Vojna v Ukrajini 2

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.617
4.818
113
če bi njen oče in drugi očetje odstavili miloševiča, NATO ne bi potreboval intervirat.

A gremo iskat žrtve genocida, ki so ga srbi izvajali? koliko punčk je tam šlo? prej so bile seveda še povečini posiljene. Koliko žensk je tam šlo?
Ne moreš tega razložit srbu, ki uživa zahodne privilegije v Sloveniji in hkrati misli, da je srbija do Tokija, rusija pa njihova bestica.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Poglej, tvoj prijatelj Milosevic je klal po jugi in edino pravilno je, da je NATO to ustavil. Mirsi, bos rekel da ni etnicno cistil in delal cisto srbsko zemljo?

• Všeč mi je
Reactions: 9999 in sixpower

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.971
2.317
113
Verjamem, da ce ti ne pašejo dejstva, da kar nehas brati.
Ko te določeno osebje foruma opozori, da si malo poseben oz. prvo-kategorni rusofil. Potem treba tvoje poste ignorirati, edino če si rusofil, potem ne. Takšne ljudi rabijo v greznici Slo-Tech, maš samo 2 opcije tam. Ti pustijo da pišeš kar želiš ali pa ban dobiš.

sad

Guru
24. avg 2007
21.301
9.920
113
Kaj, če bi se v tej temi pogovarjali o vojni v Ukrajini.
Ruskiči vsakič, ko nimate drugega povedat, privlečete ven Ugando, pa Srbijo, pa ne vem še kaj. Isto kot Putin, ko ni imel drugega, je šel pa do praRusa.
Absolutno nisem proti omejevanju (recimo, da AndY1 ne sme pisat v tej temi), ampak smradit temo z nekimi x brezveznimi zadevami je pa čisto preveč. Odprite si svojo temo in se tam spraznite. Boste lahko sami sebe trepljali po glavi.
MaverickT boš tokrat kaj ukrenil ali raje kar zaklenil še to temo?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.162
-8.769
113
In po drugi strani... A lahko tudi preveč zagreti pro-ukrajinci vsaj poizkusite normalno reagirati, ter vsaj občasno konstruktivno odgovoriti na trditve nasprotne strani?
Ker vas je samo zmerjanje in zaničevanje. Tako da lahko MaverickT tudi to poštima

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in jonny77

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.632
-4.113
113
Poglej, tvoj prijatelj Milosevic je klal po jugi in edino pravilno je, da je NATO to ustavil. Mirsi, bos rekel da ni etnicno cistil in delal cisto srbsko zemljo?
No da se vrnemo v Ukrajino.
In tvoji prijatelji iz Kijeva so klali in celo zažigali ljudi po Ukrajini, etnično ćistili Ukrajino, prepoved ruskega jezika, obstreljevanje donbasa, prenehali izplačevat pokojnine, prepoved opozicijskih strank...., no začelo se je z državnim prevratom s pomočno ZDA. ....A boš rekel, da ni res da so etnično čistili in delali čisto ukrajinski zemljo? A ni prav da Putin to ustavi ?

članek iz l.2014:

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.465
7.097
113
A fuel storage site in the Russian controlled area of Makiivka caught fire after heavy shelling in eastern Ukraine.

Firefighters worked to extinguish the blaze as Russia upped its attacks on Ukrainian infrastructure, reportedly launching 400 strikes in the past 24 hours.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.502
5.099
113
Naci Kijevski režim se igra z ognjem, spet ciljajo JE v Zaporožju.

Naci Kijevski vojaki v mafija slogu izvedli eksekucijo 11 POW, o tem piše celo NYT, medtem domači MSM molčijo

18+
Kdo je začel streljati v tem dogodku, Rus pod pretvezo da se bo predal!
Kaj lahko pričakuješ, popoln napad nazaj!

Škoda tistih ki so se hoteli predati, odgovorn za njihovo smrt je pa njihov pripadnik, ki je pod pretvezo predaje napadel!

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

sad

Guru
24. avg 2007
21.301
9.920
113
In po drugi strani... A lahko tudi preveč zagreti pro-ukrajinci vsaj poizkusite normalno reagirati, ter vsaj občasno konstruktivno odgovoriti na trditve nasprotne strani?
Ker vas je samo zmerjanje in zaničevanje. Tako da lahko MaverickT tudi to poštima
Kaj pa naj odgovorimo, če pa je po vsakem ukrajinskem uspehu en teden mrtva tišina z vaše strani? Potem, ko k sebi pridete, se pa začne z Ugando pa Srbijo, itd.

sad

Guru
24. avg 2007
21.301
9.920
113
Kdo je začel streljati v tem dogodku, Rus pod pretvezo da se bo predal!
Kaj lahko pričakuješ, popoln napad nazaj!

