Vojna v Ukrajini 2

Floki

Guru
6. sep 2007
10.178
3.207
113
Počakmo, da Andy prilepi kake bolj verodostoje vire, kot tole kar si napisal :)

Pe še nekaj 10 kako sta EU in ZDA kupovala vse zaloge 155 mm granat po svetu ker jih niso imeli kje vzet. Ampak vem da tudi teh ne boš prebral.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.167
6.386
113

Pe še nekaj 10 kako sta EU in ZDA kupovala vse zaloge 155 mm granat po svetu ker jih niso imeli kje vzet. Ampak vem da tudi teh ne boš prebral.
Pa si malo prebral članke??????

Koliko je razbrati, je EU pošiljala toliko (starega) streliva koliko novih je lahko ustvarila. Če ni šlo po planu, je bilo dostavljenega manj streliva, kot so ukrajincem obljubili.

Šolc svari, da časi niso rožnati in je treba povečati vojaško moč.

In kaj sklepaš po tem? Eni sklepate, da so skladišča prazna, spet drugi to malo drugače tolmačimo

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.734
2.440
113
Pomurje

Koliko je razbrati, je EU pošiljala toliko (starega) streliva koliko novih je lahko ustvarila. Če ni šlo po planu, je bilo dostavljenega manj streliva, kot so ukrajincem obljubili.

In kaj sklepaš po tem? Eni sklepate, da so skladišča prazna, spet drugi to malo drugače tolmačimo
Resnica je nekje vmes

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Gatto

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.126
4.094
113
Ko so bile debate na TV se normalne in je bivsi ameriski ambasador v Sovjetski zvezi (Jack Matlock) povedal to, kar danes cel Zahod zanika in sicer, da so Grobacovu obljubili, da se NATO ne bo siril za en inč proti Vzhodu:

Poglejte si celo debato, da vam bo jasno kdo je koga sprovociral in da je ze Jelcin opozarjal, da je siritev NATA proti vzhodu nesprejemljiva in kristev dogovora.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.683
7.341
113
Recimo rusi imajo okoli 100.000 mrtvih, ukrajinci okoli 1.000.000 mrtvih.

Recimo?

Igor Girkin piše o precej drugačnih številkah, med drugim je zgolj Wagnerjevcev padlo 40.000 v bitki za Bahmut. Kar je po tvoji oceni 40% vseh izgub - v eni sami bitki. Ampak ej, naj ti bo, če se bolje počutiš, ko se lažeš po spletu. Ti pritrdim da imajo ukrajincirecimo 3.000.000 mrtvih.

PS: Še vedno mi nisi odgovoril zakaj Navalu niso sodili kot CIA asetu, čeprav naj bi (ti) imeli dokaze da je to bil?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.178
3.207
113

Ker nisem lepil še ostalih člankov kako so po vsem svetu kupovali strelivo ker niso imeli česa več za pošiljati. Seveda, da strelivo še je v EU, vsega niso poslai ker pač vsak mora nekja svoje zaloge imeti. Ampak večino teh zalog je na minimumu pa že tako niso nekaj velike. EU je pač v pretekosti raje denar vlagala drugam kot oboroževanje kar je popolnoma logićno in pametno. NEgre za to kako stvar jaz tolmačim, kre zato kaj so visoki predstavniki ki imajo drugačne informacije kot jih lahko mi "tolmačimo" povedali. In tega govorjenja je bilo veliko sploh konec leta 2023 in prvi polovici leta 2024.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in jonny77

Floki

Guru
6. sep 2007
10.178
3.207
113
Recimo?

Igor Girkin piše o precej drugačnih številkah, med drugim je zgolj Wagnerjevcev padlo 40.000 v bitki za Bahmut. Kar je po tvoji oceni 40% vseh izgub - v eni sami bitki. Ampak ej, naj ti bo, če se bolje počutiš, ko se lažeš po spletu. Ti pritrdim da imajo ukrajincirecimo 3.000.000 mrtvih.

PS: Še vedno mi nisi odgovoril zakaj Navalu niso sodili kot CIA asetu, čeprav naj bi (ti) imeli dokaze da je to bil?

Wagner niti ni imel toliko vojakov, edino če šteješ tudi 40-50 tisoč kriminalcev iz ruskih zaporov zraven, ki so bili tam za kanonfuter

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.683
7.341
113
Seveda, da strelivo še je v EU, vsega niso poslai ker pač vsak mora nekja svoje zaloge imeti. Ampak večino teh zalog je na minimumu pa že tako niso nekaj velike.

Pa kako, če že 3 leta poslušamo lapanje kako so skladišča prazna.

Jasno pa je, da je trg odreagiral. Orožarske firme so zalaufale 3 izmene. Povpraševanje je, denar je, profit je zagotovljen. Razen če eni res mislite, da že 3 leta se eni praskajo po jajcih...

Rus pa je supervelesila, katera ni kupovala streliva od Belorusije, Kitajske, Irana in S.Koreje. Oni serjejo granate...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.830
938
113
tu in tam
Pa kako, če že 3 leta poslušamo lapanje kako so skladišča prazna.

Jasno pa je, da je trg odreagiral. Orožarske firme so zalaufale 3 izmene. Povpraševanje je, denar je, profit je zagotovljen. Razen če eni res mislite, da že 3 leta se eni praskajo po jajcih...

Rus pa je supervelesila, katera ni kupovala streliva od Belorusije, Kitajske, Irana in S.Koreje. Oni serjejo granate...
Pa kako, če že tri leta poslušamo lapanje, kako je Rusija bankrotirala, imajo prazna skladišča, vsi so mrtvi ipd, zraven pa kar rinejo počasi naprej?
Saj bo zdaj "slovenski zet", MAGA Donald ipd končal vojno tralala..nekako so se te napovedi unesle, nobeden se ne dere več slava Ukrajini?:confused:

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.683
7.341
113
Pa kako, če že tri leta poslušamo lapanje, kako je Rusija bankrotirala, imajo prazna skladišča, vsi so mrtvi ipd, zraven pa kar rinejo počasi naprej?

Jah ne vem, kaj točno delajo S.Korejski vojaki tam, pa zakaj so tako visoke obrestne mere... Kot gledam po pol leta Kurska se niso nazaj zavzeli...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.167
6.386
113
Jah ne vem, kaj točno delajo S.Korejski vojaki tam, pa zakaj so tako visoke obrestne mere... Kot gledam po pol leta Kurska se niso nazaj zavzeli...
Če mene kdo vpraša, je Putko celi heppy, da je le nekdo stopil k njemu in prišel z idejo o koncu vojne. Tak neki sedmi čut mi govori, da diha na škrge. Da pa mu orange man ponudi kar celo ozemlje, pa je od veselja steklo precej vodke.