotel, vedno namreč iščeš kompromis. So bili pa pospeški napram mercedezu raketni. S60 eliminiran zaradi prostornosti.

Audi je bil resen kandidat, (A6 prejšnje generacije, 2.5 tdi) vendar sem imel že predhodno pomisleke zaradi slabih izkušenj s passatom.

S80 je padel dobesedno iz neba. Odločitev iz danes na jutri. Moram pa povedati, da mi je pred nosom izginil še en kandidat in sicer Saab 93 2.2 tdi. To je bila ljubezen na prvi pogled. Jst sm bil paf, ko sem ga zagledal. Že od nekdaj sem se skrivaj spogledoval s Saabi. Spregledal bi tudi pomanjkanje prostora in komfortnosti. Mi je pomahal v slovo
crazy1.gif

Je bil pa dva tedna za tem, ko sem avto kupil na voljo super ohranjen mercedes S 350. Svetlo modre barve, letnik 2001 s prevoženimi 79 Kkm, popolno opremljen za smešen denar. Takrat je bilo govora o starih 2 M SIT. Lastnika sem poznal in bi vedel kaj kupujem. Avto je šel v slabi uri. Prijateljski nakup. Danes sta bivši lastnik in danes tudi že bivši lastnik ( kupec) na smrt skregana, ker se je v roku meseca dni od nakupa dogodila okvara na avtu, ki ni bila ravno poceni - 1,2 M sit takratnih. Ampak to je že way off topic.

Torej še enkrat, če povzamem iz prejšnjega posta. Glede na to, kar sem plačal in kaj dobil, sem z avtom super zadovoljen in ne samo zadovoljen.

Btw. Namen teh postov, oz. vsaj kakor jaz vidim ta namen, ni šimfanje kaj kdo ima in kaj je boljše, temveč svetovati na podlagi lastnih izkušenj, da se lahko posameznik odloči na podlagi nekih relativno objektivnih postov oz. odgovorov. Ti pa seveda verjamem, da v svojem prevoznem sredstvu ravno tako uživaš, kakor uživam sam, čeprav se voziva z dvema popolnoma različnima produktoma. Sicer pa saj veš: majhni fantki, male igračke, veliki fantki, velike igračke. Ko bom sam velik fantek, se bom z gotovostjo spogledoval za kakim phaetonom ali X5. V mokrih sanjah pa je seveda nova S80. A moja denarnica ne razume mojih sanj. Preprosto.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Objektiven odgovor nekoga, ki ima v podpisu znak Mercedesa.
grims-1.gif
Če še enkrat prebereš post,boš videl,da nikjer nisem omenil mercedesa.
stupid-1.gif

Verjetno če si dam v podpis kakšen drug znak,bi se moja 'objektivnost' zvišala kaj?????
bonk.gif

Še najbrž večji car bi bil,z Ruplom v avatarju!
hysterical-1.gif