Škoda tistih ki so se hoteli predati, odgovorn za njihovo smrt je pa njihov pripadnik, ki je pod pretvezo predaje napadel!
Hja, nisem gledal videa, ampak pobit osebe, ki ležijo na tleh na trebuhu brez orožja, ni ravno humano dejanje. Pač, počiš tistega, ki te je napadel, za ostale pa ne vem no. Je pa situacija delno razumljiva, če pa je to dejansko bila zaseda in so potem ti vojaki segli po orožju, potem pač.

sad

Guru
24. avg 2007
21.301
9.920
113
Pa še to: za razliko od vas, se jaz (vsaj upam) trudim gledat tudi drugo stran. A si kje obsodil ruske televizijce, ki pozivajo k ubijanju nedolžnih civilistov, pa nukanju? Si obsodil rusijo, ki tolče civilno infrastrukturo, ker drugega ne zmore? Vse kar znate je whataboutoizem, potem ko od šoka prilezete ven.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.617
4.818
113
Hja, nisem gledal videa, ampak pobit osebe, ki ležijo na tleh na trebuhu brez orožja, ni ravno humano dejanje. Pač, počiš tistega, ki te je napadel, za ostale pa ne vem no. Je pa situacija delno razumljiva, če pa je to dejansko bila zaseda in so potem ti vojaki segli po orožju, potem pač.
Vojna je, kjer ruski klavci hodijo po tvojem in uničujejo in pobijajo vse kar se da. Ti si obrambni vojak, ki si uspel v neki vukojebini obkrožiti 10+ rusev, (vidim pa le tri Ukrajince), ki naj bi se predali. Nekaj se jih uleže na tla (imajo pri sebi bombe, orožje, še ne veš), nato pa eden ali pa mogoče več kot eden prileti z odprtim ognjem izza vogala. Bi res streljal le nanj, ker že naslednjo sekundo lahko tisti na tleh vstanejo z bombo v roki recimo? Težko vprašanje. To niso več ljudje, ampak reveži, ki se v groznih pogojih pobijajo med sabo zaradi kretenskih voditeljev.

Če so jih pobili po dogodku ko je bilo že vse pod kontrolo, pa je seveda vojni zločin.

sad

Guru
24. avg 2007
21.301
9.920
113
Vojna je, kjer ruski klavci hodijo po tvojem in uničujejo in pobijajo vse kar se da. Ti si obrambni vojak, ki si uspel v neki vukojebini obkrožiti 10+ rusev, (vidim pa le tri Ukrajince), ki naj bi se predali. Nekaj se jih uleže na tla (imajo pri sebi bombe, orožje, še ne veš), nato pa eden ali pa mogoče več kot eden prileti z odprtim ognjem izza vogala. Bi res streljal le nanj, ker že naslednjo sekundo lahko tisti na tleh vstanejo z bombo v roki recimo? Težko vprašanje. To niso več ljudje, ampak reveži, ki se v groznih pogojih pobijajo med sabo zaradi kretenskih voditeljev.

Če so jih pobili po dogodku ko je bilo že vse pod kontrolo, pa je seveda vojni zločin.
Sem napisal spodaj. Če je bila zaseda, pač.
Če pa ti vojaki obležijo na tleh in se ne premaknejo, zraven pa še vpijejo predaja, je pa situacija malo drugačna. Pa vse razumem, da so oni okupatorji. Še vedno pa to ni človeško.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.528
5.696
113
Če sem v taki situaciji......in je opcija ali moje življenje ali pa življenje nekega iVana iz XYZ.....ne bi rabil dolgo premišljevat!

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

sad

Guru
24. avg 2007
21.301
9.920
113
Če sem v taki situaciji......in je opcija ali moje življenje ali pa življenje nekega iVana iz XYZ.....ne bi rabil dolgo premišljevat!
Seveda ne rabiš razmišljat.
Ampak, če vojaki obležijo na tleh in se ne premaknejo, ti pa najprej ustreliš bedaka, ki je šel proti tebi, potem pa kaj narediš? Se obrneš k mirujočim vojakom na tleh in jih v hrbet hladnokrvno ustreliš? A to je človeško?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.617
4.818
113
Seveda ne rabiš razmišljat.
Ampak, če vojaki obležijo na tleh in se ne premaknejo, ti pa najprej ustreliš bedaka, ki je šel proti tebi, potem pa kaj narediš? Se obrneš k mirujočim vojakom na tleh in jih v hrbet hladnokrvno ustreliš? A to je človeško?
Ne, to je vojni zločin. Glede na to, da ležijo mrtvi praktično enako kot so se ulegli, močno tudi kaže na to, da je vojni zločin.