Poglej, ne mislim se prerekat, niti nima smisla, da bi nakladal tja v tri krasne. Gre zgolj za objektivno mnenje, torej moje.
In ja, dejansko sem vozil vse. Mercedez je bil serije E 270 cdi Avantgarde. Žal me ni prepričal. Ravno tako me niso prepričali serviserji iz AC-ja, moji osebni znanci, ki so mi nakup odsvetovali zaradi stroškov in znanih napak tega modela avtomobila (beri: moja denarnica se ni bila pripravljena s tem spopadati, čeprav bi se moj duh morda še).
Bmw je bil serije 530d prejšnji model, torej E39. Čeprav je bil avto lep, je bila notranja prostornina preskopa za tisto, kar sem pričakoval. Poleg tega je bila tudi cena takrat previsoka za tisto, kar sem hotel, vedno namreč iščeš kompromis. So bili pa pospeški napram mercedezu raketni. S60 eliminiran zaradi prostornosti.
Audi je bil resen kandidat, (A6 prejšnje generacije, 2.5 tdi) vendar sem imel že predhodno pomisleke zaradi slabih izkušenj s passatom.
S80 je padel dobesedno iz neba. Odločitev iz danes na jutri. Moram pa povedati, da mi je pred nosom izginil še en kandidat in sicer Saab 93 2.2 tdi. To je bila ljubezen na prvi pogled. Jst sm bil paf, ko sem ga zagledal. Že od nekdaj sem se skrivaj spogledoval s Saabi. Spregledal bi tudi pomanjkanje prostora in komfortnosti. Mi je pomahal v slovo
Je bil pa dva tedna za tem, ko sem avto kupil na voljo super ohranjen mercedes S 350. Svetlo modre barve, letnik 2001 s prevoženimi 79 Kkm, popolno opremljen za smešen denar. Takrat je bilo govora o starih 2 M SIT. Lastnika sem poznal in bi vedel kaj kupujem. Avto je šel v slabi uri. Prijateljski nakup. Danes sta bivši lastnik in danes tudi že bivši lastnik ( kupec) na smrt skregana, ker se je v roku meseca dni od nakupa dogodila okvara na avtu, ki ni bila ravno poceni - 1,2 M sit takratnih. Ampak to je že way off topic.
Torej še enkrat, če povzamem iz prejšnjega posta. Glede na to, kar sem plačal in kaj dobil, sem z avtom super zadovoljen in ne samo zadovoljen.
Btw. Namen teh postov, oz. vsaj kakor jaz vidim ta namen, ni šimfanje kaj kdo ima in kaj je boljše, temveč svetovati na podlagi lastnih izkušenj, da se lahko posameznik odloči na podlagi nekih relativno objektivnih postov oz. odgovorov. Ti pa seveda verjamem, da v svojem prevoznem sredstvu ravno tako uživaš, kakor uživam sam, čeprav se voziva z dvema popolnoma različnima produktoma. Sicer pa saj veš: majhni fantki, male igračke, veliki fantki, velike igračke. Ko bom sam velik fantek, se bom z gotovostjo spogledoval za kakim phaetonom ali X5. V mokrih sanjah pa je seveda nova S80. A moja denarnica ne razume mojih sanj. Preprosto.